Jak na 8měsíčního nespokojence?

1695
10.4.16 11:24

Jak na 8měsíčního nespokojence?

Zdravím maminky a prosím Vás o radu. Mám 8 měsíční holčičku. Problém je v tom, že jak se jí něco nelíbí, začne vztekle řvát, což je asi normální. Jenže jsou dny, kdy se jí nelíbí snad vůbec nic. Příjde mi, že se nudí. Jak jste například zabavovaly svá stejně stará dítka? Byla už doba, kdy si vydržela hrát celkem dlouho sama, lezla po bytě a objevovala, nebo si jen hrála na dečce. Teď ale tak poslední dva týdny se jí nic nelíbí. Pořád chce jen nosit, jinak vydrží řvát… no nevím jak dlouho, nezkoušela jsem to. Po chvilce vzteklého řvaní je chudák celá kropenatá a uslintaná a já nemám to srdce jí nechat křičet. Zuby to myslím nejsou. Mám strach, že takhle mám našlápnuto na problém, nechci ji naučit, že jak začne křičet, že jí hned vezmu… Ale začínám být z ní zoufalá, nemůžu s ní udělat vůbec nic, uklízím po večerech, když spí, ale potřebuju přes den občas aspoň něco rychlého uvařit. Předem děkuju za každou radu, na různých maminkovských stránkách jsem si načetla, jak jí zabavit, ale teď na ní nic moc nefunguje…Jedině vydrží chvilku obcházet nábytek a pak zase začne nanovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
10.4.16 11:27

@Alushka.S řekla bych že je to tak nák normální, malej u ničeho dlouho nevydrží ani v roce :) než umeju pár kousků nádobí tak ho běžim 3× zabavit něčim jinym, když vařim posadim ho do jídelní židličky aby viděl co dělam a když se začne nudit dam mu do ruky misku a lžíci aby taky jako vařil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
10.4.16 11:44

@Alushka.S Ahoj, neboj, na problém našlápnuto zcela jistě nemáš. Je v období, kdy prostě nutně potřebuje maminku. Což šátek, nosítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
10.4.16 11:45

Je to normalni. Dcera si vydrzela sama hrat delsi domu az ve 2,5 letech.Mela jsem take rvouna, ja na to srdce nemela, tak ja ji chovala a byl klid.Jsou ji ted 4 roky a chovat jako, ze si o to sama rekne chce tak 1× za 2 tydny.Ja bych ji patlala porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
10.4.16 11:51

@vjerunqa Máme Manducu, ale vařit si s ní netroufám a jestli jí mám na ruce nebo v nosítku nakonec vyjde nastejno. Ráda se jí věnuju, o to nejde, ale potřebovala bych mít aspoň chviličku klidu. Popravdě, takhle si nedojdu v klidu ani na záchod… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
10.4.16 11:54

@Marcelka146 Taky nemám právě to srdce, je mi jí pokaždé moc líto, ale mám strach, že z ní budu mít takové to děcko, které má máma celý den na krku - doslova. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.4.16 12:11

Tak má věk na separačku, takže je to sice opruz, ale ono to zase přejde. Něco se dá dělat s dítětem - záchod, vyluxovat, posbírat hračky, dát prádlo do pračky nebo pověsit. Co nejde, tak když pí nebo když je doma tatínek a zabaví ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
10.4.16 12:26

Ja delala vsechno s deckem na ruce a co jo hodne neslo, tak kdyz spala a ze toho moc nenaspala. Hodne blby a dlouhy obdobi, ale preslo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
10.4.16 12:30

@Marcelka146 Tak holt asi opravdu vydržet, no. :think: Spaní a jídlo je další náš problém. :mrgreen: No budu se s tím, že mám takovýho křiklounka muset smířit, ale jsou opravdu dny, kdy mám pocit, že se blázinci nevyhnu. Moje mamča vychovala 4 děti, ale tohle prý nezná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
10.4.16 12:32

@Svistice Tak nějak to praktikuju, až na ten záchod tedy, tam se fakt zatím snažím chodit sama. :mrgreen: Každý mě ale straší, že takhle si vychovám rozmazlence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.4.16 12:43

@Alushka.S Ale prdku rozmazlence. Rozmazlené dítě není kojenec, který je chovaný, když to potřebuje. To je asi stejné, jako by jsi po muži chtěla, aby tě obejmul, protože Ti je mizerně a on by Ti odsekl, že máš smolíka, protože by sis na to mohla zvyknout.
Moje děti za mnou na záchod chodí - jen se přivírám, když mě postrádají, přijdou za mnou, zjistí, že máma existuje a jsou spokojené. Skoro tříleťík teda už nechodí, tomu se dá vysvětlit, že dělání bobku je soukromá záležitost, u které asistovat nemusí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
10.4.16 12:43

Vím, ze se to mnohým nebude líbit, ale když už nic nezabira a ja si chci aspon v klidu dojit na záchod nebo se najíst, tak poustim včelí medvidky, popravde je mam sama rada a někdy se všichni i s partnerem podíváme na jeden díl o víkendu rano v posteli:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.4.16 12:44

@Alushka.S Jo a na krátké vaření u nás děti vždy chvilku vydržely v jídelní židli, ze které viděly na linku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
10.4.16 12:55

@Svistice Tak děkuji za uklidnění. Popravdě, dneska má zase svůj extra den a já se přiznám, že už mi fakt tečou nervy. :oops: Stydím se za to, ale fakt bych si od ní potřebovala aspoň na chviličku odpočinout. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
10.4.16 13:02

@Alushka.S Taky nám je 8 měsíců (dvojčata) a taky nechápu, co je to za období. Jsou děsně ukňouraní a vřeští, ani náruč nepomůže, tak vezmu kočár a jezdíme a jezdíme…Jsem zvědavá, za jak dlouho to přejde. Jestli je to i zubama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí