Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
a keby si to proste vyskusala? ak sa Ti bude zdat ze mas menej mlieka, tak prestanes. ![]()
ja som popri kojeni cvicila kazdy den intenzivne hodinu a na mlieko to vplyv nemalo
Teda kojit do 4-5 let?Promiň musela jsem se znova podívat
vůbec si to nedovedu představit ,a to nebude chodit do školky?k babičkám?
Promiň ale děsně mě to zarazilo.
Anonymní píše:
Zdravím maminky. Mám takový velice zvláštní dotaz, ale už nevím kde zjistit jak to vlastně je.Před těhotenstvím jsem používala na zpevnění svalů přístroj AB Tronic X2 masážní pás v kombinaci s cvičením. Teď když už máme holčičku na světě téměř 8 měsíců na cvičení čas nemám, proto bych ráda začala pás znovu používat.
Jenže! Pracuje na principu elektrické stimulace svalů (ESS) – vyvolává „aktivní svalové stahy“, ke kterým dochází při běžném posilování za pomoci odolné neoprenové vodivé podložky. Tak mě napadlo, jestli to nemůže mít vliv na kojení. Mléka mám totiž víc než dost a ráda bych svoji holčičku kojila do 4-5let pokud budu moci. Psala jsem email přímo do topshopu, kde přístroj prodávají, odepsali mi že by to vadit nemělo, ale ať to konzultuji ještě se svým lékařem. Moje doktorka mi ale také nedokázala se 100% jistotou říct že to neovlivní tvrbu a kvalitu mléka. Pokud to vliv mít bude, samozřejmě budu kojit tak dlouho jak mám v plánu(pokud budu moci) a přístroj používat nebudu.
Tak mě napadlo, jestli se nenajde nějaká jiná kojící maminka, lékař nebo prostě někdo kdo má zkušenost nebo radu. Určitě nechci rozpoutat nějakou ostrou výměnu názorů…je to jen dotaz. Děkuji předem na odpovědi:)
Cvičení nemá vliv na tvorbu mléka, více pohybu po porodu je vítáno pro lepší formování postavy a návrat na původní váhu.
Ovšem co se týče kojení do 4 - 5 let věku dítěte, to mi příjde přinejmenším zvláštní…
Myslím, že bahatě stačí kojit rok či něco málo přes rok a pak přikrmovat, posléze odstavit.
Já osobně si neumím představit, že by se 4 dítě někde na veřejnosti dožadovalo mléka a začalo mě svlékat, jak se stávalo jedné mojí známé.
Ta kolila do 4 a půl let a chlapec ji svlékal a žádal mléko, kdekoliv a to už byla ve vysokém stupni těhotenství s holčičkou.
![]()
Cvičení nemá vliv na tvorbu mléka, více pohybu po porodu je vítáno pro lepší formování postavy a návrat na původní váhu.
Ovšem co se týče kojení do 4 - 5 let věku dítěte, to mi příjde přinejmenším zvláštní…Myslím, že bahatě stačí kojit rok či něco málo přes rok a pak přikrmovat, posléze odstavit.
Já osobně si neumím představit, že by se 4 dítě někde na veřejnosti dožadovalo mléka a začalo mě svlékat, jak se stávalo jedné mojí známé.Ta kolila do 4 a půl let a chlapec ji svlékal a žádal mléko, kdekoliv a to už byla ve vysokém stupni těhotenství s holčičkou.
![]()
![]()
Cvičení sice nemusí mít vliv na tvorbu mléka, ale při spalování se do něj uvolňují polychlorované bifenyly. Proto by se to nemělo se cvičením při kojení přehánět. Ale v rozumné míře určitě neuškodí.
OT- holky, co je vám vlastně do toho, jak dlouho chce kdo kojit? Zakladatelka to evidentně má v hlavě srovnaný, tak ji proboha ušetřete těch „moudrých“ rad, na tohle se fakt neptala. Říkala snad, že dítě nebude chodit ani do školky nebo k babičkám? Vám to z jejího dotazu vyplynulo? Nechápu, proč máte potřebu se vyjadřovat k záležitostem, které se vás vůbec netýkají
yriel píše:
Cvičení sice nemusí mít vliv na tvorbu mléka, ale při spalování se do něj uvolňují polychlorované bifenyly. Proto by se to nemělo se cvičením při kojení přehánět. Ale v rozumné míře určitě neuškodí.OT- holky, co je vám vlastně do toho, jak dlouho chce kdo kojit? Zakladatelka to evidentně má v hlavě srovnaný, tak ji proboha ušetřete těch „moudrých“ rad, na tohle se fakt neptala. Říkala snad, že dítě nebude chodit ani do školky nebo k babičkám? Vám to z jejího dotazu vyplynulo? Nechápu, proč máte potřebu se vyjadřovat k záležitostem, které se vás vůbec netýkají
K OT. Já nepsala nic o babičkách nebo školce, jen sem napsala, co si myslím o tak dlouhém kojení, nikoli k zakladatelce, ale poznámka všeobecně. Je to můj názor, který sem zde uvedla, to je vše. Je to snad problém a nesmím napsat svůj názor?
suhlasim s yriel, na co riesite dlzku kojenia?
vycita niekto Vam ako dlho ste kojili?
Tak mě říkali, že nemám kojit 2 hodiny po cvičení,ale jinak je to Ok.Na tvorbu to vliv nemá.A ten cvičební pás ti fakt pomáhá?
Jinak YRIEL taky mě ta doba kojení trochu zarazila,neumím si to prakticky přectavit
.Ani neznám nikoho kdo by tak dlouho kojil.Takže se možná holky taky jen divily.Jinak pokud to tak zakladatelka chce, držím palce. ![]()
Sonask píše:
Teda kojit do 4-5 let?Promiň musela jsem se znova podívatvůbec si to nedovedu představit ,a to nebude chodit do školky?k babičkám?
moje tchyne kojila jejiho syna do 4 let a nevim..me se to teda moc nezda..prijde mi to divny tak dlouho kojit.. ![]()
Anonymní píše:Sonask píše:moje tchyne kojila jejiho syna do 4 let a nevim..me se to teda moc nezda..prijde mi to divny tak dlouho kojit..
Teda kojit do 4-5 let?Promiň musela jsem se znova podívatvůbec si to nedovedu představit ,a to nebude chodit do školky?k babičkám?
preco anonym?
ked som bola v UK, tam bezne kojili 5 rocne deti. a to, ze sa Ti nieco nezda si predsa mozes nechat pre seba, kedze sa to Teba ani temy vobec netyka, nie? ![]()
Teda…rozhodně jsem nechtěla rozpotat dohady o delce kojeni
. Dceru chci kojit do 4-5 let, ale samozřejmě že ne plně. Od 6 měsíce dostává příkrmy. A zavádím jí stravu jako mají ostatní dětí jejího věku. Odstavit ji úplně ale nechci.
U nás v rodicńě jsou takhle děti kojeny a myslím že je to to nejlepší co můžu dítěti dát. Prostě od dvou let kojíme prcky jenom odpoledne, potom teda jak přijdou ze školky a když už to ani potom nejde tak jenom večer před spaním. Moje teta kojila bratrance dokonce do 7 a půl roku. Prostě jak přišel ze školy a ona z práce tak dostal mléko a potom večer. Říkala že by ho kojila i dýl formou odstříkaného mléka ale šla na operaci nohy a musela ho kvůli hospitalizaci odstavit. Možná si některé holky říkají že je to šílené ale je fakt, že on nebyl do těch 7 a půl let jedinou nemocný. Nenachytal nic ani ve školce, ani ve škole prostě zdravý jako řípa, takže na tom asi něco bude.
Z manželovy strany zase kojící matka kojí více dětí. Jeho maminka kojila když měla jeho další dvě děti, jejichž maminky neměly mléko a při dalších dvou dětech taky tak. Takže se na kojení dívamé hodně pozitivně.
Nicméně k dotazu, k terý jsem položila, ještě jsem se pořád nedopátrala jak to vlastně s tím pásem je, tak se chystám ho použít a budu sledovat jaký to má vliv na laktaci a kvalitu mléka ![]()
Zdravím maminky. Mám takový velice zvláštní dotaz, ale už nevím kde zjistit jak to vlastně je.
Před těhotenstvím jsem používala na zpevnění svalů přístroj AB Tronic X2 masážní pás v kombinaci s cvičením. Teď když už máme holčičku na světě téměř 8 měsíců na cvičení čas nemám, proto bych ráda začala pás znovu používat.
Jenže! Pracuje na principu elektrické stimulace svalů (ESS) – vyvolává „aktivní svalové stahy“, ke kterým dochází při běžném posilování za pomoci odolné neoprenové vodivé podložky. Tak mě napadlo, jestli to nemůže mít vliv na kojení. Mléka mám totiž víc než dost a ráda bych svoji holčičku kojila do 4-5let pokud budu moci. Psala jsem email přímo do topshopu, kde přístroj prodávají, odepsali mi že by to vadit nemělo, ale ať to konzultuji ještě se svým lékařem. Moje doktorka mi ale také nedokázala se 100% jistotou říct že to neovlivní tvrbu a kvalitu mléka. Pokud to vliv mít bude, samozřejmě budu kojit tak dlouho jak mám v plánu(pokud budu moci) a přístroj používat nebudu.
Tak mě napadlo, jestli se nenajde nějaká jiná kojící maminka, lékař nebo prostě někdo kdo má zkušenost nebo radu. Určitě nechci rozpoutat nějakou ostrou výměnu názorů…je to jen dotaz. Děkuji předem na odpovědi:)