Kojenecká voda - převařujete?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
ještě bych si chtěla upřesnit pojem kojenecká voda, to voda která je jako balená nebublinková každá??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NO tak mě by převařovat kojeneckou vodu fakt nenapadlo a u starší jsem to nedělala… ta byla do roku na převařované, protože rozbor studniční vody, kde jsme bydleli dopadnul hrozně…a pak jsme se stěhovali do města…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzka.mamka píše:
ještě bych si chtěla upřesnit pojem kojenecká voda, to voda která je jako balená nebublinková každá??
Nee!! Kojenecká je s nápisama kojenecká a já ji znám od Horského Pramene
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hmm tak to jsem asi nevychytala, já kupuju 5litrové balení vody, ale nápis kojenecká tak není
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už u Kity kupovala 5 l galony kojenecké vody…
![]()
A zas zírám,že jsou tak velké i jiné než kojenecké ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ji neublizi, tak tu vodu na chalupe prevar a je to…my tyhle velky baleni vozime s sebou do chorvatska a normalka pijeme, i neprevareny, Hance byli dva a pul a nic se ji po neprevareny baleny vode nestalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kojenecká voda má přísnější normy na obsah minerálů a dusičnanů. Kohoutková voda tyhl normy splňovat nemusí - pokud chcete dávat kohoutkovou, musíte si to ověřit, po tohle se nevyvaří.OPORUČUJE SE DÁVAT KOHOUTKOVOU DO ROKA, PŘEVAŘOVAT DO 5-6M, a tak to já dělám. Kohoutkovou máme strašně tvrdou, byť dusičnany by jakeš takeš splňovala. V praze ale myslim ty limity pro kojovodu nesplňují dusičnany, ikdyž prý dle WHO 50 mg nevadí ani kojenci. Raději se držím českých norem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě byla doktorem doporučená kojenecká voda, přesně z těch důvodů, co píše Pudla, pro obsah dusičnanů. Napřed jsme dávali Fromin, Horský pramen, pak přešli na normální modrou (myslím) Dobrou vodu. Je na ní větička, že se dá používat jako kojenecká. Má velký obsah fluoru, který je dobrý na zoubky a dítěti už pak nemusíte dávat tabletky.
Kojeneckou vodu jsem tedy převařovala, když byl Adam úplně malé mimi, pak už ne. Používala jsem asi do osmého měsíce, i když doktor mi doporučoval minimálně do roka.
Teď dávám převařenou kohoutkovou.
- Citovat
- Upravit
Ahojky, nečetla jsem všechny příspěvky, tak snad se nebudu opakovat. Kuba je od 7.týdne na UM a na doporučení lékařky jsem dávali kojeneckou vodu, kterou jsem občas převařila, ne vždy. Většinou jsme brali Horský pramen, ale teď jak s tím měli problémy, tak jsme se rozhodli, že takhle teda ne. Zavolala jsem u nás na hygienickou stanici, kde mi do druhého dne zadarmo udělali testy z vody v naší části města. Chemie i mikro vyšla perfektně, akorát mě upozornili na chlor, ale prý nijak závažný. Takže od 5.měsíce převařuju vodu z kohoutku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě taky dětská dr. doporučila kojo vodu (jsme na UM od počátku) takže kupuju dobrou vodu a převařuju z důvodu skladování v pet láhvích. Doktorka mi říkala do roka. Takže pomalu už přejdu na kohoutkovou.
Tady mám dotaz je potřeba tedy převařovat i kohoutkovou? co se vlastně vyvaří (když nepočítám bakterie) Malá mi pije čistou studenou vodu občas čaje, ale většinou jen vodu. Takže mi jde o to, jestli je potřeba taky přesvařovat? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, del poslednich testu se doporucuje kohoutkova voda.
http://www.prozeny.cz/…ozene-penize
Dobra voda nevysla dobre, pry je podezrela, ze je v ni asi nejaka chemie, jelikoz neobsahuje zadne organicke latky, coz je podezrele, tak si vyberte ![]()
My pouzivame Horsky pramen 2l, na webu spolecnosti je stanovisko, ze minimalni mnozstvi toluenu obsahovalo jenom to 5l baleni, ale je divne, ze najednou zmenili obal i u te 2l
Takze uz opravdu nevim, kterou vodu kupovat, pred tou aferou dle casopisu Test vychazel zrovna nejlepe H.Pramen. Zitra mame poradnu, tak zjistim od Dr. jestli tedy kohoutkovou. Jinak neprevaruju, kupuju z lekarny, tam to skladuji urcite lepe nez v marketech, taky tam nemaji palety ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky všem maminkám za příspěvky, o pochybnostech ohledně kojenecké vody jsem také slyšela, takže budu dál převařovat vodu z kohoutku, já sama piji zásadně jen čistou vodu, pila jsem jí i v těhu, bydlíme v jižních čekách, takže tady by tam voda měla v pořádku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kojeneckou vodu jsem pro Helenku používala do roka, z toho cca 3 měsíce převařovala…
Marečkovi jsem začala dávat před měsícem po lžičkách fenyklový čaj a včera jsem si uvědomila, že mu to vlastně dávám ze stejného hrnku jako sobě, tudíž z normální vody
Holt druhé dítě, no… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky,my máme takový ten přístroj na barel 18l chladí i hřeje vodu.mají i kojeneckou vodu.musím i tak převařovat nebo stačí jak je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky fakt se kouknete na stranky dodavatele vasi vody, meli by tam mit slozeni. Co je zdrave pro vas, nemusi byt pro vase dite.
Kohoutkova voda neni v republice jedna, ze bydlite v ciste krajine neznamena uz vubec nic. Kohoutkovka se upravuje v ruznach upravnach se zcela rozdilnou kvalitou, jen pro prahu jsou 3 zdroje vody. Napsat globalne „kohoutkovka je dobra“ nejde.
ja treba vim, ze v Uvalech u Prahy je dokonce prekrocen dusicnanovy limit i pro dospele - maji vyjimku z vyhlasky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit