Má dostatečnou mléčnou dávku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Tak také jsem o tom nedávno přemýšlela, že kdyby se mi Bára za čas odstavila sama ( mám dojem, že jí to už moc nebaví - béé
) tak co potom.
V úterý na kontrole jsem se jen tak mimoděk zeptala, že když potom bez kojení začnu s UM tak do kdy, že to bude pít.??
No a dozvěděla jsem se, že nejlépe ( minimálně) do 3 let - tak to jsem koukala jak trdlo, nebož jsem si myslela, že tak plus mínus max do 2 let a už normálně kravské.
To se teda fakt vyplatí!!! ![]()
A hlavně jak potom jak píše Angu - když to UM nechtějí, že???
První dceru jsou kojila rok a tak nějak matně vzpomínám, že v hrníčku s pítkem něla ještě i občas UM, ale do 3 let rozhodně né.Že to takhle nebylo vždycky ( rozhodně před 10 lety určitě ne) ![]()
Jinak k tématu - taky myslím, že jogurt, žervé, kaše to snad pokryjí a dotoho zkoušet tu UM -ach jo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, malá taky odmítla pít neochucené, tak jsme koupili banánový Sunar od 6 měsíců a chutná dobře a je to první UM, které, když jsme ho ochutnali nám také chutnalo. Hami má mléka ochucené až od 12 měsíců, co mě překvapilo, tak u nás málokde ten ochucený Sunar od půl roku mají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth, asi záleží na doktorce, já myslím, že i pediatři jsou dost masírovaní těma firmama. Když jsem se třeba ptala doktorky jestli Prevenar nebo Synflorix, tak mi mimo jiné říkala, že Synflorix je jí nesympatický, protože ji nutí
, aby děti očkovala už v 6 týdnech ![]()
A s těma mlékama atd. to bude podobně, si myslím ![]()
Jinak si myslím, že v jiných zemích se to tolik nehrotí, jak u nás a lidi jsou tam zdraví i tak ![]()
Tak že by banánový Sunar? No ještě jedno UM koupit můžu
(drahý už se dívá trochu skepticky
) Na to banánové Hami máme zase slevu… Tak prubnem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky,
zkuste nějaké to banánové UM. u nás taky zabralo. mladší cácora obyč sunar moc nechtěla. tak jsem zkusila banánový nutrilon a po tom se mohla utlouct. teď jsem koupila banánový sunar a taky jí děsně chutná. takže u něj zůstanem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mám ho! 100 ml UM + malý banán - rozmixovat na koktejl, přecedit přes sítko, bo to neteklo pítkem a pil jak ďas
Ještě se vztekal, že má málo. Vůbec tam UM nebylo cítit a to je asi hlavní
Banány totiž miluje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, taky se přidávám a prosím o zhodnocení…Elenku kojím ráno po probuzení a večer před spaním, ale jen tak si cucne, zkusila jsem ji opakovaně vážit, jen tak pro zajímavost, tak si dá cca 40
, takže opravdu nic moc…k tomu má denně jogurt 150 (občas větší) a večer kašičku cca z 150-200 vody. Mívá k snídani namazaný chlebík lučinou, pomaz.máslem, cottage…nevím, kolik je mlíčka v kašičce
, ale půl litru mléčné dávky za den taky nedáme…myslíte, že mám tedy také nabídnout nějako náhradu??? Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že to máte v klidu - tak jak my + 80 ml MM
Ten jogurt je jakoby víc mléka, než 150 ml, jogurtu by snad mělo stačit 300 ml - takže půlku má už v tom jogurtu + ten zbytek.
Já jsem začala dávat už i nějaký tvaroh občas na svačinku a večer vařím kašičky z kravského mléka, normoš krupičku a ovesnou zatím, chystám se rozšířit repertoár - na vaření už se od roka kravské může…
A dneska jsem koupila bio jahodové kefírové mléko (Valmez) a moc chutnalo, načínali jsme už v obchodě
Tak to tak nějak prostřídávám na ty svačinky a myslím, že dobré, vypadá zdravě
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua, díky za reakci,pořád nad tím dumám…vy jste začali pít UM, jak jsem pochopila, ne? A večer děláš tedy kaši domácí?? Já taky dělala různé + MM z mrazáku, ale tam padlo taky tak 40, tak jse začala dělat instantní s myšlenkou, že tam bude mlíčka víc…asi taky dám občas tvaroh. Jojo, jogurt. mlíčka nebo kefíry jsou mňamka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem celou diskusi, ale zkoušela si banánové mléko od Hami? Pokud má rád banány, mohl by ho vzít. Náš malý se po něm může utlouct.