Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, potřebovala bych poradit - mám týdenní mimčo a bohužel jsem měla a mám málo mléka. Piju kojící čaje a je to lepší ale stále to nestačí tak musím dávat i Bebu. Vždycky kojím aspon 1 hodinu což je dost dlouho ale on pije i když občas usíná, všimla jsem si ale, že často spíš jen tak cucá a moc netahá mléko a nevím co s tím. Jinak používám kloboučky protože měl problém se chytit a prý se pomocí nich bradavky trochu vytahají. Dost je mi líto, že po kojení se uspokojí až kdsž mu dám Bebu ze stříkačky, až mám pocit že je rád se mnou, usne mi na klíně a těší se až mu dám tu Bebu. Zatím to je asi tak, že dávám po jednom kojení cca 40-60 ml Beby (a jedna dávka je uvedená 90 ml). Myslím si, že kdyby se naučil lépe pít tak by toho méhl mléka využil víc ale nevím co s tím.
Ahoj, já ti rozhodně doporučuji kontaktovat nějakou laktační poradkyni - třeba v porodnici, kde jsi rodila… Přijde až k tobě domů a poradí ti. Rozkojila nejednu mojí kamarádku. Neodkládej to a domluv si konzultaci…
Jo, taky bych zkusila laktační poradkyni. Týden je málo a tvorba mléka teprve startuje. Máš dost velkou šanci, že bebu nebudete potřebovat. Dávej malou k prsu kdykoli si řekne, klidně každou hodinu, snaž se jí při pití probouzet, říká se, že pomáhá hlazení, masáž ušních lalůčků, nebo za šimrat za krkem. Klidně mužeš před kojením zkusit prsa nahřát a promasírovat, ať se to líp spouští
Kojila bych třeba tak půl hodiny - 15 z jednoho prsa, 15 z druhýho. Když vidíš, že usíná, tak bych ji zkusila probudit, nebo ji „odpojila“ a klidně za půl hodiny, když bude vypadat, že ma hladík bych jí zase dala. Zezačátku to muže být boj, ale pokud to zvládneš psychicky a malá nebude nějak moc plakat hlady, zkoušela bych a bebu dávala co nejméně. Uvidíš. Když se nepovede, tak to není žádná tragedie ![]()
Jé, koukám, že sem si to blbě přečetla a ty máš chlapečka
Já to napsala jako na holčičku, promiň ![]()
Urcite bych kontaktovala laktacni poradkyni, pokud nechces osobne, poradi i zde: www.kojeni.net
jinak mimco aktivne pije cca 15 minut, pak duda a spi, pokud spi driv, tak pomaha jemne poklepat na bradicku. Behem jednoho kojeni stridej prsa, cca 15 minut na jedne strane, pak 15 minut na druhe. U dalsiho kojeni zacni z prsa, kde si koncila. Muzes zkusit i jeste jednou prostridat.
s kloboucky nevim, nekdy mi prijde, ze to spis brzdi, zkousela si jak se prisaje bez nich (tohle by asi opravdu chtelo aby to nekdo videl) …pres kloubocek je to pro ditko namahavy a taky je dulezity pro zvyseni laktace primy kontakt pusinky a kuze.
s UM je potiz, ze je to pro dite snazsi nez kojeni, protoze se tolik nesnazi a kojeni funguje na poptavce a nabidce.
Bych to prikrmovani trochu omezila - on na tu bebu ceka a setri si v brisku misto.
Dulezite je, aby dite hodne curalo a pribiralo.
caje jsou dobra vec, me to nikdy neslo technicky provest, ale je dobre pit teply caj primo pri kojeni, rychleji tece.
Podle mě to nebude tím, že nemáš dost mléka. Já měla s kojením problémy celý první měsíc a vydrželi jsme a kojila jsem nakonec do Štěpánkova jednoho roku. Tak to nevzdávej. Kontaktuj určitě laktační poradkyni. MYslím, že ti doporučí zklrátit dobu kojení na 15 minut nebo po deseti z jednoho a pak z druhého prsa a uvidíš, že se nakonec dítko chytí… Ať vám to dobře dopadne. Jo mě hodně pomohl kojící polštář (s polystyrenových kuliček). Umožní narozdíl od toho molitanového) přesněji nastavit správnou kojící polohu. Třeba máte problém jen v tom…
Tak si pujc odsavacku, na obe prsa a odsavej. A dej dokrm odsatym mlekem
Jo, jo, už je to přece jen chvíli. Na odsávačku bych úplně zapomněla. Já koupila po neúspěšném pokusu s mechanickou nakonec elektrickou Medelu Swing a byla to super pomoc!
No pokud na kratky odsavani tak je mozny pujcit, na strankach medely pronajem je 40kcden normalne stojej tak 20 tacu:D a nebo koupit treba nejakou elektrickou ojetinu:D lepsi, misto vyplaznout 6 litru tak 2-3 tisice. Ja asi zezacatku odsavacku budu pujcovat, uvidim vubec jak to pujde:)
Mě tu Bebu vecpali v porodnici, snažím s jí dávat co nejméně ale nechat ho pořád brečet nemůžu. Zkusím zkrátit tu dobu kojení, první když jsem dala bebu, tak spal i 4 hodiny v kuse, když jsem to zvládla bez ní tak jen 1,5 hodiny. bojím se mu ji nedat aby neměl hlad
Napadlo mě taky použít odsávačku a dávat mu to pak stříkačkou ale tím spíš se nenaučí pít jak má. Když jsem mu dala co to šlo (fakt vyždímaný prsa) a on pořád brečel že má hlad, atk jsem začala brečet taky.
1,5 hodiny je super. Hele, jak říkám, ty první týdny dávej klidně po hodince. Teď tu jste vy dva hlavně pro sebe.
hlt piva to je napad:D ten po porodu asi zacnu pit ja:Di kdyz panak neceho tvrdyho by byl teda lepsi:D
Takjasne ze ho nemuzes nechat rvat. Pokud mu ta beba vyhovuje, tak to nech jak to je a je to:) Hlavni je, aby jsi byla v pohode. Aby ses nehroutila.Ne ze za kazdou cenu budu kojit ![]()
Ahoj, já jsem měla první týden málo mléka, druhý týden už skoro žádné. V porodnici malé UM dát nechtěli, že se rozkojím, i doma mně pak laktační poradkyně radila kojit tak často, jak malá chce, a nedokrmovat za žádnou cenu. Skončilo to tak, že neustále křičela a já ji měla u prsa téměř nonstop. Tahala, pustila, křičela a tak pořád dokola. Byla jsem úplně na nervy a teprve po těch dvou týdnech dětská řekla, že malá nepřibírá a mám ihned dát UM. Nutrilon byl naše naprostá záchrana, i když jsem to obrečela. Doteď si vyčítám, že jsem ji nechala tak dlouho o hladu a poradkyni bych nejradši nakopala ![]()
Pokud tě to nějak nervuje a stresuje, a máš pocit že po UM je lepší, klidnější, tak přejdi na UM, nebudeš o nic horší maminka než kojící
hlavní je pohoda a klid
vždyť i tu lahev mu budeš dávat v náruči, tzn. bude mít kontakt ![]()
Osobně bych hodinu nekojila, já si to mateřství představuju jinak ![]()