Jak naučit na lahvičku?

271
6.2.12 11:25

Jak naucit na lahvicku?

Ahoj maminky, potřebovala bych radu, mam skoro 4mesičního syna, plně kojím, ale vzhledem k tomu, že bych se někdy potřebovala vzdálit z domu tak jsme zkusili láhev a on ne a ne z ni pít, sem tam to jen žužlá a nic víc a když má hlad tak řve ale flašku si neveme. Zkoušela jsem to s odstříkaným mateřskym mlíkem ale nechtěl, všehovšudy vypil 40ml což je asi málo. Je na to nějaká spešl technika nebo mám jen vyčůraný ditko? A ještě jedna malá věc v noci chce jíst co 2 hod, je to hlad že se pořádně nenají? vždyť někdy čtu že takhle starý děti spí skoro celou noc, dřív mi vydržel i 7 hod ale teď v žadným případě a to i dávám na noc kašičky po domluvě s dr.
Diky za jakoukoliv radu pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1113
6.2.12 11:43

ahoj Koblížku, nevím, ale malej z porodnice měl silnou žloutenku tak jsem odstříkavala své mléko a koupila avent láhev není drahá je to napodoběnina prsu a hlavně musí sát neteče to samo, aby se neodnaučil pak odemně, mě předtím nic nezbylo shodil 1 kg za 3 dni, tím jsem docíla, že se najedl, mléko mě zustalo a přibíral, a teď mu dávam na noc nutrilon, je mu 2 měsíce, dám mu to 18.30 a spí do 4 a pak pije jen mé mléko, tak jsem nebyla moudrá zda dělám dobře dávat umělé, ale mám ještě jedno dítě pořád nemocné, takže si neodpočinu takže k večeru mléka málo, tím se nenajedl a zároveň nenasytil, takže je spokojen a já taky takže myslím zkus to postupně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sype
6.2.12 11:48

Jakou mate lahvicku? Ja jsem malou od 4mesice take postupne ucila a osvedcila se nam lahev od Tommee tippee. Nejdrive tedy take moc nevedela co stim, ale postupne si navykla. Myslim,ze kdyz ze zacatku vypil 40ml, tak je to sikulka.

• Citovat
  • Upravit
271
6.2.12 11:59

Lahvičku máme od Aventu, prvně měl velikost č.2 a tak jsem koupila tu větší kde je 3m+ ale to taky neuspělo. Právě se bojím jiný flaše kde to teče samo aby si neodvykl od prsa. Tak zkusim i jinou lahev.. Ja jsem právě chtěla zjistit i kolik toho asi vypije protože když nás propouštěli z porodnice tak vypil i 80ml což se všichni divili a odcházeli jsme s váhou vyšši než se narodil, tak jsem myslela že je to žroutík a vypije toho hodne…
Nutrilon jsme na noc taky zkusili ale právě nechtěl tu flašku tak jsme to zkusili stříkačkou a to vypil dohromady tak 50 ml a vydržel 4 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
6.2.12 12:13

Já malého na láhev učila určitě přes měsíc. Je kojený, ale právě jak říká koblížek, chce to i nějak jinou variantu, když se mamča potřebuje vzdálit. Koupila jsem láhev Avent, malej ji vůbec nechtěl, pořád měl ten dudel někde v koutku pusy a nic. Tak jsem mu dala ty dudlíky jen tak na hraní…kousal do nich ze všech stran a sem tam jej chytl správně. Nakonec ho to naučila tchýně :potlesk: (ode mě to prostě nechtěl, asi věděl, že u mě má jistotu lepšího :lol:). Říkala, že mu to musela párkrát u pusinky přidržet a nakonec si pomlaskával. Zkoušeli jsem mu láhev naplnit vodou, ale u toho dělá jen kraviny (fouká do láhve a směje se, jak se mu tam dělají bubliny :)) ). Zjistila jsem, že hodně záleží taky na tom, co mu dáš. Nutrilon ani Sunar mu nechutná. Zato Hami mu chutná moc. :potlesk:. Ve 4 měsících určitě vypil 120ml.
Co se týče buzení přes noc, tak s tím neporadím. U nás se spinká od 20hod. do půlnoci a pak se vstává každé dvě hodiny :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
6.2.12 12:37

U nás pomohlo, když mě s lahvičkou s MM zastoupil manžel. Dokud jsem to zkušela já, tak kňourala, flašku plivala, ale jak jsem odešla z bytu a zkusil to manžel, najednou potvůrka hned věděla jak na to.

• Citovat
  • Upravit
46867
6.2.12 12:43

Koblizku, ja bych mu vel c. 3 nedavala, mne prijde, ze z trojky to tece moc, mozna i proto to nechce. Dala bych mu c.1, tu pro novorozence.
Starsi dcera, ale taky nechtela z lahve, kdyz jsem zacala s prikrmy a musela uz i caj, tak jsem ji ten cajik nastrikala z flasky do pusinky, a pak se postupne chytla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
6.2.12 12:57

Manžel to zkousel poprve ale nechtel nic ale je pravda ze jsem byla ve stejne mistnosti a asi vedel ze tam jsem a nechtel to. Priste zkusim odejit z bytu nebo aspon vedle do mistnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
6.2.12 15:52
Od svého tatínka si náš malý taky nic nevzal. Chtělo to prostě tu babičku :think:. Uvidíš, budu držet pěsti.
koblizek12 píše:
Manžel to zkousel poprve ale nechtel nic ale je pravda ze jsem byla ve stejne mistnosti a asi vedel ze tam jsem a nechtel to. Priste zkusim odejit z bytu nebo aspon vedle do mistnosti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
6.2.12 16:03

Řeším stejný problém, syn 5,5 měsíce zatím plně kojený a posledních pár dní kaše na noc. Chtěla jsem jít na tři hoďky pryč, odstříkala jsem a připravila lahvičky. Pro jistotu několik - avent, chicco, různé savičky. Nevzal si vůbec nic. Když si teda nevzal MM, dostal kaši, aby vydržel na prso. Stále řeším, co jakou flašu mu dát. Kamarádka říkala, že jsou výborné MAM, prý nejvíc podobné prsu. Ještě jsem nezkoušela, tak uvidím.

S tím buzením, malej nikdy nespal dobře. Od narození vydržel spát max. tři hodiny v kuse, poslední dva měsíce se mi ale budí po 1-2 hodinách. Mladej pán si rád podudá kozu. Trochu se napije, ale ne moc. Většinou je takovej polospící. Když ho probudím úplně, tak se sice napije víc, ale pak už nechce usnout. Když mu tu kozu nedám, tak začne řvát. Zkus ho probudit úplně, přebalit, rozsvítit a třeba mu nabídnout obě prsa a při kojení ho budit. Jestli ti usne i po tomhle, myslím, že už by se neměl tak často budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
6.2.12 16:26

Já zkoušela lahev od narození (ze stejného důvodu jako ty) a vzala mi jí až teď v 5ti měsících (Avent) … jinak v noci my spala minimálně 7 hodin v kuse a poslední měsíc vstává co 2 hodiny, zkoušela jsem i kaši a žádné zlepšení, tak jsem si řekla, že to snad jednou přejde a já to přežiju :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová