Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@PenelopaW Me se motala hlava v obou těhotenstvích a kojení na to nemelo žádný vliv, cele druhe jsem kojila, ale hlava se mi motala uplne stejne i v tom prvnim…
@Paní Colombová píše:
A minule ti pomohlo prestat?
Minule se to výrazně zlepšilo, ale zpětně těžko říct, jestli byl problém „jen“ v kojení nebo i někde jinde. To druhé těhotentví jsem byla hrozně vyřízená, mnohem víc unavená, víc mě všechno bolelo. Teď zatím ok (ale jsem na samém začátku), a protože to bylo trochu dřív, než jsme chtěli, nechce se mi úplně šidit holčičku, takže dokud by to šlo, tak bych to zkoušela. Ale za hranice svých možností se mi jít nechce, musím nějak fungovat
.
@PenelopaW ahoj.. Kojila jsem v těhotenství dvakrát, jednou do cca 15tt, jednou do 20tt..Prvni kojení v těhotenství bylo dost vyčerpávající, dítě sice mělo už skoro 2 roky, ale kojilo se téměř v novorozeneckem režimu, navíc jsem držela dietu bez bílkoviny kravského mléka.. Mám drazdivou delohu a u kojení mi občas tvrdlo a bolelo břicho, to byl taky důvod, proč jsem skončila.. Když byl prostřednímu rok, otěhotněla jsem, kojila jsem asi do 20tt..Tentokrat jsem držela dietu bez mléka a vajec, bylo to docela náročné..Mléka bylo méně, nebylo to úplně příjemné, ale dítě se kojilo jen na spaní.. Na porody to vliv nemělo, vydrželi jsme do termínu císaře u obou (nejstarší je dříve, tak jsem čekala podobný průběh)..
Nu tak u mne to, zdá se, příroda vyřešila sama :/. Mléka začalo ubývat, prsa prázdná, skoro nic v nich není. Na usnutí si je holčička ještě podudlá, ale připadá mi, že z nich skoro nic nevytáhne, spíše je má jako dudlík… Najeli jsme na jiné tekutiny přes den a podle všeho nestrádá… Asi tělo usoudilo, že miminko - čekatel je důležitější ![]()
Ahoj, máte prosím někdo zkušenosti s kojením dítěte mladšího jednoho roku v těhotenství? Mám 7m dceru a před pár dny jsem zjistila, že čekáme sourozence. Chci kojit normálně dál, pak i tandemově, ale trochu mě vystresovaly informace na internetu, že výrazně klesá tvorba mléka. Stalo se vám to některé? Příkrmy jsou u nás zatím spíše symbolické, takže kojím pořád po dvou, max třech hodinách, v noci dvakrát.
Já teda kojím dítě starší než 1 rok a čekáme mimino ale kojím ji normálně když chce. Mám kolem sebe více kamarádek které kojili i tandem potom a v pohodě.
@Kolicek95 Mela jsem statsi dite, ale mlika bylo dost, jak v těhotenství, tak pak cca 5 mesicu tandem, pak se szatsi odstavil sam.
Ahoj, mám zkušenosti s kojením staršího dítěte v těhotenství. Dcera má 2,5 a jsem v 5. měsíci. Mně teda na konci 3. měsíce došlo mléko a zatím se neobnovilo. Dcera se ale na uspání kojí dál, už ani předtím tolik nepila, má to spíš na uklidnění.
@dagmar10 píše:
A jak to novorozeně získá mlezivo?
Vše přirozeně, tandemové kojení funguje i brzy po porodu nového miminka, navázat se dá plynule prakticky hned. Mozna nekdo má stahy…?