Kojenecká voda - převařujete?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
tady jsem našla nějaké články
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je dobry, kojenec ma mit Ca< 60 (max. 100) mg/l a kojenecka voda AquaAnna, co jsem davala driv, ma 80 !!!!! (Nase vodovodni ma 220).
zuzko diky za odkaz
Příspěvek upraven 15.04.10 v 06:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kojenecká se má převařovat do půl roku dítka,pak už prý ne.Ted jde o to,jek kvalitní ta kojenecká voda je co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vodovody a kan.se chválí s kvalitou pitné vody,takže to bude asi dobrá volba,i když znáte to,někdo se najde,kdo bude proti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, tedka vypadam, jako prudic pronic a zanic. Ale mam tu kamosku v uvalech a vim, ze tam ta voda pro kojence neni vhodna urcite - je upraveny limit aby mohli mit vubec nejakou vodu…
A to muze byt i na jinych mistčech republiky a je otazka, jestli to vsichni obyvatele vedi
vodovodni voda neni urcena pro kojence, pocita se s tim, ze do roka budou mit deti kojeneckou…
ja verim tomu, ze vetsinou je ta voda dobra i pro deti, jen apeluji na to, abyste se nespokojili s nejakym obecnym prohlasenim o kvalite vody a alespon se koukli na vodarny na zdroj, ze ktereho mate vy a porovnali to treba s udaji o mineralech v clanku, ktery uverejnila zuzka
v Praze je treba voda mekka, ale mimo prahu muze byt tvrda jak blazen, treba u nas…
my mame vodu skvelou, super tvrda voda ma vybornou chut a pro dospeleho je zdrava - ale pro detske ledviny?
Ono to dite urcite nezabijete, ale jako jim nesolite a nedavate glutamaty a dalsi ecka, tak byste mely sledovat i vodu, kterou mu davate…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo ale když se pak dělají testy na kojeneckou vodu a zjistí se že daleko překračuje hodnoty,které by mělo mít…tak to je pak těžký…Nedávno jsem o tom četla ale už si nepamatuju značku,tak ta dopadla hrozně.Tak ono záleží jaká je to značka vody,ale kde mám jistotu že za ty peníze mám kvalitní vodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
J8 myslím, že dost záleží, kolik toho to dítě za den vypije. U dítěte na UM, které má vlastně veškeré tekutiny z vody, kterou používáte je to něco jiného, než kojené dítě. Můj kluk teď vypije cca 30 ml/dne a te jen když má dobrý den. Absolutní množství dusičnanů i z vody z kohoutku má z této dávky nižší, než dítě z litru kojovody na UM.
Kvuli těm 30ti ml nebudu kupovat 1?5 litrovky vody, které se údajně mají spotřebovat do 3 dnů po otevření. ![]()
- Citovat
- Upravit
neczuz píše:
J8 myslím, že dost záleží, kolik toho to dítě za den vypije. U dítěte na UM, které má vlastně veškeré tekutiny z vody, kterou používáte je to něco jiného, než kojené dítě. Můj kluk teď vypije cca 30 ml/dne a te jen když má dobrý den. Absolutní množství dusičnanů i z vody z kohoutku má z této dávky nižší, než dítě z litru kojovody na UM.
Kvuli těm 30ti ml nebudu kupovat 1?5 litrovky vody, které se údajně mají spotřebovat do 3 dnů po otevření.
jasny, to je fakt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana H. píše:
No jo ale když se pak dělají testy na kojeneckou vodu a zjistí se že daleko překračuje hodnoty,které by mělo mít…tak to je pak těžký…Nedávno jsem o tom četla ale už si nepamatuju značku,tak ta dopadla hrozně.Tak ono záleží jaká je to značka vody,ale kde mám jistotu že za ty peníze mám kvalitní vodu?
hele ty nemas moznost sledovat jine parametry, nez jsou na obalce te flasky a na strankach dodavatele kohoutkovky - jestli jsou v tom navic jeste nejake jine skodliviny, top neovlivnis, to muzou byt v te i v te …
me trebas prekvapilo, ze v jedne te kojovode je tolik vapniku, nevedela jsem, kolik se kojencum doporucuje, diky zuzce uz to vim - ale uz tehdy se mi ta kojovoda zdala tvrda, delala mi v rychlovarce povlaky - tak kupujem tedka Horsky pramen. Myslim si, ze by se jako kojenecka voda mela oznacovat fakt jen ta nejvhodnejsi, lec neni tomu tak. Ale to doporuceni (viz stranky od zuzky) asi neni zakotveno v nejake norme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj vsem, ozivuji diskuzi, nasla jsem tu jen starsi prispevky…
Maminky prevarujete kojeneckou vodu, kde je napsano ze neni nutne prevarovat? Pouzivam ruzovy Rajec nebo modrou Aquilu
predem dekuji za vase nazory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já převařuju poctivě, ale používáme kojeneckou v pětilitrovým barelu. Aquila se převařovat nemusí (Rajec nevím), sem tam ji taky máme, ale když je ta lahev víc jak den otevřená tak převařím i tu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky nase prednasejici docentka z vscht dela mikrobiologii h2o a jedinej problem co je pro deti v kohoutkove vode je obsah dusitanu dusicnanu a proto se musi prevarovat kvuli tomu ze deti nemaji utvorenou imunitu a jak zjistit jestli je vase h20 kvalitni zavolat na vodarny a zeptat se prave na limit techto dusitanu a pokud je nizsi nez v koj. Vode muzete si piskat a jinak v praze je voda
asi tak hlavne ze je měkká jinak kdyby jste videli co je ve vode za mikroorganismy ani by jste se v tom nevykoupali jinak kojenecka krom tech dusitanu je to sami a z toho duvodu ji neni potreba chlorovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lepší převařit, ta voda byla buhvíjak dlouho na krámě…navíc tuhle zrovna aquila je to rok zpět se ukázalo že se ní vytvořil escherichia coli(E-coli) což ne nebezpečná bakterie.. my teda vodu nemáme kojeneckou, protože zrovna voda z vodárenské elektrárny je velice kvalitní a doporučená pro kojence, chut je výborná…takže převařuju tu..(i když teda zase musím uznat, ta kvalita zjevně nebude taková protože loni nebo předloni v teplé vodě byla legionela, takže kdo se napil teplé vody, tak jí dostal…tady bohužel teplá není nikdy často dostatečně teplá)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit