Kojicí podprsenka - ano či ne?

1318
4.2.15 11:49

Kojící podprsenka ano či ne?

Ahoj maminky, omlouvám se za možná trochu přiblblé téma, ale…
Chci se zeptat, jestli je do porodnice nutnost kojící podprsenka, nebo jestli můžu mít obyčejnou. Potřebuji totiž atipickou a ty stojí jedna kolem 1200Kč :zed: a taky jestli můžu mít místo noční košile pyžamo? Prosím rýpalky ať nerýpou, děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65412
4.2.15 11:52

@petrusepetrus neměla jsem
Měla jsem takové ty ‚lambady ‘

A za košile jsem byla ráda protože jsem měnila někdy i 3 krát denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754

Nemusis mit primo kojici podprsenku, ale obyc je na prd. Budes v ni i mozna spat a nebyla by pohodlna. To uz radsi lambadu. Ta je taky ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

Samozřejmě že můžeš. Kojící podprsenku jsem nikdy neměla.
Jenom noční košilka je pohodlnější co se týče hygieny. První dny pro mě bylo nepředstavitelné se dole po wc utřít, takže jsem pořád lezla do sprchy.

• Citovat
  • Upravit
17630
4.2.15 11:53

Kojící je pohodlnější, ale určitě se bez ní obejdeš. Spíš by mohl být problém, že se ti s nástupem laktace zvětší prsa a současná podprsenka by mohla být malá
Noční košile je praktičtější kvůli větrání, pokud bys byla šitá. I hygiena je snadnější. A taky vyšetření od doktora. Stačí jen vyhrnout.
Rodila jsem třikrát, takže tyhle věci mám v malíku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
4.2.15 11:53

Můžeš mít obyč podprdu- já vždycky i z obyč prso vyndala a bylo. Ale s pušapkou to jde blbě :mrgreen:
Místo košile pyžamo.. no můžeš to zkusit. Ale u vizity byl měla být rychle „přístupná“. Taky šev mezi nohama tě může zbytečně trápit. Ale jestli ti pyžamo bude příjemnější, tak proč ne. Vem si třeba jednu košili na první den a uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
4.2.15 11:54

@petrusepetrus Pokud nebudes mit cerne pyzamo na kterem nebude nic videt, tak kosile jsou lepsi, muzes je tam menit nekolikrat denne. Jednak se budes potit jako pr… a taky ocistky jsou ocistny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682

Taky preferuju bolerka/lambady. Podprsenky nosím jen ven mezi lidi :)
Jinak rozhodně je lepší noční košile (ať už kvůli vizitám, tak kvůli hygieně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
charbl

Já jsem do porodnice kojící neměla (rodila jsem dřív, než bylo v plánu a podprsenka byla teprve na cestě, respektive na poště) a litovala jsem. Jednak mi sestřičky dost často zdůrazňovaly, že bych ji měla mít, kvůli podpoře prsou (ale rodila jsem v Krči a tam se kojení dost řeší) a jednak jsem ji po tom, co se mi prsa nalila, opravdu potřebovala. Takže jsem byla fakt ráda, když manžel nakonec zaběhl do prodejny a koupil mi ještě jednu. A pyžamo nebo noční košile - to je na tobě, košile je asi praktičtější, ale kolegyně na pokoji měla pyžamo a nikdo to neřešil. A jestli já půjdu ještě někdy rodit, tak si vezmu víc kusů na převlečení, ideálně jeden kus na den :)

• Citovat
  • Upravit
738
4.2.15 11:55

Kojicí podprda je zbytečnost a košilka nebo pyžamo-v čem se lépe cítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
@petrusepetrus píše:
Ahoj maminky, omlouvám se za možná trochu přiblblé téma, ale…
Chci se zeptat, jestli je do porodnice nutnost kojící podprsenka, nebo jestli můžu mít obyčejnou. Potřebuji totiž atipickou a ty stojí jedna kolem 1200Kč :zed: a taky jestli můžu mít místo noční košile pyžamo? Prosím rýpalky ať nerýpou, děkuji :lol:

U prvního porodu jsem si také vzala pyžamo, záhy jsem litovala. Jestli budeš rodit přirozeně tak ti asi šev v rozkroku pyžama neudělá dobrou službu :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236

V porodnici jsem podprsenku vůbec nenosila, jen noční košili, která šla rozepnout, a na návštěvy jsem natáhla přes košili tlustý župan, abych se cítila schovanější. Pyžamo bych nevolila, spodek potřebuje co nejvíc větrat, nevíš, jak budeš šitá nebo jestli nebude nakonec císař (to už bžs v pase vůbec nic nesnesla). Ale potkala jsem i ženskou v těsných legínách a krátkém tričku (když pominu pohodlí, tak pohled na porodnickou vložku rýsující se pod legínama teda nic moc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653

Já kojící podprsenku měla u obou dětí a doporučuju, já si to teda nemohla vynachválit :nevim: dobře se v ní i spí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
4.2.15 11:56

Muzes mit nekojici, ale jestli chces mit pyzamo, tak se budes muset porad vyslikat vrch a rozepinat podprdu.
Lepsi je kosile, navic by ti ji tam meli pujcit.ja jsem treba furt spodem protekala, takze od krve. a rano jsem zas byla mokra nahore od mlika, ktere v noci samovolne vytekalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
4.2.15 11:57

Co se týká kojící podprdy, tak je to pohodlné, ale ne nutné. Rozhodně ale podprdu bez kostic. Kostice tlačí a (prý) se hůř dělá mlíko. Z té se taky dá lehce pomocí došitého háčku udělat kojprda http://www.stoklasa.cz/…nani-x2s0197
taky záleží na velikosti poprsí. U většího velmi kojicí doporučuju. U menšího by asi stačila i víc vyříznutí sportovní. Je potřeba i kvůli tomu, že když se mlíko spustí, tak se spouští i mimo kojení a prostě teče všude (obzvlášť když si prsa přilehneš) a když podprdu nemáš, tak teče o to víc. Podprda taky drží vložky do podprsenky (které jsou právě na zachycení přebytku mlíka. Ale to v podrodnici asi nehrozí.

košile versus pyžamo. Asi to nikdo nic neřekne, když budeš mít pyžamo, ale je to velmi nepraktické. PO porodu si chodíš sprchovat intimní partie několikrát denně a prostě v košili se to dělá líp než si pořád sundavat kalhoty od pyžama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová