Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mam skoro tri a pul mesicni holcicku. Doted se budila xkrat za noc, usinala i kolem 11_12 vecer. Dost casto vecer plakala. Mivala boleni brisks, to az na vyjimky se mi zda uz oreslo. Pres den nespala vubec.
Posledni tyden usne kolem 8 az 9 a spi i 12 hodin. Na kojeni se vzbudi kolem pul 1-1 a pak v pul 5 a budi se jak kdy 7, pul 8 a 8. Ted je ctvrt na 9 a furz spi. Usnula v 8 vecer. Navic po probuzeni spi cca po hodce - hodce a pul znovu cca 40 min.
Pak treba usne jeste kolem 2 odpo..
No nejsem na to zvykla vubec. Jak pisu, predtim vubec nespala..
Zacalo to ored tydnem. Dva dny na to sla na prvni ocko hexy (neni trebs unavena z toho jeste, je to ale uz tyden). Ci ji treba netrapi brisko a proto spinka?
Jinak je vzdy po ranu vesela, ale cca po te hodce uz se chova pretazene, sama neusne, musi se chovat. A i odpo je takova plactiva, zabavi se tak na pul hofky nahrazdicce..ale jako plactiva teda byla vzdy..a jak to porovnam, tak je fakt, ze uz je to o dost lepsi, to jo..
Jako mam z toho spanku radost, ale jsem i v siku, ze tak nahle je to jinak, je to normalni, ta zmena? Taky ji teda zacal vadit kocarek, v nem miva dost casto hysteraky, ale to jak kdy, to je asi normalni. Jr dist pozorovatelka a v kocarku se asi nudi..spis ten spanek me zajima..
Ahoj, me to neprijde az tak divny, ale to ze ted unavena a trochu plactiva urcite muze mit spojitost s ockovanim. Taky to u nas tak bylo. Ono se to zase srovna, uvidis do tydne uz to bude zase okej. Jinak intervaly na kojeni v noci mi prijdou normalni. A ta ospalost bude k tomu ockovani, jak jsem psala (i to, ze ti po ockovani spala treba v kuse 12 hodin).
Taky jsme museli dávat malého max po hodině a půl spát, byl předražený jinak.spal kolem jedenácti hodin v noci.
To vite, doted ti byl boj spankem. Usnula kolem pulnoci a nekdy za dve, nekdy za hodku byla zas vzhuru a takhle az dirana cca do 7. Cili 3 mesice jsem se nevysoala a najednou zmena. Ze dne na den mam sipkovou ruzenku ![]()
Spanek miminka se do 2 let hodne meni, ted ti muze spinkat, za tyden tomu muze byt upne jinak. Tak si to uzivej!
Jestli je to teprve tyden po ockovani, tak to jeste muze byt i nasledek toho. Ale srovna se to, neboj.
@PAN66 neboj, spanek se bude menit jeste mnohokrat!!! Pekne sleduj, kdy je a neni unavena a podle toho ji davej spat, rid se ji. Mne dcera chodila spat hodinu po probuzeni snad celych 10 mesicu, az ted v 15m zacala spat uz jen jednou denne (predtim 3×, 2×) a v noci spo nejakych 12 hodin porad. To se fakt zmeni jeste mnohokrat i podle PM vyvoje. Ocko v tomto pripade nemusi mit vliv.
@PAN66 píše:
To vite, doted ti byl boj spankem. Usnula kolem pulnoci a nekdy za dve, nekdy za hodku byla zas vzhuru a takhle az dirana cca do 7. Cili 3 mesice jsem se nevysoala a najednou zmena. Ze dne na den mam sipkovou ruzenku
Tak to si fakt uzivej, za tyden to muze byt zase jinak ![]()
Já bych to neřešila.
U mé dcery se řežim spánku měnil cca každé dva měsíce. Jako mimino začalo v 5 týdnech najednou spát celou noc, k tomu spala občas přes den. Pak přes den skončila a dávala si čistě jen hodinu po obědě. To změnila pak na půl hodiny, pak zas na něco jiného. Ranní vstávání to stejné - nejdřív spánek do osmi, pak do pěti, pak do sedmi, najednou vstávala ve čtyři ráno… Atd. atd. Vždy po pár měsících měla nový režim a myslím, že je to normální…
Oživuji!
Můj skoro 5m mimin do čtyř měsíců spal relativně hezky. Ale už skoro měsíc má takové nějaké stavy pouze při nočním spaní - není ani vzhůru, ani už zcela nespí a příšerně brečí, připíná se a mává rukama. Očička má zavřený a fakt neskutečně řve. Nepomáhá vyndání z postýlky, mazlení, chování, mluvení na něj. Řve třeba 5min, pak otevře oči a dobrý. Takhle třeba 5× za noc. Je to normální? Dá se s tím něco dělat? Každý jeho noční probuzení je plné řevu a breku
@Salorka píše:
Oživuji!Můj skoro 5m mimin do čtyř měsíců spal relativně hezky. Ale už skoro měsíc má takové nějaké stavy pouze při nočním spaní - není ani vzhůru, ani už zcela nespí a příšerně brečí, připíná se a mává rukama. Očička má zavřený a fakt neskutečně řve. Nepomáhá vyndání z postýlky, mazlení, chování, mluvení na něj. Řve třeba 5min, pak otevře oči a dobrý. Takhle třeba 5× za noc. Je to normální? Dá se s tím něco dělat? Každý jeho noční probuzení je plné řevu a breku
Je to normalni…me do 4-5m taky spala pekne, buzeni cca 2× za noc, od 20h do 8h pohoda. Haha, kdeze ty casy jsou. Nekdy mi tez breci hrozne a nic nepomaha, hlavne nad ranem, je ji 8m, kdyz se vzbudi v noci 5×, je to uspech, vetsinou tak 10× ![]()
Nám se to stalo párkrát kolem 6.mesice, my si myslíme, že z televize, ne, že by mimino cíleně koukalo, ale tehda jsem polevila a nechala jsem dítě večer v obýváku, když manžel koukal na zprávy. A v noci řev. A pak podobný scénář ještě jednou, takže si na to zas dáváme pozor. Ale stává se mi to i tehdy, když má zácpu.
@Salorka píše:
Oživuji!Můj skoro 5m mimin do čtyř měsíců spal relativně hezky. Ale už skoro měsíc má takové nějaké stavy pouze při nočním spaní - není ani vzhůru, ani už zcela nespí a příšerně brečí, připíná se a mává rukama. Očička má zavřený a fakt neskutečně řve. Nepomáhá vyndání z postýlky, mazlení, chování, mluvení na něj. Řve třeba 5min, pak otevře oči a dobrý. Takhle třeba 5× za noc. Je to normální? Dá se s tím něco dělat? Každý jeho noční probuzení je plné řevu a breku
Jo, dělala to dcera od 4. do 14. měsíce. Od 7. měsíce docela hukot. Zrušili jsme kvůli tomu dovolenou, by nás asi vyvedli z hotelu. Někdy se u toho stavěla na hlavu. Na TV jsme nekoukali. Ale s nervovou soustavou to asi nějak souvisi.