Kojení - kolik by měl vypít

Terka7
24.4.12 11:21

kojení - kolik by měl vypít

Ahojky,
rodila jsem v 36 týdnu, malej měl 2900g a byl 10 dní v inkubátoru, kde do něj ke konci cpali 80ml bud umělé výživy nebo mého odstříkaného mléka z flašky.
Ted už jsme doma a snažím se pouze kojit. Malej ma ted 3200g, je nam 20dní.
Před každým kojením ho vážím, abych měla přehled kolik vypije. Někdy po 3 hodinách vypije 30ml a nekdy 60-70ml víc nevypije. Vydrží většinou 3-4hodiny.

Tak asi nebude mít málo co myslíte? Asi by se budil častěji ne??

A ještě jeden dotaz - je něco zaručeného na podporu tvorby mléka?? Přijde mi žeho mam malo, když se snažím odsávat odsavačkou vytahnu nejvíc 20ml

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
24.4.12 11:28

A kolik přibere za týden? To by mělo být směrodatné, ne kolik navážíš po jednotlivých kojeních. Pokud přibere aspoň 100g týdně, tak bych vzala milou váhu a na týden ji hezky zavřela někam mimo dohled, tímto se akorát vystresíš, že má málo a stres má na kojení celkem zásadní vliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.4.12 11:35

Ahoj, nestresuj se vážením. Moje miminko je narozené 36plus 4 dny, měla stejnou porodní váhu.Tvorbu mléka zvyšuje časté přikládání k prsu, hlaně v noci, kdy nejvíc působí kojicí hormony. Ještě jsem si vařila odvar na podporu tvorby mléka … do litru vody po dvou lžicích fenyklu, kmínu a anýzu, povařit a popíjet po celý den.Je to babský recept, ale zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terka7
24.4.12 11:37

@Gladys za tyden okolo těch 100g přibral, ted přesně nevím.

• Citovat
  • Upravit
162
24.4.12 11:43

Tak asi tak jak píše Gladys. Schovat váhu a kojit, jak si malej říká. Kolik má počůranejch plen za den je důležitý, tuším to má být 6 v tomto věku. Jak je spokojený. Zvýšit si tvorbu mléka můžeš tím, že ho během kojení několikrát prostřídáš a obou prsů, odsávačka nevím nevím. Je to zřejmě individuální, já jsem si v životě neodsála víc než dvacet a trvalo to věčnost, tak jsem se na to vykašlala a používala jsem zásadně jen malého. Užívej si kojení a malinkýho, rachle to utíká a nestresuj se s váhou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
24.4.12 12:05

Můj prcek má 4,5m a 5,74 g porodní váha 3kila. přibíráme ke každé kontrole u lékařky 300g a to po 14 dní.za měsíc půl kila.vím co to je mám 3 kluky každý jiný jedlík.1 jsem kojila 11m a prostřední když se narodil tak po měsíci s dokrmem.pokud máš celkově kojení na 12 za 24h tak jsi dobrá.někdy má žízen vypije mín a nebo víc to má hlad.nech to na něm on si sám vezme co potřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
24.4.12 12:16

Tak já myslím, že u takhle malého mimi by ta pauza v jídle neměla být delší než 3 hodiny a je to důležité i proto, abys neztrácela mléko.
Jinak přibírat 100g týdne je taková spodní hranice, mělo by to být ideálně kolem 150g.
A ještě zkus zvážit dokrmení odstříkaným mlékem, přijde mi, že vypije málo, protože jestliže vypije průměrně 50 ml 8× denně, tak to je 400 ml za den, na 3200g váhy by měl vypít zhruba jednu šestinu, takže něco přes 500 ml za den.

Jinak doporučuji čaj pro kojící od Lerosu.

• Citovat
  • Upravit
11734
24.4.12 16:43

Být tebou, tak váhu schovám. Pokud je malý spokojený a neřve ti, tak pije dostatečně a přikládala bych ho k prsu jak si řekne, ale nedělala bych intervaly mezi kojeními delší než 4 hodiny. Měsíšně by měl přibrat kolem 600g, důležitou roli taky hraje počet počůraných plen- 6-8 za den. A podle váhy co píšeš, si myslím, že přibíra tak akorát. mě malá za první měsíc přibrala 1 kg, ale pak se to rapidně snížilo a přibírá od 3. měsíce 400g a doktorka říkala, že to stačí. :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová