Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jejda ani mě nestrašte, že až skončím s kojením, že půjde váha dolů… Už teď mi máma tvrdí, že jsem z kojení pomalu „modrá“. Před těhotenstvím jsem měla 56 kg, při nástupu do porodnice 69 kg. Z porodnice jsem odcházela s 60 kg a teď 6 měsíců poté mám 51 kg a všechno na mě plandá, asi budu kupovat dětský oblečení i pro sebe
A to doslova žeru od rána do večera. No teď začínáme se zeleninkou, tak uvidím, jak se to vyvine dál. Je to opravdu hodně individuální.
jee to chci taky tak hubnout ![]()
Ja myslim ze e hubne po kojeni z toho duvodu ze kojeni nas nuti hodne jist a chut na sladky..slysela jsem ze to ovlivnuje kvalitu mlika…a hlavne kdyz se dokoji mimco je vetsinou vetsi a uz se nabehame :_D
Ajla píše:M+M+S píše:nepřestala jsem kojit kvůli tomu,ale kvůli jiným zdrav.problémům jsem přímo musela
Já v těhu přibrala 25kg,v porodnici jsem nechala 10kg,kojila jsem 5,5M a nezhubla ani deko… jak jsem přestala kojit tak během 2 týdnů jsem měla 5kg dole,teď už mám dalších 5kg dole ale po 2měsících
popravdě závidím těm holkám,které kojí,já chtěla moc kojit min. do 1roka
sakra ja snad prestanu kojit
jen tě uklidním, mohla jsi dopadnout ještě hůř, já za čtyři měsíce částečnýho kojení přibrala zpátky na váhu, se kterou sem šla do porodnice… teď už nekojím a pomalu hubnu…
Petronka píše:
Jejda ani mě nestrašte, že až skončím s kojením, že půjde váha dolů… Už teď mi máma tvrdí, že jsem z kojení pomalu „modrá“. Před těhotenstvím jsem měla 56 kg, při nástupu do porodnice 69 kg. Z porodnice jsem odcházela s 60 kg a teď 6 měsíců poté mám 51 kg a všechno na mě plandá, asi budu kupovat dětský oblečení i pro sebe![]()
![]()
A to doslova žeru od rána do večera. No teď začínáme se zeleninkou, tak uvidím, jak se to vyvine dál. Je to opravdu hodně individuální.
Myslím, že až tě dítě přestane vysávat, přestaneš hubnout. Já při kojení teda nehubnu, ale to je tím, jak žeru
Kdybych tak pokračovala po odstavení, bude ze mě koule ![]()
chuanitka píše:Petronka píše:Myslím, že až tě dítě přestane vysávat, přestaneš hubnout. Já při kojení teda nehubnu, ale to je tím, jak žeru
Jejda ani mě nestrašte, že až skončím s kojením, že půjde váha dolů… Už teď mi máma tvrdí, že jsem z kojení pomalu „modrá“. Před těhotenstvím jsem měla 56 kg, při nástupu do porodnice 69 kg. Z porodnice jsem odcházela s 60 kg a teď 6 měsíců poté mám 51 kg a všechno na mě plandá, asi budu kupovat dětský oblečení i pro sebe![]()
![]()
Kdybych tak pokračovala po odstavení, bude ze mě koule
ja taky no
hlavne sladky
Ajla píše:chuanitka píše:ja taky noPetronka píše:Myslím, že až tě dítě přestane vysávat, přestaneš hubnout. Já při kojení teda nehubnu, ale to je tím, jak žeru
![]()
Kdybych tak pokračovala po odstavení, bude ze mě koule
hlavne sladky
Jj. Dopolední svačinka nejlépe nějaké perníčky nebo sušenky, nutná čokoláda po obědě, když dítě spí. A abych nezapomněla, jedna nebo dvě zmrzlinky denně ![]()
jj k snidani nejlip koblizky kdyz nejsou nejaka susenka a po obede nutne zakusek a pokud nekdo nepekl (treba mamca) tak zas aspon susenka a nanuky ty mam ted taky tak 2 denne a nejlepe Nogera…zrovna jsem si dala asi 4 lzicky nugety…
ale nevim abych to nesvalovala na kojeni melaj semto i v tehotenstvi a myslim ze i predtim…
![]()
Já mám taky trošku problém s hubnutím. Vážím o 6 kg míň než před těhu. Jím poměrně dost. Ale už si držím váhu na 54 kg, a jsem spokojená.
Nechápu ty rozdíly, že někdo nemůže zhubnout, naopak přibírá, a někdo zas tak. ![]()
to si štastný člověk
já jím zdravě a přiměřeně a hubnu tak 0,5-1kg týdně
Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat těch, co na tom byly podobně. Kojím už 10 měsíců, zhubla jsem na svou před těhotenskou váhu jen a jen kojením, nyní si ale říkám, že je třeba to trošku popohnat. Už před otěhotněním jsem pracovala na hubnutí, ale po 8 kilech dole jsem otěhotněla
stydím se psát kolik vážím a pod, jen dodám, že mám hodně malý bazální metabolismus, ze všech diet za celý život, žádnou kondičku. Kolik tak kalorii bych měla sníst, abych nepřišla o mléko a přesto se ta váha zase pohla dolů? Cvičit cvičím a hýbu se celkem dost a ikdyž mi příjde, že jím hodně málo, hlad nemám a váha se ustálila a nehýbe se.
@MarieOVMUC píše:
Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat těch, co na tom byly podobně. Kojím už 10 měsíců, zhubla jsem na svou před těhotenskou váhu jen a jen kojením, nyní si ale říkám, že je třeba to trošku popohnat. Už před otěhotněním jsem pracovala na hubnutí, ale po 8 kilech dole jsem otěhotnělastydím se psát kolik vážím a pod, jen dodám, že mám hodně malý bazální metabolismus, ze všech diet za celý život, žádnou kondičku. Kolik tak kalorii bych měla sníst, abych nepřišla o mléko a přesto se ta váha zase pohla dolů? Cvičit cvičím a hýbu se celkem dost a ikdyž mi příjde, že jím hodně málo, hlad nemám a váha se ustálila a nehýbe se.
@Ajla píše:
jj k snidani nejlip koblizky kdyz nejsou nejaka susenka a po obede nutne zakusek a pokud nekdo nepekl (treba mamca) tak zas aspon susenka a nanuky ty mam ted taky tak 2 denne a nejlepe Nogera…zrovna jsem si dala asi 4 lzicky nugety…
ale nevim abych to nesvalovala na kojeni melaj semto i v tehotenstvi a myslim ze i predtim…![]()
se divis ze nehubnes? ![]()
@jutinka presne souhlasim, muj manzel to mel taky tak, jedl jednou denne a myslel ze tak nejlip zhubne, a pritom zacal hubnout az kdyz zacal jist 3× denne a hlidat si prijem bilkovin a hodne zeleniny, staci i levnejsi jako mrazena brokolice nebo zeli, clovek nemusi jist jen rajcata apod.
Ja jsem z tech co hubnou kojenim, a jeste u toho cvicim 3× tydne hodinku aerobiku pro zpevneni a rychlejsi spalovani. Jsem mesic po porodu, od prichodu z porodnice jsem shodila 5kg prevazne vody a ted najizdim na svuj obvykly cvicebni rezim.
@MarieOVMUC píše:
Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat těch, co na tom byly podobně. Kojím už 10 měsíců, zhubla jsem na svou před těhotenskou váhu jen a jen kojením, nyní si ale říkám, že je třeba to trošku popohnat. Už před otěhotněním jsem pracovala na hubnutí, ale po 8 kilech dole jsem otěhotnělastydím se psát kolik vážím a pod, jen dodám, že mám hodně malý bazální metabolismus, ze všech diet za celý život, žádnou kondičku. Kolik tak kalorii bych měla sníst, abych nepřišla o mléko a přesto se ta váha zase pohla dolů? Cvičit cvičím a hýbu se celkem dost a ikdyž mi příjde, že jím hodně málo, hlad nemám a váha se ustálila a nehýbe se.
pokud s tím bojuješ už dlouho, zkus odborníka, který ti sestaví dietu na míru. Nebudeš se trápit a huntovat si tělo