Kojení v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
5.6.14 22:49
@j.a.n.i1 píše:
@slavuska1 To je zvláštní, že zmizelo, když si kojila vlastně furt, já ho zas naopak měla hned, takže malá se v porodnici děsně přežírala… a pak (celkem logicky) blila. I jsem si vymýšlela ty údaje kolik vypila, přece tam nemůžu napsat, že můj 2 denní novošek vyžahl 80ku :mrgreen:

no právě že zmizelo..a to jsem naposledy kojila asi 11h před samotným porodem, večer..vlastně mi během toho posledního kojení praskla voda :lol: a pak zmizelo, i když starší statečně sál i hned večer po porodu..tak envím, jeslti mu to teklo..ale mimino mi za první 3 dny zhublo asi 400g, takže miminu to očividně neteklo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
5.6.14 22:54

@Jiti88 neposlouchat ;)

• Citovat
  • Upravit
14541
6.6.14 01:28

@Jiti88 dělej to tak, jak to cítíš a jak si tělo řekne. Na chytré řeči kašli ;) Já byla rozhodnutá kojit co nejdéle to půjde, ale najednou mi kojení začalo být hodně nepříjemné a začalo mě bolet. Zjistila jsem, že jsem těhotná. Snažila jsem se vydržet, ale ta bolest se stupňovala, tak jsem s tím prostě sekla. Mrzelo mě to, ale dítě se s tím srovnalo hned a přijalo to naprosto v pohodě (a to byl celkem závisláček). Pokud Ti kojení nedělá problém a miminko roste jak má, vůbec bych to neřešila a kojila dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
6.6.14 05:45

Kojila jsem prvních 5 měsíců těhotenství. Pak se syn sám odstavil. Gynekoložka mi říkala, ze to není problém. Jen to chce kvalitní stravu a vitamíny. Jinak okolí na mě taky tlačilo, ať toho nechám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
6.6.14 06:23

Děkuju moc za podporu, jsem teď mnohem mnohem víc klidnější. Na vyvážené stravování mi toto období přijde naprosto dokonalé, teď máme spoustu zeleniny a ovoce ze zahrady, tak se s ním láduju od rána do večera. K tomu vitamíny pro těhotné a kojící. Samozřejmě i další věci jím, abyste nemysleli, že jím jen zeleninu :D i maso apod. Občas ujedu i na nějaké sladkosti, prostě tak normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.6.14 07:39
@slavuska1 píše:
Samozřejmě že můžeš kojit dál, já kojila celý druhý těhu, a bůhví jak dlouho budu kojit teď potřetí, mladej, ač skoro 2,5 letej je pořád závislák :roll:no doktoři to říkají, mě to pediatra taky říkala, ale za mě blbost, mě mimino nemělo skoro sílu ani chuť sát, když furt nic neteklo, ty první dny co jsem měla málo mlíka, zato starší sál velice statečně i těch pár kapiček, takže laktaci krásně rozjel, mlíko se mi spustilo „už“ 3. den pořádně, u prvního až snad 5. nebo 6., do té doby to ani omylem nestačilo, a malej byl přikrmovanej

jo jo, první dny jo, krásně to straší dítko musí rozjet laktaci, já obě děti na jipu, takže to přikládání nic moc, s první jsem fakt trpěla ručním mačkáním bradavek pod vedením primářky, abych se sama rozkojila a mlíko šlo hadičkou malé. O nějaké elektrické odsávačce jsme neměla tucha, při druhém těhotenství jsem ji koupila coby kdyby, a perfektně jsem se s ní rozkojila :mrgreen: takže tahající dvouleťák musí být bomba :mrgreen: pak ale potřebuje pít první mimino, potřebuje i to takzvané přední mléko. Zatím co staršímu už stačí zbytky, protože má to prso víceméně už jen psychologický efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.6.14 07:42

Ono vůbec to okolí je vždycky nějaké moc chytré, jak přesně všichni ví, jak by to měl člověk dělat se svými vlastními dětmi, rodič tápe, zkouší najít nejpřijatelnější cestu, ale okolí přesně ví, jak je to nejlepší, nekojit, když kojení nejde, mělo by se kojit, neuspávat houpáním, nebrat do postele, nerozmazlovat už u měsíčního dítěte, nenechat vztekat, nenechat nimrat v jídle, neuspávat, oni by to takhle nedopustili, kdyby to bylo jejich dítě, pokračuje to a pokračuje. Všichni jsou chytří, jen rodič je nesvéprávný blb. někdy na t fakt zírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
6.6.14 07:59

@Jiti88 Také se stavím k tomu kojit dál. Já kojila starší do 15.tt ale pak se ze dne na den odstavila sama a už nechtěla (asi mléko změnilo chuť), ale kdyby chtěla, kojím ji dál. Mezi dětma mám rozdíl 15 měsíců. Teďka když kojím mladší tak starší přiběhne a říká papat, ale když jsem jí zkusila říct ať si dá, tak zavrtěla hlavou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
655
6.6.14 10:57

Me se starsi taky odstavilo samo, pul roku po narozeni mladsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
7.6.14 09:19

@Jiti88 Ahoj ti mají teda starosti..já kojila skoro celé těhotenství než se malá sama odstavila. Asi 2m před porodem..otěhotněla jsem malé bylo 10m. Gyn dr. mě podporovala dětská to ani neřešila. Pokud nemáš ty problémy a chceš kojit tak koj..proboha co je jim do toho 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19022
7.6.14 09:50

Mně na gyndě rovnou řekli, že kojit můžu dál, malý se pak odstavil sám, ale dokud chtěl, kojila jsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.6.14 17:43

Jo a k těm dr, mě gyndař taky řekl. že to není problém, myslím že dneska už si málokterý dr myslí, že je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
13.6.14 13:21

Maminky, všem vám děkuji a jsem ráda, že nás takových „blázínků“ je víc. Dost jste mi pomohly udržet si svůj názor.

@terinka4444 to máš zcela pravdu, dost často si přijdu jako nesvéprávný blbec, který ničemu nerozumí a vůbec neumí vychovat své dítě, protože ostatní by to udělali jinak. U nás je to dost složité, protože já si vymykám z „normálu“ a tak má okolí pořád co řešit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
13.6.14 13:28

@Jiti88 Zvyknes si :kytka: taky se vymykam z normalu a i cas rodiny mela problem to prijmout/respektovat. Jako by to byly jejich deti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
13.6.14 20:04

@arcinka zvykám si, ale někdy to jde těžko. Přesně naše děti, tak ať mi každý neradí, když o radu nežádám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí