Má dostatečnou mléčnou dávku?

50725
7.4.10 21:56

Má dostatečnou mléčnou dávku?

Asi potřebuju spíš ujistit, že je to OK, případná dobrá rada se hodí :mrgreen:

Přestala jsem kojit, bo hryzal a nechtěl. Pár dnů jsme dávali UM, dal tak 100 ml ráno a večer. Pak měl střevní chřipku, při které vrhl právě to UM a od té doby to nechce ani za nic. Takže nekojíme, UM nepije. Zkusila jsem Hami (to původně pil), Nestlé Junior od roka, dneska jsem dokonce vyráběla borůvkový koktejl a prý si to mám strčit tam, kam slunce nesvítí :lol: :lol: :lol: Další mléka i ochucená mám strach zkoušet (čti: nechce se mi zbytečně vyhazovat 200 - 300,– :roll: ).

Tak teď dumám, jestli má dost velkou mléčnou dávku. Ráno sní tak 150 - 200 g jogurtu (podle značky), v průběhu dne tak 50 g Lučiny (co by se na rohlík vešlo :lol: ), ale ne vždycky, večer tak 150 ml mléčné kaše. Toť vše. Takže má tak těch 350 - 400 ml, měl by mít prý 500.

Moc nevím, čím to ještě nahnat, koupila jsem ještě kyšku, kdyby dal tak decku ke svačině, bude to dobré. Taky váhám, jestli už nezkusit převařené kravské mléko, kdyby to pil. Vitamíny a minerály z UM :mrgreen: (jak propagují výrobci) beztak nemá a mít nebude, tak si říkám, že by to taková hrůza nebyla… :roll:

Děkuji, kdo dočetl až sem (že já neumím být stručná :cert: ) a přihodí nějakou dobrou radu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1342
7.4.10 22:20

Co kase? Moje mala, ted sedm let, milovala klasickou krupicku do mlika…od roka jsem ji ji myslim varila, bo zadnou instantni kasi nepozrela…hele a co zkusit pridat do um takovy to kakao - frapko se to myslim jmenuje…delaj vanilku, jahodu…pro jednou se mu nic nestane a pokud bude chutnat, zkusila bych treba ten ovocnej sunar…ale na druhou stranu, pokud ma pestrou stravu - ovoce, zeleninu, maso…bych to nehrotilas, zrovna tuhle jsem byla na prednasce o zdravy vyzive a tam doktorka mliko desne hanila, jakoze to nasemu telu vubec neprospiva a pak si vyber…no a nase mala jak napotvoru miluje to skolni mleko z automatu…no zakazovat ji to nebudu…ono to zas za par let bude jinak…ale ze taky umim byt strucna, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
7.4.10 22:27

Ahoj, já měla s Julkou podobný problém. Sice žádnou střevní virózu neprodělala, ale od 7,5 měsíců přestala pít mléko. Nechtěla žádné :nevim: Tak jsem taky musela začít s jogurty. Kvůli tomu nám i mudra od 10ti měsíců povolila tvaroh. Ráno jsem Julce větsinou míchala tvaroh s jogurtem. Dopoledne měla ovocnou přesnídávku, kterou jsem někdy dohustila nemléčnou kaší, která měla v sobě nějaké minerály - např. Sunarka. A nebo jsem přidala jogurt. Odpolední svačina byl většinou jogurt nebo pudink. Večer kaše. A zvládly jsme to - no ale ty moje nervy, jestli má dost vápníku :roll: . Pořád jsem to počítala :roll: Do jídla jsem dávala také sýr, když to šlo. Místo tvarohu se dá použít i žervé (ale nesolené), je to také dobré i v sladké úpravě. Jinak od 1 roku (to máte za pár :wink: ) můžeš dávat Osteocare (v tekuté formě), kromě vápníku obsahuje i hořčík, vit. D a zinek. Takže tak už se nebudeš muset strachovat, jestli ho má dostatek :wink: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.4.10 22:31

Díky, krupičku do mléka zkusit můžu, ale to je z hlediska mléka stejně nastejno, když má teď tu instatní kaši, ne? :think:

Na to Frapko se mrknu, co je to zač, kdysi jsme to doma měli. Za to nic nedám, kdyžtak do vypijem my :mrgreen: Zkoušela jsem ale právě ty borůvky, že kdyžtak zkusím pak to ochucené UM a nechutnalo :roll:
To že mléko zas tak prospěšné není už jsem taky slyšela. Zas já mám mléko ráda, pila jsem ho už před prvním rokem a jsem zdravá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.4.10 22:33

Paraplicko, taky dík, jsem si právě říkala, jestli by už těch jogurtů neměl moc, je fakt, že jeden navíc by to taky vyřešil… Osteocare jsem neznala, to snad ale potřeba nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
7.4.10 22:36

Co zkusit nějaký tvaroh s ovocem k odpolední svačině? Nebo kousek tvrdého sýra do ruky na hlodání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
7.4.10 22:37

Ja mliko taky miluju, denne dam i pul litru kakaa.-)prospesnost ci ne, nejak neresim, psala jsem to jen proto, ze pokud do nej vic mlika nenacpes, asi se nic tak hroznyho nestane.-)tu krupicku jsem myslela na stridacku, aby se mu instantka neprejedla.-)jinac to frapko nebude zadnej brutus, ted sem na nej jukla a je tam pro deti od roka…pokud projde to, mylim, ze by ochuceny sunar mohl akceptovat…moje mala ho milovala…nebo jeste zkus activia napoje, prelej ho pres sitko,az v tom nema kousky…holka to takto vyzaduje dodnes.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.4.10 22:41

Sýr na hlodání je super nápad! A tvaroh už vlastně taky budem moct…

To Frapko je fakt od roka? Tak to zkusím určitě :mrgreen: Hlavně aby to přebilo tu chuť UM, ze které se chce blít i mně, pak si myslím, že by to vzít mohl :lol: :lol: :lol:

Já jsem věděla, že mi dobře poradíte! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
7.4.10 22:45

Juju, nebo jeste se zkus poptat v nejaky zdravy vyzive…tuhle odtamtud kamaradka nesla nejakou prichu do mlika…rikala, ze to malymu moc smakuje…jo a ta chut um…vim, o cem mluvis, jediny, ktery mi chutnalo byl klasickej sunar…zkus si rict u dr. o vzorek, nase pedra jich vzdycky ma plnej suplicek…nebo v lekarne se poptej, at fakt zbytecne nekujpujes celou krabici…treba by mu ten sunar mohl smakovat…je takovej smetanovej…sem ho po maly kolikrat dojela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.4.10 22:51

Tak to je super tip, příští týden jdem na roční prohlídku a i mám kámošku v lékárně, tak zkusím někde něco vysockovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
7.4.10 22:52

Ahoj, co si tak pamatuji, tak batole má mít 500 ml denně mléka či 300 ml v jogurtech.. když tak koukám, tak ten tvůj mix jogurtu a mléka to dává bez problému… Kravské mléko bych určitě nedávala.. alergen, přílišné množství bílkovin zatěžujících ledviny.. takže ještě co nejdéle nee.. Věřím, že Junior mléko po roce věku má svůj smysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.4.10 23:02

Efina - v jogurtech stačí fakt míň? 8-o Tak to jsem netušila, to je v tom případě v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
8.4.10 00:06

Anguo, koukni na množství vápníku na obalu jogurtu, který malému dáváš. Není to u všech stejné a bohužel ne každý výrobce toto uvádí :think:
Sunar baští Sašík a je náramně spokojený :palec: , má ho od 8mi měsíců, předtím to byla Beba. Taky mu šmakovala, ale Sunar má raději. No aby ne - vyrábí se z plnotučného mléka a chutná mu. Vůní mi připomíná normální sušené mléko.
Jinak kravské mléko je možné dávat od 1 roku. Stejně jako ten tvaroh, má vápníku víc než mléko. Na pití je lepší zatím (podle mě) UM, ale třeba do jídla (bramborová kaše) už od toho 1 roku jsem dávala kravské mléko (však je toho malé množství). :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.4.10 00:18

Už se dívám, Hollandia má 120 mg/100 g a Olma Klasik nepíše… Ještě musím teda pohledat, kolik toho vápníku má mít, DDD je tam pro dospělého 15 %. Jo, už to mám, zatím 270 mg, od příští neděle 500 mg :lol: :lol: :lol: Takže zatím je v klidu z jedné Hollandie, pak zas bude tvaroh a tak, tak to snad bude v pohodě…

I když začal nám lízat stěny, tak nevím, jestli je to nedostatkem vápníku nebo lumpárna :lol: :lol: :lol:

Na pití UM lepší zatím asi je, jenom kdyby ho pil :mrgreen: Ale zkusím ještě vysockovat ten Sunar, případně dochutit Frapkem a uvidíme :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.4.10 08:22

Taky se přimlouvám za ten Sunar, je fakt dobrý, ňam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie