Kojení x malá prsa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2236
6.2.18 15:33

Já mám taky malá prsa a kojim už rok. Spíš bude problém s tou vpacenou bradavkou, ale neboj, i to se dá řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
6.2.18 15:41

Odkojila jsem 3 děti, takže v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
6.2.18 15:57
@Lerista píše:
Mám prsa 75 0, kde jaká jedenáctiletá holka je má větší než já. I manžel je má větší než já. :cert: A prsní dvorec, šla jsem změřit 2,5 cm. A kojilo se mi jedna báseň. Nepotřebovala jsem kojící podprsenky, stejně se tak malé nedělají a nosila normálně své pushupky. Když se mi nalila prsa, tak jsem měla krásné dvojky. A libovala si, že konečně do té pushupky mám co dát. A mléka bylo vždy dost. Když jsem přestala kojit, jejich tvar se vůbec nezměnil a bohužel ani velikost. Ale teď ve svých skoro 40 letech na tom vidím jen pozitiva. Můžu si poskakovat bez podprsenky a nic se neděje, gravitace na to nefunguje :mrgreen:

a popraskaly ti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.2.18 16:09
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o anonym, pro mě dost choulostivé téma :roll:

Za nějakých 6 týdnů rodím, přibrala jsem asi 15kg a prsa pořád stejně malá - 75A-B. K tomu mi přijde že mám malé bradavky a celkově dvorec má průměr jen 3cm :( a ktomu jedná bradavka vpáčená :(

Dokáže mě někdo povzbudit že i přesto nebyl problém kojit a v prsou se mi objeví vůbec nějaké mléko? :( Opravdu jsem z toho smutná a dost se bojím, že nedokážu miminku dat to co potřebuje :(

Předně se přestaň nervovat. a)je to úplně zbytečné, b)stres je to, co znesnadňuje kojení úplně nejvíc. Kojit se dá i s malými prsy i s vpáčenými bradavkami, ale nejdůležitější je, abys neházela flintu předčasně do žita, věřila si a byla v klidu.
Já mám taky 75a, v těhotenství se mi taky nijak nezvětšila a odkojila jsem plně dvě děti. Jediná „nevýhoda“ malých prsou při kojení je nutnost si dítě hodně podložit polštářem nebo něčím, aby ses k němu nemusela moc ohýbat a nebolela tě záda. Taky se trochu hůř kojí v leže na boku, ale i to jde.
Já k těm pidiprsům mám dokonce ještě jednu bradavku vpáčenou a jednu plochou. Kdyby ti někdo tvrdil, že s tím kojit nejde, nebo jde jen s kloboučky, nevěř mu, jde to. Já jsem třeba kloboučky nikdy nepoužila. Je pravda, že přikládání nešlo první dny úplně lehce, děti se musely naučit si hlavně tu vpáčenou bradavku vycucnout a pořádně se přisát, taky to ze začátku bolelo, ale během 2 týdnů se to srovnalo, bradavka přestala bolet a děti se přisávaly bez problémů.
Na ty vpáčené bradavky doporučuju Niplette nebo něco podobného a začít s tím už před porodem a pak případně pokračovat. Ne, že by ta bradavka přestala být vpáčená, ale jednak si zvykne na to být vytahovaná ven, takže pak už to bude méně něpříjemné a jednak se trochu natáhnou ty zkrácené vazy, co ji drží uvnitř a půjde lépe vydloubnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
6.2.18 16:10

@warita nene, změna žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.18 16:17

Lentilky pod kobercem, malý bradavky, v těhotenství se nic moc nezvětšilo a kojím normálně :palec: prosím anonym, nemusí každej vědět jaký mám prsa :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
21593
6.2.18 16:45

Jako mlada jsem mivala 70A, lentiky pod kobercem to tak uplne nebyly, ale taky zadna vyhra v loterii. Ted mam 75B, vpacene bradavky a taky hodne citlive na bolest.

Prvni dite skoncilo na UM. Pred porodem jsem kojit nechtela, pak asi tyden pred jsem si to rozmyslela, ze to alespon zkusim. No, nedopadlo to moc slavne, bez kloboucku se mala nechtela vubec prisat, kloboucek taky nechtela, jenom mi ho plivala. Do toho nervni laktacni, ktera mi rvala bradavky, az jsem se bolesti kroutila. Na to mi rekla, ze takto teda nenakojim nic a odesla. Prisla jina, ta situaci vyhodnotila, ze pokud to je takto, stejne do tydne bude mala na UM. Ale alespon mi to rekla hezky a konejsila me, ze to neni zadne selhani a ze hlavne, aby byla maminka v pohode.

Jako, ja myslim, ze kdybych se jo zaprela a zkousela mozne i nemozne, ze by to byvalo i slo. A jsem na vazkach, zda to pri dalsim mimcu nezkusit. Ale nevim… mam obavy z bolesti, ze stresu, a i z toho, ze budu mit popraskane vykojene pytliky… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
6.2.18 16:45

Přípinám se k diskuzi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.18 16:47

Moc všem děkuji za vaše zkušenosti, moc jste mě uklidnily!!! :hug: už si nepřipadají jak exot, kterému nebylo dáno :mrgreen: :mrgreen:

Ještě jednou velké díky holky :hug: :hug: už se těším na toho malého savce :mrgreen: :hug:

• Citovat
  • Upravit
6.2.18 17:03

Tak já taky 75A, pár hodin po porodu „kozy jako vozy“ :mrgreen: Půl roku jsem se pořádně nevyspala, spát na břiše se opravdu nedalo. Při druhém to samé. Po odkojení se mi vrátili do původní velikosti. Takže i s malýma prsama se kojení bát nemusíš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12229
6.2.18 17:31
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o anonym, pro mě dost choulostivé téma :roll:

Za nějakých 6 týdnů rodím, přibrala jsem asi 15kg a prsa pořád stejně malá - 75A-B. K tomu mi přijde že mám malé bradavky a celkově dvorec má průměr jen 3cm :( a ktomu jedná bradavka vpáčená :(

Dokáže mě někdo povzbudit že i přesto nebyl problém kojit a v prsou se mi objeví vůbec nějaké mléko? :( Opravdu jsem z toho smutná a dost se bojím, že nedokážu miminku dat to co potřebuje :(

Mam prsa 1 a kojila jsem uplne v pohode, neni to o tom, jake mas prsa, ale o uplne necem jinem :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
6.2.18 17:43

Xkrat jsem cetla i slysela, ze mala prsa jsou vyhodou, lip reaguji na stimulaci, jak dite pije, lip se pak tvori mliko. Velikost dvorce nehraje zadnou roli. Patrim k tem, co maji male (hm, max 3cm) a nijak to kojeni neovlivnuje. Jestli je neco dulezite, tak bradavky, kdyz trochu trci, lip se dite chytne. Takze vpacene byvaji nevyhodou. Popravde, diky kojeni alespon vim, ze velka prsa nechci ani omylem. Me dvojky jsou po porodu tak ctyrky, zacinaji uz nekde podpazdi :poblion:, leze to vsude ven, nemuzu se ani poradne rozbehnout, jak to prekazi…fuj, uz se tesim na sve sportovni dvojky. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.18 17:50

Mám prsa 75A, rodila jsem císařem a kojení se rozjíždělo dost pomalu, v porodnici mi sestry řekly, že mám špatná prsa a kojit stejně nebudu, tak se začalo přikrmovat UM, odcházela jsem z porodnice po čtyřech dnech a v podstatě nekojila, i když v papírech si slavná porodnice U Apolináře dovolila při propuštění napsat, že dítě je plně kojené :), na netu jsem si našla laktační poradkyni, ta hned přijela, poradila, řekla, že prsa jsou úplně v pořádku, do půl roka byl syn plně kojený, v půl roce vážil 9 kg :), takže mléka měl dost, kojila jsem pak do roka a půl, prsa se mi přitom nijak nezvetšily, max. o jedno číslo, nepotřebovala jsem ani kojící podprsenky :)

• Citovat
  • Upravit
10461
6.2.18 19:24

@Lenka_Hal že jo? Já si taky s těmi mlíkem nacpanými prsy připadám jak dojnice. A co mi vadilo nejvíc bylo to, že jak se zvětšily, tak najednou se pod nimi dělal záhyb, kde jsem se strašně potila. Furt jsem měla potřebu se tam něčím vysoušet. Když mají moje prsa svou normální velikost, žádný záhyb se pod nimi nedělá a je to mnohem příjemnější.

@warita Tos teda natrefila na pěkně blbé laktačky. Ty vpáčené bradavky zkus nějak pořešit ještě před porodem, já jsem používala Niplette, jak jsem psala výše. Ne, že by se z vpáčené bradavky stala normální bradavka, ale dost to pomohlo. Kojila jsem bez kloboučků a po pár dnech šla krásně vyloupnout. Teď už rok nekojím a je to znát. Bradavka zase zalezla a nejde vyšťourat ani za nic. Ale čekám třetí dítě, tak ji budu muset zase potrápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí