Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Dcera ma dnes presne mesic.Byly jsme v poradne a dr. rikala ze pribira vic nez dobre.Ona je teda poradny cvalik. Kojim vzdy z obou prsu, kazdy prs tak 10 minut.Je lepsi dat na jedno kojeni jen z jednoho a nechat pit dokud bude sat? nebo byste to nechaly jak to delam ted? dekuji
Co znamená víc než dobře? Kolik byla porodní váha a kolik má teď?
Příspěvek upraven 11.04.16 v 15:54
Já kojím vždycky z jednoho 15-20 minut a dcera přibirame taky dobře ![]()
Příspěvek upraven 11.04.16 v 20:41
Nechala bych to tak, jak to děláš doteď.
Nemá smysl dítě omezovat, pokud je čistě kojené - dáváš kolik si řekne, pokud po jídle pravidelně neblinká (ublinkává přebytečné mlíko, je přecpaná), tak bych ji nechala, ať si jede svým tempem růstu. Možná se za týden zastaví a za měsíc budeš divoká, že zase přibírá málo… ![]()
Ničemu to nevadí. první dva moji byli taky cvalíci, i 2kg měsíčně dali, v půlroce 9,2 a 9,5kg, a teď první v 6 letech necelých 20kg, a drýh ve 4 letech taky tak, první je vyloženě hubenej, druhej akorát. oba jsou vysocí na svůj věk.
Zítra máme 4 týdny a právě dnes jsme byly u doktorky a říkala, že taky moc pribirame. Prý kojit méně často, klidně nechat řvát do zalknuti mi řekla nebo dát vodu z lahvičky. To teda dělat nebudu, ať je klidně tlustá. ![]()
Neměnila bych nic. Maximálně kojit pokaždé z jednoho prsu, v tom věku už jsem to většinou dělala takhle. Porodní váha 3,2 a v 5 týdnech 5,2. V půl roce skoro 9kg. Po 10 měsíci se přibírání zpomalilo, ani dneska, ve 4 letech tlustý v žádném případě není. Neomezovala bych miminko.
@Hakunamatata to bych tu doktorku poslala do patřičných míst mi toto říct
@MalVera Ahoj, já také kojila z obou, i jen z jednoho, dle potřeby malé a také ze začátku byla jako cvalíček, i sestřička u dr. na prohlídce poznamenala s úsměvem: maminko čím ji krmíte
. Ale ono je to v pořádku ze začátku, nabírají tuky, aby se měli pak z čeho vytáhnout…
Neboj se a malá ať si dá co potřebuje
![]()
Se doktorka zbláznila ne? Od mé kamarídky syn měl v půlroce kojený 10 kg. A v roce taky 10 kg. Prostě jak se začal hýbat a později příkrmy, tak se nehl ani o deko. No měl kde brát.
Neřeš to. KOj a bud´ráda, že to máš tak, jak to máš. Horší jsou ty kojomatky, co kojí za každou cenu i přesto, že jim děcka nepřibývají ani hraničně.
Vůbec bych neomezovala. Můj synek měl porodní váhu 4,20 a pak to šlo taky rychle nahoru. Čistě kojený a v 1 měsíci 5,15 kg, ve 2. měsících 6,32 kg, ve 4 m. 7,48 kg…
Taky mi říkali, že mi místo mlíka teče smetena ![]()
S příkrmama se to srovnalo a ve 3 letech měl 14,30. Teď mu budou 4 a vypadá jak hajzlovej pavouk.
Nechala bych to tak jak to máte, mimčo samo ví, kolik potřebuje ![]()
@Hakunamatata no to si děláš pr…
asi bych se neudržela a vyměnila ji
Absolutně nechápu, že pořád existují pediatři, kteří vybízejí matky k omezování kojení
Opravdu, plně kojené dítě kojit na vyžádání, z mateřského mléka se obezita nezadělá, naopak. Díkybohu za naši doktorku, porodní váha 3,4 a 3,3, za šestinedělí se obě děti vypucly na šestku
a byli jsme leda pochválení, co by a to jiné maminky daly.
Naše pediatra teda proti obezitě bojuje a opakuje pri kazde navsteve zasady zdrave vyzivy
ale co kojim malou tak jen chvali, ze kojime a ze krasne pribira a to mnohdy taky pribrala pres kilo za mesic. V tomhle veku se to neda resit ![]()