Kojení x malá prsa
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Svistice píše:
Třeba ne. Já jsme se velikostně i tvarově vrátila na předtěhotenskou podobu.Jen mi teda zbyl větší obvod, protože jsem se malinko rozkydla. Ale s tím se dá alespoň něco dělat.
Ono se to prý má po nĕjaké dobĕ skutečnĕ vrátit do původního stavu. Že je příroda fascinující jsem si potvrdila bĕhem tĕhotenství i při+po porodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tam moc toho nemám - jedničky, zvětšila se mi, ale fakt jen trochu (2 cm přes obvod?). Myslím, že to nemá vliv, i když osobně jsem měla ze začátku s kojením problémy, tak teď má syn 20 m a ještě kojím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kojila jsem 16 měsíců, před otěhotněním lentilky přejeté parním válcem. Po porodu se zvětšily, že to byly lentilky, po odstavení se mi opět vrátily do stavu přejetých a mléka jsem měla na rozdávání
. O velikosti to fakt není, prsa nejsou zásobárny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já poctivě nastudovala techniku před porodem, v tom problém nemáme to i díky bradavkám jsou jako stvořené pro kojení, ale zdá se že vám se všem prsa zvětšily, mě sotva o půl čísla tzn ztěží B. Navíc teda dokrmuju UM, to mi najeli i přes můj nesouhlas v porodnici
a protože mimčo přibírá jen tak tak, bojím se dokrmy zrušit.
- Citovat
- Upravit
@1Luca píše:
Kojila jsem 16 měsíců, před otěhotněním lentilky přejeté parním válcem. Po porodu se zvětšily, že to byly lentilky, po odstavení se mi opět vrátily do stavu přejetých a mléka jsem měla na rozdávání. O velikosti to fakt není, prsa nejsou zásobárny.
Velikostně to mám hodně podobné obě děti jsem plně kojila půl roku bez jediného dokrmu a pak částečně do roka a půl. Před prvním porodem jsem si taky vůbec nemyslela, že je to s mou velikostí možné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla nejdřív B. Po odstavení první byly o dost menší, po odstavení druhé katastrofa. Ted po porodu se mi vrátily zhruba na to B, takže oproti původní velikosti asi žádná změna. Mléka mám dostatek, nejstarší jsem kojila bez problémů skoro 2 roky ![]()
Dokrmy bych zrušila. Jak často a kolik dokrmuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antonie Bolavá 90 ml cca každé druhé kojení po 3 hodinách v průměru tzn někdy po 2 někdy po 4 a v noci se snažím bez dokrmů. Přes den ale po kojení (vždy z obou cca 15- 20 min jedno) brečí, to ale když dopije celou lahev a já mu jí vezmu taky. Vypije vždy vše i když pak ublinkává, i po 120ml co jsem testovala. Jsou mu 2 měsíce
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Trochu bojuju s psychikou. Chci kojit ale obavám se že mlíka není dost právě kvůli velikosti prsů. Vy které jste bez problémů kojily a měly před porodem malá prsa, zvětšily se vám po porodu? Mě totiž nijak zvlášť a proto ty pochybnosti, kde by se to mlíko jinak skladovalo
ahoj, hlavne se uklidni, to je nejdůležitější. Je to hodne individuální, ale ja mela prsa az do porodu 0. Porod byl drivejsi. A mlika jsem mela na rozdávání do chvíle nez jsem nad tim zacala přemýšlet. Pak došlo. Naštěstí jsem vycurala par kuliček homeopatika a bylo malička opět plno. Po kojeni opět 0. Tentokrat uz obavu nemám. Ale věřím, ze kdyz budes klidná, tak mlicko bude i u tebe. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já poctivě nastudovala techniku před porodem, v tom problém nemáme to i díky bradavkám jsou jako stvořené pro kojení, ale zdá se že vám se všem prsa zvětšily, mě sotva o půl čísla tzn ztěží B. Navíc teda dokrmuju UM, to mi najeli i přes můj nesouhlas v porodnicia protože mimčo přibírá jen tak tak, bojím se dokrmy zrušit.
já mám taky ztěží B-psala jsem hned v začátku. Neměřila jsem to teda, ale podle podprsenky
Kolik je „jen tak tak“ přibírání? Moje malá přibírá (teda přibírala, dokud byla opravdu čistě jen na MM) 100g týdně a v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Antonie Bolavá 90 ml cca každé druhé kojení po 3 hodinách v průměru tzn někdy po 2 někdy po 4 a v noci se snažím bez dokrmů. Přes den ale po kojení (vždy z obou cca 15- 20 min jedno) brečí, to ale když dopije celou lahev a já mu jí vezmu taky. Vypije vždy vše i když pak ublinkává, i po 120ml co jsem testovala. Jsou mu 2 měsíce
tak to zkus jen postupně odbourávat. Nebo se na to zeptej dětské. Proč ty dokrmy vůbec zavedli? Nepřibíral?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elanaa no právě těch 100g týdně takže minimum toho kolik by mimi přibrat mělo
@Antonie Bolavá byl po akutním CS na kapackach a později kvůli malému přírůstku váhy a propadu ale ten je snad normální ![]()
- Citovat
- Upravit
Jo, minimum, ale pokud tak přibírá stabilně a nezaostává ve vývoji, tak by Tě neměla doktorka stresovat (pokud to dělá ona a ne Ty zbytečným přemýšlením). Jak říkám, moje malá přibírá od narození takto, ale jelikož je veselý, spokojený miminko, prospí celou noc (s jedním krmením nad ránem), vyvíjí se dle tabulek, tak to prostě nikdo neřeší a neřešil-a já měla klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak u prvního jsem měla cca půlky u kojení zničehonic trojky, mlíka jsem měla na rozdávání, snad do půl roku malýho jsem odstříkavala a kojila ho téměř dva a půl roku, po té mi zůstaly jedničky a po porodu druhého se mi zvětšily na dvojky, zprvu jsme měli u kojení problem ale nyní kojím ještě dnes a druhýmu malýmu je rok a půl. Opravdu to není o velikosti. Druhý mimčo přibíralo líp jak to první, na půl roce měl přes 8kg nebo 9 už moc netuším, a je to opravdu macek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Trochu bojuju s psychikou. Chci kojit ale obavám se že mlíka není dost právě kvůli velikosti prsů. Vy které jste bez problémů kojily a měly před porodem malá prsa, zvětšily se vám po porodu? Mě totiž nijak zvlášť a proto ty pochybnosti, kde by se to mlíko jinak skladovalo
Neboj, příroda si poradí, mám nula nula prd a kojila jsem obě děti téměř 1,5 roku a znám kozatice, které měly mlíka málo, vůbec velikost neřeš. Po porodu se mi zvětšila hodně, ale do pár týdnů se to upravilo na -o něco větší než normálně.
- Citovat
- Upravit
@zvědavá borůvka píše:
Ono se to prý má po nĕjaké dobĕ skutečnĕ vrátit do původního stavu. Že je příroda fascinující jsem si potvrdila bĕhem tĕhotenství i při+po porodu
Vazne?? Tak ja jsem po porodu 14m od kojeni 11m a prsa mam skoro jako ty psi ouska jak si psala
:-/
hrozny. Do původního stavu se mi stale jeste nevratili a myslím ze se uz ani nevratej i kdyz vahu mam stejnou jako pred tehu, ted uz mozna i o neco mensi tak i telo celkove ma trochu jinej tvar..
prostě me osobne celkove (jako postavu) to tehu zmenilo a prsa mam fakt desny
kez by se vratili zpet..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit