Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše: Více
Dneska ráno - teda včera a divíš se? Jak to prožívají malé děti, to nevím… Mě přestřihovali asi ve dvanácti uzdičku mezi dolním patrem ( když se ohne ret, tak to pod tím) Jak to postupně přicházelo k sobě, tak to bolelo jak sviň, nemohla jsem se soustředit, měla na 3 dny volno ze školy - s víkendem 5 a z jídla jsem měla doporučeny kýble zmrzliny, aby se to chladilo.
Pak už to bylo dobré.
Úplně se nedivím, ale ptám se, jak dlouho to trvalo u někoho, kdo to zažil.
Maminky v čekárně, co na tom už byly a šly třeba na kontrolu, stejné potíže neměly. Naopak prý šlo kojení hned lépe.
Doktor i sestra také říkali, že by žádné potíže s kojením být neměly. Miminka prý ještě nemají v té uzdičce nervová zakončení, vznikají prý až postupně.
Ale to je jedno, už je to ok. Ale bez odsávačky by to první den bylo hodně bolavé a i přes dotazy mě na to nikdo neupozornil.
Já byla na střižení jak podjazykove, tak i hornoretni uzdičky miminka, ale to bylo ještě krátce po 2 měsíci a kvůli bolestivému kojení. První tyden se občas během kojení odpojil a sklouzával, ale nakonec si to rychle sedlo. Laktační poradkyně mi ukazovala i masáže obličeje kolem rtů na to, ale miminko bylo hrozně podrážděné, když jsem je dělala. Ale to spíš jak mělo ještě hledaci reflex. Zubařka mi říkala, že čím dříve se to udělá tím lépe. Sama mám tu hornoretni odoperovanou v 13 letech a byla to operace s umrtvením kvůli rovnatkum a se stehy. Bolelo to jako když mi někdo dá do zubů. Lékaři nedali rady jak se o to starat? Asi by se to mělo chladit. Jedine co dělat když by to dělalo velký problém tak jak tu někdo psal odstrikat s nakojit dočasně jinak než z prsu. Z lahvičky nebo stříkačky.
Ahoj, byli jsme dnes ráno s malým na ustřižení uzdičky pod jazykem. Shodli se dva pediatři i orl, že je to nutné… měl to hodně přirostlé a bylo to slyšet i na slabikování. Dřív si toho nikdo nevšiml.
Ale od přestřižení nezvládá kojení… chce se přisát, ale odtahuje se, asi ho to bolí. Měl někdo podobně? Kdy se dítě zvládlo znovu nakojit? Překonali jste to? Bojím se, aby to nebyl konec kojení…
Děkuji