Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
AHOJ holky…vím že už to tu bylo mockrát, ale synovi (8m) se dnes v noci rozhoukal monitor (nanny) okamžitě jsem vystřelila jen otevřel očička jak se lekl, jak jsem se chytla postýlky a hned usnul znova…ležel malinko mimo monitor ale pořád na rožku te destičky musel ležet… zkontrolovala jsem ho posunula na spravne misto a krasne spinkal dal, ale nejak jsem si neuvedomila rozsvitit jestli neni nejaky promodraly, mela jsem rozsvicenou jen nocni lampicku, která má takové jemne svetlo…myslite ze to mám nejak s dr resit? Navic v tydnu jdeme na úplně prvni ockovani (kvuli opakovanym bronchitidam stale se odkladalo)…tak mam zas nervy
V 8 mi měsících bych ho už snad i vyndala z postýlky, děti už v tomto věku po postylce hodně cestují a proto potom tx falešné poplachy
@Helis15 Také bych ho už nepoužívala.. Jinak ppracuji v dětském zařízení, monitory dechu používáme. Stava se, že začne zvonit…miminko leží dobře, dýchá…nevím proc se to stává. Možná, že je pauzicka v dýchání když mimco tvrde spinká. ![]()
@Katuskka ale ležel jen trochu bokem, ale urcite na rohu te desky byl ![]()
@berua13 je možná pauza i v 8 mesicich? A resi se nějak takové pauzy s dr nebo jsou normální?
@Helis15 asi ano…my už monitory takhle velkým dětem nedáváme…jen postiženym.
Neplas se…me se to v práci stává dost často, že monitor houká…letim k postýlce a miminko v klidu chrní ![]()
Já plané poplachy u Nanny vyřešila tak, že jsem ho do postýlky dala příčně a když syn začne rotovat pořád na něm leží aspoň hlavou. Ještě je dobré zkontrolovat jestli není nadzvednutá matrace, stalo se mi, že se mi matrace nadzvedla a zapřela o mantinel a pak nedoléhala k roštu, to jsem měla 4 plané poplachy během dvou hodin. Pak jsem na to přišla a byl klid