Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Krásný den maminky ( i ty budoucí),
mohla by mi některá poradit, kdy asi tak kupovat kojící podprsenku. Momentálně jsem v 35 týdnu a pomalu si připravuju věci do porodnice atd. A nevím, kdy si koupit kojící podprsenku. Netuším, kdy a jak se budou prsa vyvíjet, nebo jak to obvykle bývá.
Moc děkuju a přeju příjemný den
Tereza
Jesti už jsi v 35tt, tak už bych klidně kupovala …mě se prsa zvětšovala v průběhutěhu, ale nebylo to moc markantní. Podprdu jsem co do objemu kupovala dle rad o 2čísla větší a i tak jsem pak měla problémy, když se mi cca 3. den po porodu prsa nalila. Doporučuji nějaou hodně elastickou do začátku a pak už je to lepší a stačily mi ty koupené. Ale je to asi dost individuální ![]()
korena
Ahoj,
určitě už bych alespoň nějakou koupila. Samozřejmě se prsa ještě nalijou, ale s tím prostě počítej a kup o číslo větší. Koupila jsem si před porodem a po porodu dokoupila další podle potřeby.
Já měla Béčka a po porodu Céčka hodně naknap, ale hodně jsem používala taky takové ty sportovní (lambady), tak se to přizpůsobilo.
Přeji hodně štěstí.
Z.
Tak já doporučuju koupit jednu o číslo větší levnější, pružnější a pak, po porodu, až budeš vědět, jak se ti prsa vyvinula
, můžeš zainvestovat do nějaké parádní. Já nakoupila před porodem dvě podprsenky a nestrefila jsem se do velikosti a stejně pak používala normální podprdu. Kromě toho, kojící podprda je moc šikovná věc, ale není nutná, takže bych se zbytečně nestresovala nákupy předem.
Tak lambadu bych zrovna neporizovala, pokud nemas kosicky 0-A
JA kupovala podprdu cca ve 34 tydnu, o 2 cisla vetsi a teda mela jsem ji 2× na sobe
ted nosim 75E od triumphu, jsou skvele, cena cca 550 za jednu, neni to zadna krajka, zadne kostice,ale je super.
mela jsem i Anitu a posala ji do sveta, neskutecne me skrabali raminka vzadu
jo a vychozi prsa pred tehu byla 75D, kojici podprdu jsem kupovala Clematis 75D a byla mi neskutecne velka, ta 75E od priumphu je asi jinak sita, pevnejsi, krasne drzi prsa, Clematka byla az mooooc pruzna
Ahoj,
mne se prsa zvetsily hned prvni mesic tehu a pak az po porodu jak se nalily… akorat se mi zvetsil objem hrudniku, ktery se po porodu vratil zpatky, jak mimi uvolnilo prostor ![]()
Pred tehu jsem mela 75 B, v tehu az do porodu 80 D, kojopodprdu jsem kupovala jednu pred porodem 85 E a po porodu 80 E, tu prvni jsem musela zkratit prave diky tomu, ze objem hrudniku se zmensil zpatky.
Jak pisou holky, kup jednu ted a pak uvidis, kazdy to ma jinak. Nam PA rikala koupit az kolem 37 tydne az mimi kledne pred porodem dolu, ja to nevydrzela a takhle to dopadlo (no ale mala mi neklesla vubec takze bych se nedockala).
Jinak ja ted zhubla natolik, ze mi jsou obe velke a uz nosim obyc i kdyz jeste kojim… ![]()
Ahoj,
tak já jsem si během těhu chtěla koupit těhotenskou podprsenku, která má pevnější ramínka, ale prodavačka mi poradila rovnou koupit kojící. Koupila jsem si Anitu 80C a přestože jsem před těhu měla taky C, tak mi stačila na poslední čtyři měsíce těhu a i během kojení další celý rok. Tedy samozřejmě jsem měla ještě další tři, ale myslím velikostně. Krásně se natáhla. Byla jsem s ní tak spokojená, že jsem jí nosila i po skončení kojení. To už mi byla v košíčkách krapet větší, ale to nevadilo, pohodlná prostě byla a já si na ní tak zvykla.
Takže v mém případě stačilo koupit jen větší objem pod prsy (protože se během těhu roztáhne hrudník), možná bych zvládla na první měsíce kojení i D, ale víc určitě ne.
Teď při druhém mimču jsem si k téhle černé Anitě koupila ještě úplně stejnou krémovou, dokonce ještě o košíček menší, tedy B a taky stačila. Všechny ostatní, co jsem měla (i jedna levnjěší Anita), nebyly tak dobré. Třeba při kojení vleže na boku mi to druhé prso pořád vypadávalo z košíčku
, zatímco u té Anity všechno drželo, kde má.
Měla jsem tuhle: http://www.tveret.cz/detail.php?…
a s klidným svědomím Ti ji doporučuji!!!
Medu
Ahoj,
mela jsem tu samou Anitu a muzu taktez vrele doporucit. Nikde neskrabala ani pri spani a po vyprani rychle uschla. Stacily mi tudiz dve, i kdyz jsem puvodne mela jednu Anitu a druhou jinou (levnou skrabaci) a druhou Anitu jsem kupovala az po navratu z porodnice.
Takze myslim, ze pro zacatek staci jedna.
Milada
Ahoj Já jsem kupovala kojopodprdu tak 36tt a objem pod prsy jsem brala v potaz hned, ale s o číslo většími košíčky. Anitu samozřejmě.
A po porodu opět anitu a jednu levnější. Příště vím, že ty levné nemá smysl kupovat, nesnesitelně škrábala a anity byly super a nosily se jedna báseň. Myslím, že lepší si je připlatit za kvalitu a pak se cítit skvěle než levnější …
Já si kupovala až po porodu, v porodnici jsem si vystačila s větší podprsenkou klasickou.
Mmch normálně mám 75A, v těhu 80B a kojo podprdu jsem si kupovala 85C
.Takže je to hodně rozdílné u každé …
Anita 5075 je nepřekonatelná-poměrně levná, praktická, snadno se přemáchne…
emitom píše:
tak presne tuhle jsem poslala do sveta, strasne me skrabala ta guma, hlavne jak byla prisita k podprde, nedalo se to nosit
ka-tka píše:emitom píše:tak presne tuhle jsem poslala do sveta, strasne me skrabala ta guma, hlavne jak byla prisita k podprde, nedalo se to nosit
Samozřejmě, že každému sedí něco jiného, co je pro jednoho výborné pro druhého může být nevyhovující.
![]()
Včelka si jistě vybere
a musí vyzkoušet, co ji bude nejvíce sloužit ku prospěchu. ![]()
![]()
Nazev stejny, jen otazku ma trosku jinou. Je do porodnice nutna kojici podprsenka? U prvniho kluka jsem mela rsa podstatne mensi no a tet obvod 110 vel F az G
Na to abych kupovala novy nemam, nehlede na to, ze tak velky se spatne shani. A tak me zajima, jestli je to opravdu nutnost. naucila jsem se nosit takovy sportovni, nevim jak je resne nazvat. Tech par dni v porodnici bych s nima vydrzela a doma to resit nebudu. diky za odpovedi
@Spokojení nutné to určitě není, je to jen a jen o tvém pohodlí
mě se teda po porodu zvětšily o 2 velikosti, takže já jsem byla ráda, že jsem ji měla
myslím, že sportovní by ji mohla taky nahradit, ale nebrala bych těsnou, tak dvě vel. větší možná ![]()