Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Kamarádka to tak taky ted měla, na radu doktorky začala po kojení dokrmovat um
Taky to tak mame.. Synovi jsou 2mesice a stale kojim po 2hod.
v noci je to trochu lepsi. Ve dne kdybych mu nedavala dudlika tak by chtel prso porad, ale po tech 2hod uz rve hlady.. Porad cekam kdy se to zlepsi a zatim nic ![]()
@Lidym píše:
Jo a trvalo mu 20 min než se napil. Takže jsem dokojila, napila se, skákla na WC a zas kojila.
No přesně tak to je i u nás…
@PajaRada kojíš v sedě nebo v leže? Já jsem s tímhle měla dlouho problém u syna, jak jsem ho kojila v sedě a jeho na klíně tak se pořádně nenapil a chtěl za chvíli znova. Pokud jsem kojila v leže tak se napil hezky a vydržel dýl. Zlomilo se to až někdy ve 4-5 měsících.
@Aspera No taky v sede - na kojicim polstari. Když jsme leželi, moc nám to nešlo, tak doktor doporučil tohle :/
@Aspera píše:
@PajaRada kojíš v sedě nebo v leže? Já jsem s tímhle měla dlouho problém u syna, jak jsem ho kojila v sedě a jeho na klíně tak se pořádně nenapil a chtěl za chvíli znova. Pokud jsem kojila v leže tak se napil hezky a vydržel dýl. Zlomilo se to až někdy ve 4-5 měsících.
Tak to já měla uplně opačně. Vleže se blbě přisál napil se málo a měl brzo zas hlad
@PajaRada také bych to viděla na růstový spurt. Hodně pij a odpočívej, jak jen to jde ![]()
@PajaRada já to tak měla taky, pomohlo to, že po každém kojení jsem dala trochu UM, když byl malý, bylo to tak 20-30ml. Časem jsem odhadla, jak moc se napil a kolik se dá UM. A další kojení nejdřív za 2h. V noci nedělat větší pauzy nez 4h, pak zase nakojit. Časem se to srovnalo a ve 4m jsem plně kojila, jedno kojení zabralo 5minut.
Jestli ti na kojení záleží, tak si najdi dle svého bydliště laktační poradkyni http://www.kojeni.cz/poradci.php a s ní si o všem promluv po telefonu, nebo se domluvte na schůzce. Sama jsem tam dvakrát volala a moc mi paní pomohla. Měla jsem stejný problém, do půl roku jsem kojila co hodinu. Může to mít více důvodů, můžeš mít méně mlíčka, nebo může být mimčo špatně přisáté a neteče mu tolik mlíka jak by mělo, dítě se pak unaví ale nenapije pořádně a za chvíli má zase hlad (náš případ). Pokud to trvá dýl, tak to růstový spurt asi nebude a chce to řešit, neboj se toho
. Jinak jak tu někdo psal…dát flašku na noc a pak nekojit tomu určitě nepomůže, mě se malej kvůli flašce odstavil úplně. V pěti měsících přestal přibírat i při soustavném kojení, tak jsme na večer dokrmovali, pak i ráno, bylo vidět jak byl po UM spokojený a najezený oproti kojení, o prso postupně ztratil zájem úplně v sedmi měsících…mrzelo mě to.
Doma pořád slyšim jen „hlavne kojit“, ale kolikrat je to na zblazneni. Plus prsa odrovnany ![]()
Ja jsem zkousela flasku i s odsatym mlikem, ale moc uspechu to nemelo. A flaska s UM - vypije ji, ale pak se stejne chce prisat k prsu.
@PajaRada píše:
Ja jsem zkousela flasku i s odsatym mlikem, ale moc uspechu to nemelo. A flaska s UM - vypije ji, ale pak se stejne chce prisat k prsu.
její u prsa dobře, uklidňuje jí to. Jsi takový živý dudlík
@PajaRada píše:
Doma pořád slyšim jen „hlavne kojit“, ale kolikrat je to na zblazneni. Plus prsa odrovnany
Já tě chápu, měla jsem to úplně stejně. Kolikrát jsem byla úplně nervní a měla chuť ho od toho prsa odtrhnout. Buď to vydržíš, nebo zkus zavolat tu laktační poradkyni. Mě pomáhaly čokoládky, ale ty následky!
Je dost vzteklej a uřvanej.
Prsa si maž bepantenem.
Zkus více typů dudlíků, teba se nějaký chytne. Existuje hodně tvarů.
Ja tedy obe deti kojila dlouho, a ze zacatku taky nonstop.. ale mne to nevadilo
Kojeni je super, ale myslim ze do te doby, nez te zacne obtezovat, pak bych asi zvazila UM.. Ale mas fakt cerstvoucky miminko a ono se to casem upravi ![]()