Kojení x malá prsa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
597
9.8.14 20:54
@Anonymní píše:
Trochu bojuju s psychikou. Chci kojit ale obavám se že mlíka není dost právě kvůli velikosti prsů. Vy které jste bez problémů kojily a měly před porodem malá prsa, zvětšily se vám po porodu? Mě totiž nijak zvlášť a proto ty pochybnosti, kde by se to mlíko jinak skladovalo

Mám prsa jedničky.. :( doufala, jsem že se porodem kojením zvětší.. ale vůbec.. mám pořád jedničky.. ale kojím déle než holky s velkýma prsama.. ;)) takže se toho určitě neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
9.8.14 20:55
@Anonymní píše:
Trochu bojuju s psychikou. Chci kojit ale obavám se že mlíka není dost právě kvůli velikosti prsů. Vy které jste bez problémů kojily a měly před porodem malá prsa, zvětšily se vám po porodu? Mě totiž nijak zvlášť a proto ty pochybnosti, kde by se to mlíko jinak skladovalo

prsa nejsou pytlíky s mlíkem :), žádný strach. Já měla před těhotenstvím i během něj vel. A, po porodu (a při plné, už sedmiměsíční a bezproblémové laktaci) mám sotva B a není problém. Naopak-co jsem tak četla, tak problémy často bývají právě u prsou velikých, dítě se do nich boří čumáčkem, dusí, těžko vytahuje bradavku…takže klid, to půjde-jestli to jít má. Plno žen které chtějí, tak bohužel kojit nemůžou…ale ve velikosti prsou (kor v té malé velikosti) to fakt nebývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
9.8.14 21:16
@Helll píše:
Mám prsa jedničky.. :( doufala, jsem že se porodem kojením zvětší.. ale vůbec.. mám pořád jedničky.. ale kojím déle než holky s velkýma prsama.. ;)) takže se toho určitě neboj

Bud rada ze se ti nezvetsili! :-D ja mela taky maly a po porodu se mi celkem zvetsili a nechtej vedet jak vypadaj moje prsa ted :-/ des a hruza :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
9.8.14 21:17
@Anonymní píše:

Jinak ja si taky teda myslim ze to neni o velikosti. Ono i pry zensky s velkyma prsama maj daleko vetsi problemy s kojenim nez my s malejma ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
9.8.14 21:26

Před porodem jsem měla Béčka s odřenýma ušima, během těhotenství se mi zvětšili o velikost, po porodu jsem teda měla Déčka. Kojila jsem skoro 10 měsíců. Ale myslím, že velikostí to fakt není. Prsa nejsou žádná zásobárna. Myslím, že obrovský vliv u kojení má psychika.
Moje teta si musí prsa kupovat i s podprsenkou a obě děti kojila. Jedno tři měsíce a druhé přes šest. S odstupem času říká, že u té první by to šlo asi dýl, jen začala zbytečně hysterčit v období spurtu a zbytečně přešla na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.8.14 21:34
@Anonymní píše:

Nesmysl, vždycky jsem mĕla 75B, po porodu se možná lehce dotkly céčka :lol: ale pořád je mám malý a bezproblémovĕ stále kojím, mám 9m dítĕ.
Tak hlavu vzhůru holka, není to o prsách ale o sebevĕdomí. Podívej na Keiru Kneithly (asi to mám blbĕ napsaný), ta si z toho udĕlala přednost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.14 21:36

Dík za příspěvky, jsou povzbudivé. To že velká prsa přinášejí víc problémů mě sice neuklidní, je mi líto že tak přirozená věc jako nakrmit potomka je pro tolik žen nemožné, ale snad teda naději mám.

• Citovat
  • Upravit
172
9.8.14 21:40

U obou dětí se mi po porodu zvetsili o dost, ale jen na pár dni, první jsem kojila plně 3 měsíce pak už jen trochu, měla jsem málo, ale u druhý jsem pak měla brzy prsa prázdný za to se mi spustilo při prisati a kojila ji 15 měsíců a prsa mám taky maličký :-) asi i záleží na dětech, mladší ke otesanek a byla i jako novorozeně, takže si to prostě vytáhla :-) někdy to chce čas než se to srovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.8.14 21:40
@veronika6913 píše:
Bud rada ze se ti nezvetsili! :-D ja mela taky maly a po porodu se mi celkem zvetsili a nechtej vedet jak vypadaj moje prsa ted :-/ des a hruza :-(

Já jsem se už smířila s tím, že budu mít malý psí ouška až se dĕcko odstaví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
9.8.14 21:41
@Anonymní píše:
Dík za příspěvky, jsou povzbudivé. To že velká prsa přinášejí víc problémů mě sice neuklidní, je mi líto že tak přirozená věc jako nakrmit potomka je pro tolik žen nemožné, ale snad teda naději mám.

Nastuduj si něco o kojení (třeba na kojeni.net, dobré je i instruktážní video od bepanthenu, které dávají v některých porodnicíchv rámci předporodního kurzu). Když dodržíš základní zásady (časté přikládání, kojit dle požadavku dítěte a ne dle hodin, od začátku dbát na správnou techniku, nedat flašku a pokud možno ani dudlík), nebudeš z toho dělat zbytečnou vědu a budeš si věřit, tak to bude dobré. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
9.8.14 21:42
@zvědavá borůvka píše:
Já jsem se už smířila s tím, že budu mít malý psí ouška až se dĕcko odstaví :lol:

Třeba ne. Já jsme se velikostně i tvarově vrátila na předtěhotenskou podobu. :pankac: Jen mi teda zbyl větší obvod, protože jsem se malinko rozkydla. Ale s tím se dá alespoň něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
9.8.14 21:47

Ahoj, tak u mě, před těhotenstvím, prsa trochu větší jedničky, v těhotenství naběhly na trojky, této den po porodu snad pětky, mlika jsem odsaval pro celou porodnici…pi ukončení kojeni mam zase jedničky…takze o velikosti to není, neboj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.14 21:51

Velikost

Velikost prsů nemá vliv. Důležitý je příjem tekutin, pravidelně pijte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.8.14 21:52
@Svistice píše:
Nastuduj si něco o kojení (třeba na kojeni.net, dobré je i instruktážní video od bepanthenu, které dávají v některých porodnicíchv rámci předporodního kurzu). Když dodržíš základní zásady (časté přikládání, kojit dle požadavku dítěte a ne dle hodin, od začátku dbát na správnou techniku, nedat flašku a pokud možno ani dudlík), nebudeš z toho dělat zbytečnou vědu a budeš si věřit, tak to bude dobré. :hug:

Souhlas, já si všechno poctivĕ nastudovávala už v tĕhotenství a byla jsem díky tomu i samostatná v porodnici a nic jsem od nich nepotřebovala, jen jsem si nechala od sestřičky zkontrolovat techniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
9.8.14 21:53

MYslim, ze mala prsa jsou lepsi.
Svymi peti kojenickama jsem se propracovala z vel. B na F, ovod 75-80,ale prsa jsou furt tak nejak…plnejsi. Nicmene nez naucit kazde mimco pit a nebyt zaduseno, je kumst.

Za mne zavist :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko