Kojení a hubnutí!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5436
2.1.15 12:01

@Holy86 Mám 170cm a teď přes vánoce jsem se „spravila“ na 47. Kojím teda dvouletého a, i když celkem hodně, nemyslím, že by to mělo až takový vliv. Já teda před Vánoci zkolabovala, ale tam byly i další důvody, proč jsem tak strašně zhubla (na 45). Osobně bych řekla, že strava matky až tak velký vliv na bolení nemá, samozřejmě jsou nadýmavá jídla, ale kvalitně a dostatečně kaloricky se jíst dá. A spíš než o kojení je to o odpočinku a o tom, najít si na jídlo čas. To byl můj problém. Na druhou stranu po tom mém kolapsu se manžel mnohem víc zapojuje a stará o děti a pomáhá. Hold najít doma ženskou naprosto neschopnou vstát a ještě s celou krvavou pusou od pádu na plovoučku s chlapem pohne víc, než když ženská několik týdnů tvrdí, že je fakt strašně unavená, ale přitom normálně funguje. Takže mně ten kolaps pomohl, přes Vánoce teď mám celkem vegáč, taťka maká a mamka papá a odpočívá :mrgreen: A kojím furt, jen jsem odbourala to noční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.1.15 12:47

@Holy86 tohle jsem měla u prvního, během 6ti týdnů jsem shodila 25 kg - nabrala jsem 13.. bylo to šílený.. ale kojit jsem nepřestala. U Tebe? Dej um, lepší, než kolabovat. POkud si fakt tak hodně musíš hlídat jídlo, nemáš to kde nabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
2.1.15 13:00

@Holy86 No, ona je otázka, jestli se tak strašně nehlídáš zbytečně… dá se stravovat dobře i tak. Ale na druhou stranu, znám to, sice tedy normálně nejsem tak hubená, ale ze svých běžných 58 na 173 jsem v těhotenství 7kg přibrala a pak při kojení spadla na nějakých 51kg a potřebovala jsem fakt hodně jíst, aby to neklesalo ještě víc. Ale na druhou stranu, pokud se bojíš, tak klidně to UM dej, je to lepší než se nervovat, zda nezkolabuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
2.1.15 13:28

Děkuju za odpovědi, bohužel i kdyz jim tak, že netrpim hlady, mám nejmíň jedno teplo jídlo denně a jen se snažím, aby tam nebyly věci, ktere ji nadýmaji, tak jde váha rychle dolu…já mám takovy metabolismus, že jakmile nejim opravdu hodne a v podstatě vse, tak mi jde váha dolu…naopak po zkušenostech se synem jsem se zarekla, že budu jíst při kojení vic nez před třemi lety a stejne ta váha jde opravdu rychle dolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
2.1.15 13:34

@Holy86 Zkus si jen vysledovat potraviny, které malé dělají problém, a ty potom vynechávej. Opravdu není třeba ten jídelníček výrazně ochuzovat. Můžeš přece téměř jakékoliv maso, brambory, rýži, bulgur, těstoviny, sýry, ze zeleniny cukety, lilek, kořenovou zeleninu, červenou řepu… Z toho se dá vymyslet fakt hodně… Pečivo třeba den staré, pečené buchty, bábovky z prášku do pečiva klidně i čerstvé… A taky ovoce téměř všechno… Nemyslím si, že by to kojení nutně muselo být až takový zápřah pro tělo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
2.1.15 13:36

@Holy86 Ještě mě napadá, jestli třeba nemůžeš mít nějaké problémy se střevy nebo štítnou žlázou… Zkus brát taky vitamínové doplňky pro kojící matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
2.1.15 13:38

Já v podstatě s tím bojuju cely život a jak někteří maji „strach“ z toho, že tloustnou, tak já se opravdu snažím jíst vždycky vyvážené a hodne abych nehubla a to, že za 3 týdny mám dole uz 2 kg a vím nebo to vidím, že jakmile přidám některé potraviny, tak mala se pořád krouti nespi aj. tak vím, že min. do toho jejího 3 měsíce mi kila půjdou dolu..jenže pokud ještě zhubnu, tak uz budu v podstatě ve skatulce podvyzivena…(podle BMI) a hlavně bez energie a vystresovana…proto nad tím opravdu hodne přemýšlím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
2.1.15 13:39

Vitaminy beru…stitnou zkázu mám v poradku, byla jsem na vyšetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
2.1.15 13:45

@Holy86 A fakt máš pocit, že nemůžeš při kojení jíst vyváženě a „všechno“? Vždyť těch nadýmavých věcí zas až tolik není… Vynecháš cibuli a česnek v jídle, místo toho dáš víc kmínu, majoránky a jiných bylinek… Nedáš si brokolici, luštěniny a zelí,… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
2.1.15 13:54
@Holy86 píše:
Děkuju za odpovědi, bohužel i kdyz jim tak, že netrpim hlady, mám nejmíň jedno teplo jídlo denně…

No, podle tohoto popisu mi nepřijde, že bys jedla dost, tak si ty teplá jídla dávej klidně tři a plus ještě nějaké polívky, já při kojení jedla minimálně 1,5× víc jak můj fyzicky pracující partner, někdy i 2× tolik, občas jsem měla pocit, že mám furt v jedný ruce jídlo. Jo zhubla jsem, ale ne pod hranici, kdy bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
2.1.15 14:53

@Holy86 No ale ono taky nemusíš pořád tak rychle hubnout. Po porodu přeci odchází hodně vody. Jez klidně dvě teplá jídla denně, dej si ještě druhou večeři, nevynechávej svačiny. S takovou se mi nezdá, pokud jsi po zdravotní stránce v pořádku, že by kojení mělo být jakkoli na úkor tvého zdraví. Vždyť měsíční mimino nevypije litr mlíka denně :nevim: Měsíc po porodu přeci hubne spousta žen, i ty, které nekojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
3.1.15 11:21

Tak jsem nad tím premejslela, děkuju za nazory a zkusím co nejvíc zvýšit svůj příjem jídla a uvidíme, kdyz to i přesto půjde rapidně dolu, tak nějak pomalinku budu snižovat kojení…děkuju;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová