Kukuřičné křupky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kukuřičné křupky
Ahojky, podobné téma jsem nenašla, tak se dovolím zeptat. Včera jsem byla u nás vě městě na výstavě Zahrada Čech a všimla jsem si, že mámy mají plné kočáry pytlů s těmi kukuřičnými křupkami (snad to nazývám správně
). Kupovaly to jak divé u všech stánků a dával dětem (cca 1,5starým)k jídlu. Dneska jsem byla ve městě, a opět stejný obrázek.. Mohly byste mi prosím vysvětlit, co je na tom tak úžasného pro malé děti, a zda je to opravdu neškodné, jak se tvrdí
Jasně, lepší než čokoláda nebo uzenina, a dítě se tím zabaví, ale v takovémto množství ![]()
Ptala jsem se mamky i tchýně, co bylo za nás (cca 30let zpět), a prý nic, prostě jsme si počkali na žvýkání rohlíku nebo jsme neměli nic v ruce.
Aby mě někdo nenařknul, že to odsuzuju, to ne! Jen mě zajímá, zda to svým dětem dáváte? Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zoubky občas dám malýmu křupínek taky, ale zatím jenom doma a pod dohledem, neb je z toho celej upatlaný, není totiž nic lepšího než si křupínek nalepit do vlásků a podobně…Já to okoukala od kamarádky. Narozdíl od rohlíku křupínek tolik nedrobí, v pusince se úžasně rozpustí, takže hrozí menší riziko udušení drobkem. Já sama občas večer místo brambůrek chroupu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Křupky kupujeme ve velké, Maty má rád ale pohankové.
Když na to dojde, tak já jich taky dokážu spořádat dost ![]()
Kupuji je ve Zdravé výživě.
Netvrdím, že jsou nějak extra zdravé, ale když se tak dívám na složení : Pohanková krupice, tak je mi to mnohem víc sympatičtější než ten rohlík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ted uz to Domca moc nechce, ale od cca 8-9 mesicu to zuzlal porad… Kdyz mas do 7 mesicu plne kojene dite a pak mu chces davat jen „normalni“ jidlo, zadny susenky, cokolady nebo treba piskoty (nebo je nemuze, jako ten nas), tak proc mu nedat toto, me to chutnalo
malej se zabavil, taky mu to chutnalo, nemusela jsem mu cpat rohlik - bile pecivo - a rozhodne krupky mu neublizily..
A proc ty pytle? To bys koukala, jak rychle to mizelo
Jsem si vzdycky nadavala, ze jsem koupila jen jeden ![]()
A kolik je druhu, ryzove, kukuricne, pohankove.....
A jen tak OT - pred 30 lety se taky od 3 mesicu krmilo svickovou a daval od narozeni cajicek a moc se nekojilo…
Ne ze bych to nekomu rozmlouvala, at si kazdy dela co chce, ale nejak bych tu dobu „tehdy“ a „ted“ neporovnavala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kukuřičné křupky jsou opravdu neškodné-malej je miluje.Můžou se dávat velmi brzy,neobsahují lepek ani sůl.Krásně se rozpouští v puse-tudíž se dětičkám dobře jí.
Množství je na Tobě kolik mu jich dáš.
Ano kupuji je,ale nepřeháním to malýmu je 10měsíců a máme třetí pytlík-ale žádné mega pytle jsme neměli.Je v nich asi 80g.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy, koukám, že píšeš pohanková krupice…takže to nazývám špatně „kukuřičné“?
Já se přiznám, že jsem nekoukala moc na složení
A proč jim to vlastně dáváte? Jako svačinku nebo mlsek při cestování kočárkem, aby se nenudili? Kubvi je zatím 5,5měsíců, tak nad tím jsem ještě neuvažovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si je kupuji pro sebe, nesolené a spořádám jich večer docela dost
no lepší než brambůrky nebo oříšky. Sestřenice to dětem dávála, měli to rádi. Jak se píše výše, lepší než čokoláda nebo jiné pamlsky. Ale určitě všeho s mírou. Malému to zatím nedávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.Já to dávám dětem zhruba od 8 měsíců.Je to bezlepkové,dietní,lepší než rohlík.Podle složení je to výrobek z kukuřičné krupice a vody.
Technologii výroby neznám,taky by mě to zajímalo ![]()
Adámek to jako miminko miloval do doby než ochutnal právě rohlík,později dětské sušenky.Jakmile dítě ochutná rohlík,většinou mu chutná víc,protože ho žmoulá,škroby se v puse naštěpí na jednodušší cukry a rohlík je nasládlý.
Emička má ráda křupky pořád.Kupuju jen Natural nesolené,ještě obdobné a dobré jsou rýžové křupky..
Opravdu si myslím,že na tom není nic špatného,protože jsou součástí různých diet.Jedna známá na bezlepkové dietě měla „chleba“ právě kukuřičné plátky stejného složení.Podotýkám,že je to 15 let zpět,kdy domácí pekárny nebyly.
Já jí ty křupky mažu i žervé,cattage,na začátku přikrmování místo pečiva,teď na střídačku s pečivem.
I v nemocnici při střevních potížích je mohla jíst bez omezení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubky píše:A proč jim to vlastně dáváte? Jako svačinku nebo mlsek při cestování kočárkem, aby se nenudili? Kubvi je zatím 5,5měsíců, tak nad tím jsem ještě neuvažovala
Ja se tu smeju, protoze jsem si taky rikala, proc mu to davat (jeste tak v pul roce..)
Kolem roku jsem byla nekdy rada, ze mam plnou krabicku krupek a ze se necim zabavi
a zaroven po me nevyzaduje „susu“ nebo „roh-roh“ jako ted ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to dávám převážně jen do kočárku ( doma jí jiné svačinky) a je to lepší než žužlat ten rohlík, který se přilepí na patro a pak dáví.
Křupka je lehoučká, bez soli a všeho, lehce se rozpouští v pusince, mimi se jí určitě nepřejí. Malá se tím trochu zabaví a odreaguje - někdy je v kočáře neklidná a knourá a toto jí zaujme.
Jsem ráda, že je to k dispozici - rohlíku sní v životě ještě spoustu, tak proč né křupky???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nechtěla nijak srovnávat dobu minulou a současnou.....taky to nemám ráda, když mamka řekne, že já jsem dostávala to a to, a Kubovi to nechci dávat
Ale jen mě zajímalo, co tehdy bylo místo toho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak se parádně stříhají nehtíky na nohách, když žmoulá křupku a do šátku se dá navázat bez mrskání a vlasy jí můžu ostříhat a nebo třeba jít pověsit prádlo bez řevu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj…dávám a super věc–na zabavení jako dělaná ![]()
v kočárku,po plavání v šatně taky „křoupe“jinak by mi nevydržel ležet a nechat se oblékat,v kuchyni,když potřebuju něco udělat.......
A malej je miluje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky. tak nějak jsem pochopila, proč to dáváte. Pořád mi to nebylo jasné jako ZelvaVerune
Možná, až Kuba bude ve věku vašich dětí, tak mu to tak začnu dávat. Jen mě překvapilo, že to ty mamky kupovaly jakoby na tržnici a ne ve zdrvé výživě. Vím, je to levnější, ale záruka mkvality stejná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Novire píše:
A jak se parádně stříhají nehtíky na nohách, když žmoulá křupku a do šátku se dá navázat bez mrskání a vlasy jí můžu ostříhat a nebo třeba jít pověsit prádlo bez řevu
Tak tys mě na 100% přesvdčila, proč DÁVAT ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit