Polévky při kojení

Zuzaniee
9.4.16 13:53

Polévky při kojení

Zdravím maminky :mavam:, mám doma týdenní miminko, plně kojím a hledám inspiraci na nějaké recepty na polévky :think:. Dřív jsem byla zvyklá vařit s bujonem, hodně kořenit, česnek přidávat a teď když člověk nemůže moc solit ani moc dochucovat, tak je to těžko :roll:. Tak jestli neznáte nějaké fígle na dobré polévky, které by mi aj chutnaly :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32914
9.4.16 14:00

Dělala jsem variace na neškodnou polévku. Základ mrkev, petržel, trošku na cibulce, k tomu střídavě různou zeleninu, brokolici, květák, kapusticky, fenykl, kedluben, ale jen trošku, můžou vadit. Do toho někdy vajíčko. A různé zavářky, brambor, nudle, kapání, ovesné vločky.. Nedělala jsem jednodruhové. A kořenila solcankou. A bylinkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
9.4.16 14:12
@andelka83 píše:
Dělala jsem variace na neškodnou polévku. Základ mrkev, petržel, trošku na cibulce, k tomu střídavě různou zeleninu, brokolici, květák, kapusticky, fenykl, kedluben, ale jen trošku, můžou vadit. Do toho někdy vajíčko. A různé zavářky, brambor, nudle, kapání, ovesné vločky.. Nedělala jsem jednodruhové. A kořenila solcankou. A bylinkami.

Vyvarila zeleninovy zaklad flakla testo. brambory a dochutila bylinkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
9.4.16 14:16

Já ujíždím na polévkách ze Svatojánu. Moje dítka nikdy bolebřichem na moji stravu nereagovaly, takže jsem si mohla dovolit jíst cokoliv. Ale dá se tam jistě najít i nenadýmavá varianta
 http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/…Pol%C3%A9vky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
9.4.16 15:28

@Zuzaniee krome snad cockovy a hrachovy jsem jedla jakoukoliv. Zaklad bud masovy nebo zeleninovy vyvar. Vzdy toho varim kotel a pak zamrazuji, takze spoustu polivek mam hotovych za dvacet minut. Pokud tam byla nadymava vec, pridala jsem kmin a seminka fenyklu. Ale my polevky nesolime a korenime spis ty jednodruhove (dynova, mrkvova, hraskova, brokolicova, kvetakova, celerova - s kouskem opeceny slaniny jsou ale dobry i jen tak bez vyrazneho koreni). Plus jsem se naucila pouzivat treba medvedi cesnek, muskatovy orisek atd. na dochuceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
9.4.16 16:05

Prostě nepoužívej bujon a hodně koření, alespoň to bude nějak chutnat.
To, že ti to teď nechutná znamená, že sis bujonem a tím kořením otupila a přizabila chuťové buňky.
Postupně ubírej a brzy ti to nebude ani chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí