Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dělala jsem variace na neškodnou polévku. Základ mrkev, petržel, trošku na cibulce, k tomu střídavě různou zeleninu, brokolici, květák, kapusticky, fenykl, kedluben, ale jen trošku, můžou vadit. Do toho někdy vajíčko. A různé zavářky, brambor, nudle, kapání, ovesné vločky.. Nedělala jsem jednodruhové. A kořenila solcankou. A bylinkami.
@andelka83 píše:
Dělala jsem variace na neškodnou polévku. Základ mrkev, petržel, trošku na cibulce, k tomu střídavě různou zeleninu, brokolici, květák, kapusticky, fenykl, kedluben, ale jen trošku, můžou vadit. Do toho někdy vajíčko. A různé zavářky, brambor, nudle, kapání, ovesné vločky.. Nedělala jsem jednodruhové. A kořenila solcankou. A bylinkami.
Vyvarila zeleninovy zaklad flakla testo. brambory a dochutila bylinkami.
Já ujíždím na polévkách ze Svatojánu. Moje dítka nikdy bolebřichem na moji stravu nereagovaly, takže jsem si mohla dovolit jíst cokoliv. Ale dá se tam jistě najít i nenadýmavá varianta
http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/…Pol%C3%A9vky
@Zuzaniee krome snad cockovy a hrachovy jsem jedla jakoukoliv. Zaklad bud masovy nebo zeleninovy vyvar. Vzdy toho varim kotel a pak zamrazuji, takze spoustu polivek mam hotovych za dvacet minut. Pokud tam byla nadymava vec, pridala jsem kmin a seminka fenyklu. Ale my polevky nesolime a korenime spis ty jednodruhove (dynova, mrkvova, hraskova, brokolicova, kvetakova, celerova - s kouskem opeceny slaniny jsou ale dobry i jen tak bez vyrazneho koreni). Plus jsem se naucila pouzivat treba medvedi cesnek, muskatovy orisek atd. na dochuceni.
Prostě nepoužívej bujon a hodně koření, alespoň to bude nějak chutnat.
To, že ti to teď nechutná znamená, že sis bujonem a tím kořením otupila a přizabila chuťové buňky.
Postupně ubírej a brzy ti to nebude ani chybět.
Zdravím maminky
, mám doma týdenní miminko, plně kojím a hledám inspiraci na nějaké recepty na polévky
. Dřív jsem byla zvyklá vařit s bujonem, hodně kořenit, česnek přidávat a teď když člověk nemůže moc solit ani moc dochucovat, tak je to těžko
. Tak jestli neznáte nějaké fígle na dobré polévky, které by mi aj chutnaly
.