Kojení a hubnutí!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
13.5.10 13:00

Anežku jsem kojila ve dne i v noci po 2h a pořád jsem přibírala. Zkus spát aspoň 7h denně, Gravimilk nebo Sunar a s UM bych počkala. Jestli teda může radit někdo, kdo má opačný problém :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
13.5.10 13:13

Ahojky.
Já ti teda neporadim co stím,ale jen napíšu,že jsem na tom stejně,zatímco mě to poněkud „vyhovuje“. Malému jsou tři měsíce,před porodem jsem měla 127 kg a ted mám 103 kg a před otěhotněním 107 kg. Ještě nějaký kilčo se mi hodí :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
13.5.10 13:14

Mě sofinka taky kolem 2-3měsíce do slova vycucávala a plakala hlady a já na to neměla ju tak nechat tak jsme ju přikrmila sunarem,třeba 30ml sunaru a pak zbytek kojo,dělala jsme to tak asi 3dny pak skusila bez sunaru a o.k.,melé je už 5měsíců tak,že někdy sunar pije,mám teď problémy s prsama a když se necítím na kojení dostane flaškou sunar a je spokojená,jinak sunar si asi od těch 3měsíců vyžaduje na noc,dám jí teď v těch 5měsících asi 150ml sunar a pak pije ode mě a pak už kojím,nebo malá se probudí vždy tak kolem 4H.mám moje mlíko odstříkaný a dám jí o flaškou pač s té flašky vytáhne víc a spí dýl.Tak hodně zdaru a klidně byh ti 10kg poslala,mám 69kg a ráda bych jak před prvním těhu bych chtěla pod 60kg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.5.10 15:35

Taky jsem kojila po dvou hodinách a šíleně jsem hubla. Z původní váhy jsem zhubla o 20 kilo. Bylo to šílené a už fakt nepěkné. Hlavně mě štvaly narážky okolí, které se snažilo být vtipné, ale mně se chělo brečet (zajímavé je, že tlouštíkům se do očí nikdo nevysměje :nevim: )… Neporadím. Nepomáhlo nic. Až když jsem přibrala po roce a půl 2 kila a začala jásat, že je snad „hubeným časům“ konec, zjistila jsem, že jsem ve 14TT :roll: Kojit jsem tedy přestala a díky těhotenstí jem už i něco přibrala. Tak uvidím, jak to bude po druhém porodu. Už teď se toho bojím. Ještě jsem se nevzpamatovala z jednoho a je tu druhé (neplánovaně). Pokud se ti něco osvědčí, tak sem určitě napiš. Budu diskuzi sledovat. Díky :kytka:
Přeji dlouhé kojení bez dalších úbytků na váze!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.5.10 15:45
lulje píše:
zajímavé je, že tlouštíkům se do očí nikdo nevysměje :nevim:

Jak jsi na to přišla???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
13.5.10 15:52
Jackie píše:
Pak porovnej, jestli jsi pod nebo nad doporučenou denní dávkou která je 7000-8000KJ. A nepočítej do toho právě tu nekvalitní stravu ala čokoláda, tak je fakt k ničemu… . :wink:

Jackie, není 7-8tis kJ pro kojící matku nějak málo? Měla jsem pocit, že je to víc, ale nerozumím tomu. Jinak teda svůj energetický příjem odhaduju tak na 15tis kJ (v mládí jsem se to dost naučila odhadovat), jím fakt za dva, normální jídlo a stejně při tom kojení hubnu… nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
13.5.10 16:15

Eliku je to opravdu 7000-8000KJ. Teda samo pokud nějak extra nesportuješ. Pokud se troch víc hýbeš je potřeba přičíst další KJ. Nepleteš si to s kcal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.5.10 16:19

kcal je cca 4,2krát víc než kJ, takže těch kcal by mělo být 4× míň, ne?

Co já vím, tak při hubnutí (samozřejmě mimo kojení) se doporučuje příjem cca 5tis kJ, takže těch 7-8tis mi přijde na udržení hmotnosti celkem reálné (i když jak pro koho :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
13.5.10 16:26

Jo ty jsi psala 15tis. Já to přelítla a četla 1,5tis tak proto jsem tipla ty kcal. :mrgreen: No, tak to máš potom příjem jako dřevorubec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
13.5.10 16:39

kJ a kcal si nepletu, jenom jsem si tak matně pamatovala, že doporučený příjem NEkojící lehce pracující ženy je cca těch 8tis kJ, proto mě Jackie překvapila, když to napsala jako dávku pro kojící.

Tak jsem schválně trochu googlila… třeba tady http://www.nutritip.cz/view.php?… uvádějí 10-12tis kJ

ale to je jen taková akademická diskuse a zakladatelce to nijak nepomůže… :) tak se všem omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
13.5.10 21:39

Ne ne ne, určitě mi tím pomůžete… vyšlo mi +- 8tis za celý den… pokusím se ještě něco přes den přihodit aspoň na těch 10 tisíc pokud budu chtít i cvičit… Zkusím to hlídat týden a uvidím jak na tom budu..Nemusím hned nutně přibrat, jen aby se ta váha zastavila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
13.5.10 21:55

Pokud budeš Míšo cvičit tak určitě o to co cvičíš víc. :wink:
Jinak cvíčo určitě neber jako redukci váhy. Pokud budeš dobře cvičit, bude ti sílit svalovej korzet a tělo toho mnohem víc ustojí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
13.5.10 21:57

Jinak ono se velmi těžko střílí od boku naslepo každá kojící má mít tolik, každá lehce pracující tolik. Musí se vycházet z bazálního metabolismu a spalování. Může to klidně dělat výkyv i 2000 KJ, i když budou obě kojící matky, každá může mít jinou potřebu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
14.5.10 07:55
hkac píše:
lulje píše:
zajímavé je, že tlouštíkům se do očí nikdo nevysměje :nevim:
Jak jsi na to přišla???
Řešily jsme to už v jedné diskuzi „hubeňourů“ a shodly jsme se na tom, že nás okolí dost napadá a myslí si, jak to není vtipné. U lidí s opačným problémem se spíš pomlouvá ta tloušťka za zády dotyčného. Taky jsem svého času (asi před 10 lety) měla nadváhu. A to mi nikdo neřekl: „Jsi tlustá jako prase!“ Zato když jsem hodně zhubla, až to nebylo pěkné, tak se neostýchali a třeba švagrová mi vpálila, že vypadám jako „smrtka“ apod.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
14.5.10 12:28

koktejl

Zkusím Ti, Mišelko poradit.
Kromě kvalitní stravy, kterou si prvně můžeš napsat jako týdenní menu, hlavně celozrnné pečivo, vločky, v jakékoli úpravě a ted konkrétně mě nic už nenapadá.
Ještě rozmixovaný tučný tvaroh, plnotučné mléko, med, hodně výživné ovoce- třeba banán, broskev apod, ještě syrové vejce a může se místo bílého cukru dát třtinový nebo glukopur- je to veliká bomba.
Tak to zkus a potom napiš, jak to zabralo.
Ahoj
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí