Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já mám teď úplně opačný problém
, přestala jsem kojit a váha jde nahoru, a to jsem to jídlo dost omezila, takže moje rada, jezte, cpěte se a užívejte si to! Ještě mě napadlo, pokud je to hubnutí opravdu výrazné- nechte si vyšetřit štítnou žlázu.
Tak vás všechny zdravím, děkuji moc za rady…
Začala jsem pít gravimilk a přidala jsem na denní jídelníček ještě dvě svačinky a váha se pěkně drží, dolů už nejde a dokonce kilečko nahoře…
tak snad to tak už zůstane..
Reni, to mi kamarádka taky říkala, jakmile přestanu kojit váha půjde nahoru
![]()
Ahojky,no já ti závidím,vůbec si z toho nelam hlavu. Já tedy tento problém nemám ale být tebou tak se zeptám dr a uvidíš co ti řekne. Já mám skoro 3měsíčního synka,v šestinedělí to šlo dolů ale pak zase 2kila nahoru a to zase tolik nejím,je fakt že občas ujedu na sladkostech.
No Dodedo ono nešlo tak o mě jak o malou…opravdu kdyby to šlo ještě dolů tak bych musela přestat kojit… a tohoto jsem se nejvíce bála… ale tak snad už je to za mnou a kila už tak dolů nepůjdou..
Jinak jsem mluvila s laktační poradkyní a ta mi poradila po kojení se do něčeho vždycky zakousnout… a ono to vyšlo ![]()
ahoj,ja jsem taky zakladala diskuse na toto tema,jsem byla vyhubla a uplne pocit vysati,mdloby,navaly.Ted ma maly 8mesicu a uz jsem zacala pribirat
,kojim ci odsavam porad dost.Zasla jsem si k mudr.na vysetreni stitne zlazy a zjistili mi hyperfunkci,tak asi byt Tebou zkusila bych nejdriv testy na stitnou zlazu.Jinak jsem brala vitamin B a ten mi dost pomohl,2kg jsem nabrala hned,coz byl zazrak.
ahoj a štitná žláza se může rozjet kdykoliv? protože já už na ní jednou byla, ale je to pár let zpátky
![]()
Tak jeslti to zkusit znova…
Ale myslím si že je to tím kojením, malá se narodila malinká a pak chtěla všechno dohnat, papala co 2 hodiny ve spurtu i co hodinu a půl na jídlo nebyl moc čas..
Teď už jsem ji naučila, že pije po 3 hodinkách, mám 3-4 svačinky denně a dvě teplé jídla a už je to v pohodě, už mám 2 kila nahoře, takže to jde pomalinku a jistě nahoru..
Ahojky,tak pak napiš jestli ti to zabralo,docela by mě to zajímalo. Jináč přeju hodně zdravíčka vám oboum,pa
Ja myslim,ze pokud jsi uz problemy se ŠŽ mela,tak je muzes mit zase,ja je mam az po porodu,ale kolisa mi to z hyperfunkci na hypofunkci,az se telo vzpamatuje a stres zase trosku polevi,tak to snad bude dobry,taky jsem to prikladala kojeni,to hubnuti.Ted beru leky,kojim porad a uz nehubnu,maly pije davky porad stejny,plus vse ostatni
.Vsak za to vysetreni a zeptani nic nedas a cim driv,,tim lip,tak snad to bude ok ![]()
Ahoj Mišelko, mám stejný problém, jako jsi měla ty.Kojím už 8 měsíců a stále hubnu, jsem nevyspalá a unavená.Poradíš mi, jak jsi to řešila ty?Děkuji
znama potrebovala pribrat kvuli tomu aby mohla jit na operaci a mezi kazdym jidlem pila sunar..pribrala 5 kilo…tak treba by to mohlo pomoct…
Ahojte holky, sice už pozdě, Mišelka už má asi po problému, ale třeba poradím někomu dalšímu.
Takhle, Mišelko, byla jsi na vyšetření s tou štítnou žlázou? Já jsem totiž měla úplně to samé… Se ŠŽ jsem se léčila od mala, pak to bylo dobré, bez léků. Po porodu šla ale váha šíleným tempem dolů, kojila jsem plně a tak jsem to taky přikládala tomu. Pak jsem ale byla na kontrolu se ŠŽ a dr. se málem zhrozila, musela jsem hned odstavit a začít brát silné léky. Hubla jsem tak, že se mi motala hlava, mžitky před očima a opravdu jsem se bála, že třeba s malou někde spadnu. Naštěstí jsem kojila toho půl roku, prostě jsem chtěla, pak jsem takřka ze dne na den odstavila (hrůza)
a začla se léčit. Teď už je mi dobře a kila jdou zase nahoru.
Ono to ale nemusí být tou štítnou žlázou. Řekla bych, že to je prostě klasický problém velkého množství nás kojících. Já si to prožívám podruhé a doufám, že až dokojím, tak zase naberu ![]()
lulje píše:
Ono to ale nemusí být tou štítnou žlázou. Řekla bych, že to je prostě klasický problém velkého množství nás kojících. Já si to prožívám podruhé a doufám, že až dokojím, tak zase naberu
Samozřejmě, nemusí to být štítnou žlázou. Dávám jen jednu z možností, čím to může být ![]()
Verča S. píše:lulje píše:Samozřejmě, nemusí to být štítnou žlázou. Dávám jen jednu z možností, čím to může být
Ono to ale nemusí být tou štítnou žlázou. Řekla bych, že to je prostě klasický problém velkého množství nás kojících. Já si to prožívám podruhé a doufám, že až dokojím, tak zase naberu
Já vím
Já jen, že pokud někdo má problém se štítnou žlázou, tak se asi objeví už třeba před těhotenstvím. I když nemusí - já vím
ALe hodně často si tady maminky stěžují, že hubnou při kojení. Byla by velká náhoda, kdyby začala dělat problémy štítná žláza zrovna v momentě, kdy člověk kojí. I když - náhoda je blbec ![]()
Ahoj holky! Chtěla bych se poradit s někým, kdo to měl/ma podobne. Od malička jsem hodne hubena, normálně vážím na 173 cm 52 kg..i kdyz jim cokoliv, v jakýmkoliv množství, tak váha nejde nahoru, jen se drzi. Mám doma skoro 3 letyho chlapečka a ted měsíční holčičku, ktera dost trpi na prdiky, musím si strašně hlídat co jim a vaha jde rychle dolu…v teh. jsem pribrala 14 kg…domu přišla s 55kg a ted uz mám 53…kluka jsem kojila tenkrát do roka a zhubla jsem nakonec na nějakých 48 kg coz uz bylo hrozny a gynekolog mi tenkrát uz po sestinedeli říkal, že kdyz to furt půjde dolu, tak mi zakáže kojit…a ted se situace opakuje, v podstatě je to ještě horší, protože se starám ještě o staršího a kila jdou rychle dolu… A já naprosto realne uvažuju o tom, že přejdu na UM…bojím se, že jestli to půjde takhle rychle tak bych mohla pak někde zkolabovat a psychice to taky moc nepřidá…vím, že pro malou by bylo nejlepší MM, ale myslím si, že v tyhle situaci pro nás bude UM nejepsi reseni…chci se zeptat jestli tady někdo neřešil ten samy problém? Díky