Kojení x malá prsa
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o anonym, pro mě dost choulostivé téma![]()
Za nějakých 6 týdnů rodím, přibrala jsem asi 15kg a prsa pořád stejně malá - 75A-B. K tomu mi přijde že mám malé bradavky a celkově dvorec má průměr jen 3cm
Dokáže mě někdo povzbudit že i přesto nebyl problém kojit a v prsou se mi objeví vůbec nějaké mléko?a ktomu jedná bradavka vpáčená
Opravdu jsem z toho smutná a dost se bojím, že nedokážu miminku dat to co potřebuje
ohledne techto prsnich problemu zkusenost nemam, ale povzbudim te jinak - pokud nebudes kojit, nepujde to, bude te to trapit, apod, prd se stane. Kojeni neni samospasne a spokojene miminko dela spokojena maminka. Takze pokud to nepujde, nerikej si, ze jsi selhala, jelikoz je to blbost, UM je v dnesni dobe kvalitni a byt je kojeni prirozene atd. neni zadny prusvih, kdyz to nevyjde a kojit se nadari. Lepsi je sahnout po UM, nez se utopit v depresi, ze jsi mama na nic, ze jsi selhala a nedokazes se postarat o dite. To jsou akorat bludy.
pomoct mohou kloboucky na kojeni, kojici caje, masaze, apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adelka951 to je pravda, co já bych dala za malá prsa
až přestanu kojit, tak z nich budou psí uši…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě v porodnici LP tvrdila že kojit nebudu protože mám malá prsa a bradavky a kojila jsem do dvou let. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adelka951 píše:
Malá prsa jsou spíš výhoda, při kojení nikde nepřekáží, nemusíš si je přidržovat, při kojení na veřejnosti není nic vidět. Já mám malý prsa i moje sestra a problém s kojením nebyl.
presne, ja mam maly, segra velky a nekde na verejnosti v sede kojit ani nemohla.. a ja si taky myslela, ze mam 75A-B pak jsem zjistila, ze ve skutecnosti mam 65C
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Počkej, až se ti v porodnici nalejou prsa tak o číslo, budeš mít dudy, že nebudeš vědět kam s nima ![]()
Základ je přikládat, přikládat, nacpat dítěti do pusy co největší kus prsa a furt to zkoušet. Tohle jsem si odnesla z předporodního studia kojení. A opravdu, bradavky placaty, v porodnici pomoc nula, ale vytrvalost růže přinesla.
Přijde mi, že po technické stránce jsou na obtíž spíš nadměrná prsa, protože když se nalejou, znesnadňují přisátí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maly/velky prsa jsou o geneticke dispozici a mnozstvi tukove tkane… mleko se ovsem tvori jak znamo v mlecne zlaze, kterou ma fakt kazda zenska a s velikosti prsou nema nic moc co docineni… takze neboj. I zeny s malymi prsy mohou bezproblemove kojit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladimirovna píše:
Mam podobný problem. Prsa žádná- úplně plocha. Před 4 lety jsem byla na plastice a mám 250ml silikonu. V tehotenstvi se mi vůbec nezvetsila. Silikon sice neovlivňuje kojení, ale já si tedy vůbec nejsem jistá jestli z toho nic co tam mám od přírody vůbec může nějaké mléko vzniknout?Příspěvek upraven 06.02.18 v 14:41
Mléko se dělá ve žláze. To, co dělá prsa velká, je především tuk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mam malý prsa a kolika jsem do 2.5 let(tak dlouho jsem to neplanovala) a výhoda je ze po tak dlouhém kojení mam prsa jak před porodem, nejsou vytahané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam maly prsa a v pohode
Prvni dva tydny se mi nalila hrozne, popraskala, a pak zase splaskly a mam je zas maly a jeste vytahany
Ale kojeni bez problemu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj i s malými prsy se dá bez problémů kojit. Vůbec se toho neboj, akorát budeš zbytečně ve stresu a pak ti to opravdu nepůjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kojit se dá normálně i s nulkama a je to spíš výhoda, nebudou to obří nárazníky až se nalijí mlékem, to samé bradavky jsou lepší menší, ony se ještě trochu změní po porodu a časem při kojení. Mléko se tvoří v mléčné žláze, nikoli v tuku který tvoří velká prsa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o anonym, pro mě dost choulostivé téma![]()
Za nějakých 6 týdnů rodím, přibrala jsem asi 15kg a prsa pořád stejně malá - 75A-B. K tomu mi přijde že mám malé bradavky a celkově dvorec má průměr jen 3cm
Dokáže mě někdo povzbudit že i přesto nebyl problém kojit a v prsou se mi objeví vůbec nějaké mléko?a ktomu jedná bradavka vpáčená
Opravdu jsem z toho smutná a dost se bojím, že nedokážu miminku dat to co potřebuje
Jsem na tom podobně jako ty, kromě té jedné vpáčené bradavky a kojila jsem dvojčata do 14 měsíců. Kojení fakt nezávisí na velikosti prsou nebo bradavek ![]()
Příspěvek upraven 06.02.18 v 15:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám prsa 75 0, kde jaká jedenáctiletá holka je má větší než já. I manžel je má větší než já.
A prsní dvorec, šla jsem změřit 2,5 cm. A kojilo se mi jedna báseň. Nepotřebovala jsem kojící podprsenky, stejně se tak malé nedělají a nosila normálně své pushupky. Když se mi nalila prsa, tak jsem měla krásné dvojky. A libovala si, že konečně do té pushupky mám co dát. A mléka bylo vždy dost. Když jsem přestala kojit, jejich tvar se vůbec nezměnil a bohužel ani velikost. Ale teď ve svých skoro 40 letech na tom vidím jen pozitiva. Můžu si poskakovat bez podprsenky a nic se neděje, gravitace na to nefunguje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam mala prsa, uvetsily a nalily se mi az po porodu. U prvni dcery byl akorat problem s plochyma bradavkama- kojila jsem 6 tydnu s klobouckama a pak do 3 mes bez kloboucku (odstavila se). U druheho ditete jsem od 32.tt nosila “tvarovace bradavek” a problem s kojenim nebyl zadny- kojila jsem 11 mes, stejne tak u tretiho…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vlastním žádná prsa a kojila jsem plně cca 7 měsíců a pak do roka a půl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit