Kojení x malá prsa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
cher
10.8.14 14:33

@veronika6913 no ono se spíše myslí, že se vrátí na původní velikost, tvar mnohdy změní, to je už je úděl matek, něco jde ale spravit cvičením, něco bohužel ne.

• Citovat
  • Upravit
6160
11.8.14 21:57
@veronika6913 píše:
Vazne?? Tak ja jsem po porodu 14m od kojeni 11m a prsa mam skoro jako ty psi ouska jak si psala :-D :-/ :-( hrozny. Do původního stavu se mi stale jeste nevratili a myslím ze se uz ani nevratej i kdyz vahu mam stejnou jako pred tehu, ted uz mozna i o neco mensi tak i telo celkove ma trochu jinej tvar.. :-( prostě me osobne celkove (jako postavu) to tehu zmenilo a prsa mam fakt desny :roll: kez by se vratili zpet..

Někde jsem četla, už ani nevím kde, že cca půl roku po kojení by se prsa měly vrátit do původního stavu.
Já teda, ještě kojím, tak nemůžu posoudit :D
Váhu mám taky stejnou jako předtím, samotnou mě to překvapilo, v den porodu jsem měla o cca 32kg víc než teď, 9 měsíců po porodu :lol:
Na ty prsa teda pak pomůže asi už jenom plastika :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
14.12.14 20:24

Taky mám malá prsa, ale jsem jeste tehotna, tak jsem zvedava po porodu :) i kdyz v tehotenstvi mi jen tak lehce otekly, jako pred ms..Ale chtela bych s ezeptat, jestli pri kojeni u malych prsou taky strika mliko, a proste vsechny ty problemy s unikem mleka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
14.12.14 20:29

Ahoj, moje prsa velikosti 75A..no, prostě žádná prsa:))..Kojila jsem 9 měsíců, musela jsem kojit jen vleže, jinak mi to nešlo, nebo jsem to pořádně neuměla. Podrsenku jsem měnit nemusela, bohužel..Mléka jsem měla tolik, že jsem se v noci musela i 2× převlékat + často měnit povlečení. Teklo to prostě všude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
14.12.14 20:29

@simcaP Mám lentilky pod kobercem a jo, stříká :-) Kojím 4 měsíce a furt musím nosit ty sexy vložky do podprdy :roll: Někomu se to prý po třech měsících upraví, takže to taky velikostí prsou nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
14.12.14 20:55

@simcaP Ano, taky se přidávám k těm co nemají vlastně žádná (80A) a mlíko stříkalo všude, takže při kojení pod druhým kelímek a ještě v půlroce dítka na delší dobu bez kojení vložky do podprsenky a odsávačku s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
14.12.14 21:19
@celipipka54 píše:
@simcaP Mám lentilky pod kobercem a jo, stříká :-) Kojím 4 měsíce a furt musím nosit ty sexy vložky do podprdy :roll: Někomu se to prý po třech měsících upraví, takže to taky velikostí prsou nebude ;)

Měla jsem to úplně stejně, bez vložek do podprdy celých 6 měsíců plného kojení ani ránu, pak se to začalo lepšit. Prsa se mi zvětšila celkem dost, ale až ten třetí den po porodu, když se začalo dělat mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.14 21:27

Taky se hlasim, mam maly prsa. Malej bude mit pristi tyden 8 mesicu a vlozky do podprsenky jsou porad aktualni. Nastesti mam ty, co se daji prat, takze spotreba neni tak strasna. Asi tak do pul roku malyho mi mliko strikalo. Ted jen kdyz jsem dlouho v horky sprse a nenakojim predtim. Me doktorka rikala, ze na velikosti prsou nezalezi a ze vetsinou naopak maji zensky s velkyma prsama vetsi problem s kojenim. Nejde o velikost, ale o ty zlazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
14.12.14 21:35

Ahoj, taky jsem měla před kojením 80A, teklo mi to teda jen při kojení, ale to z obou, z druhého třeba i půl kelímku mlíka, a to jsem se nenaučila odstříkávat. Ale venku jsem vložky nenosila skoro vůbec. Navíc jsem první 2 měsíce prakticky chodila bez podprdy, teda na doma. Tu kojící jsem vůbec nekupovala, prostě jen pohodlnější aby se dala odtáhnout. Kojení bolelo asi 3 měsíce hrozně, pak už pohoda, daly jsem to 14 měsíců. Prsa i bradavky mám ted navlas stejná jako předtím a to jsem rodila v 28, vážím stejně. Možná se jen trochu zvětšil rozdíl mezi jedním a druhým, z menšího jsem totiž poslední 3 měsíce prostě nekojila, šlo to blbě, tak jsem si ho odstavila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35325
14.12.14 22:38

No, v malych prsech je obvykle stejne nebo vic zlazy nez ve velkych… v velkych je obvykle jen vic tuku. Funguji tim padem stejne, nebo lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
11.2.15 15:46

@Pidalka Já mám taky malá prsa a první dceru jsem kojila 13měsíců :) druhou pouze 8, ale měla jsem zdravotní komplikace a musela jsem na operaci a bohužel ať jsem se snažila sebevíc, mlíčko hold nevydrželo :( ale jinak jsem mlíka měla spooousty :) holky mi to ani nestačily vysávat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.18 14:35

Chci obnovit diskuzi

Ahoj, prosím o anonym, pro mě dost choulostivé téma :roll:

Za nějakých 6 týdnů rodím, přibrala jsem asi 15kg a prsa pořád stejně malá - 75A-B. K tomu mi přijde že mám malé bradavky a celkově dvorec má průměr jen 3cm :( a ktomu jedná bradavka vpáčená :(

Dokáže mě někdo povzbudit že i přesto nebyl problém kojit a v prsou se mi objeví vůbec nějaké mléko? :( Opravdu jsem z toho smutná a dost se bojím, že nedokážu miminku dat to co potřebuje :(

• Citovat
  • Upravit
506
6.2.18 14:39

I s malými prsy můžeš normálně kojit, o velikosti to vůbec není. Spíš pokud máš malé bradavky, tak možná bude mít miminko problém se přisát. Na to jsou pak speciální kloboučky. Ale nestresuj se tím a buď v klidu, ono to nějak dopadne, v porodnici ti s kojením pomůžou. Přinejhorším bys odsávala nebo dávala umělé, to není žádná katastrofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
6.2.18 14:40

Mam podobný problem. Prsa žádná- úplně plocha. Před 4 lety jsem byla na plastice a mám 250ml silikonu. V tehotenstvi se mi vůbec nezvetsila. Silikon sice neovlivňuje kojení, ale já si tedy vůbec nejsem jistá jestli z toho nic co tam mám od přírody vůbec může nějaké mléko vzniknout? 8o

Příspěvek upraven 06.02.18 v 14:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
6.2.18 14:41

Malá prsa jsou spíš výhoda, při kojení nikde nepřekáží, nemusíš si je přidržovat, při kojení na veřejnosti není nic vidět. Já mám malý prsa i moje sestra a problém s kojením nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí