Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj. Narozdíl od zakladatelky já opravdu kojim téměř nonstop. Mám měsíční miminko, které mi visi na prsu. Nechtela sem dávat dudlik a byla rozhodnuta kojit co hodinu atd… s láskou. Jenže on mi visi na prsu celou noc a nepustí. Když ji vytáhnu tak place a hned se vrtí a nemůže spát. Přes den to samé. Jediný kdy vytuhne je v satku tam teda vydrží pak chvíli spát i bez prsa to je fakt jediný. Ani nevím co chci poradit. Nejspíš ho nechám dal, ale „stve“ me to mám ještě dceru necelý tři roky a nemám moc prostor ji pořád ne pomazlit.
pac jen to že si dám sprchu doprovází řev. Měl někdo taky tak? Zlepšilo se?
Měla jsem to stejně. Říkali mi, že to je císařem, že jsme byly nějakou dobu od sebe, nebyla jsem schopna vstát a postarat se o malou. Pak jako prvomatka jsem nevěděla co a jak, v porodnici jsme neměly s sebou dudlík. Takže když už jsme byly spolu, byla pořád na prsu, jinak by zbourala porodnici. Přeřvala všechny ostatní mimina. Doma to samé až do roku a půl. o něco se to zlepšilo když v 16 měsících začala chodit a dojde si za mnou sama, jinak jsem nemohla ani na záchod. Teď jí je 22 měsíců a už vydrží i beze mě, ale musí hrát dobrá pohádka. Já to ale krom nemožnosti cokoliv udělat nevidím zpětně jako drama. Prostě chce být s maminkou.
Asi se to má mimču dopřát. Třeba budou i jiné názory, ale tohle vnímám spíš intuitivně.
Příspěvek upraven 03.08.18 v 22:54
@MartinaCV píše:
Měla jsem to stejně. Říkali mi, že to je císařem, že jsme byly nějakou dobu od sebe, nebyla jsem schopna vstát a postarat se o malou. Pak jako prvomatka jsem nevěděla co a jak, v porodnici jsme neměly s sebou dudlík. Takže když už jsme byly spolu, byla pořád na prsu, jinak by zbourala porodnici. Přeřvala všechny ostatní mimina. Doma to samé až do roku a půl. o něco se to zlepšilo když v 16 měsících začala chodit a dojde si za mnou sama, jinak jsem nemohla ani na záchod. Teď jí je 22 měsíců a už vydrží i beze mě, ale musí hrát dobrá pohádka. Já to ale krom nemožnosti cokoliv udělat nevidím zpětně jako drama. Prostě chce být s maminkou.Asi se to má mimču dopřát. Třeba budou i jiné názory, ale tohle vnímám spíš intuitivně.Příspěvek upraven 03.08.18 v 22:54
S jedním to asi jde. Ale já tu mám ještě dceru.
@Celina píše:
@Boudová prosím tě a jaký to má smysl, že kojíš pořád? Neber to jako rýpání, ale fakt by mě to zajímalo
No já nevím.. jsem v tom taková nejista. Chci ho kojit a pro úspěšný kojení atd. Se nedoporučuje dudlik. A já děti plakat nenechám, ale jinak než cumlanim se neuklidní.
@Celina píše:To už není kojení,je to o tom že ta matka je za dudlík.
@Boudová prosím tě a jaký to má smysl, že kojíš pořád? Neber to jako rýpání, ale fakt by mě to zajímalo
@Boudová píše:
No já nevím.. jsem v tom taková nejista. Chci ho kojit a pro úspěšný kojení atd. Se nedoporučuje dudlik. A já děti plakat nenechám, ale jinak než cumlanim se neuklidní.
Syn byl taky takový, dostal dudlík a kojila jsem co hodinu. Přežili jsme to oba.
@Anna766 Já sem taková precitlivela je mi ho líto když mu dávám dudlik jak ho nechce. Chápu že chce tu blízkost maminky. Jenže úplně nonstop to bohužel nejde no.
Dej dudlik nebo se zblaznis. Já taky dávám a kojim úspěšně dal (mám sedmitydenni), nemá ho pořád, jen na uklidnění. Otázka je, jestli ho vůbec bude chtit, když si zvyknul na prso ![]()
@veria píše:
Dej dudlik nebo se zblaznis. Já taky dávám a kojim úspěšně dal (mám sedmitydenni), nemá ho pořád, jen na uklidnění. Otázka je, jestli ho vůbec bude chtit, když si zvyknul na prso
Nechce. Ale to většinou děti vezmou až později.
Dej dudlik. My meli.dudlik, dokonce prikrmovana s lahve(odsavala jsem nejakou dobu), a kojili.jsme v pohode.
@Boudová píše:
@Anna766 Já sem taková precitlivela je mi ho líto když mu dávám dudlik jak ho nechce. Chápu že chce tu blízkost maminky. Jenže úplně nonstop to bohužel nejde no.
Chapu
jsi prostě v šestinedělí a rozcitlivělá.Synek tedy dudlík vzal hned.A kojila jsem ostošest,neboj se toho.
Takhle si odděláš záda.Vždyť ho můžeš mít u sebe vedle i s dudlíkem.
Hele,dle nadpisu jsem ti chtela rict,ze jsem porodila druhou dceru na jare 2015 a to leto bylo stejne umorne,jako letosni.Cili stale na prsu,hotove obe dve.Ale,pokud je to vazne nosntop,i v noci,tak bych ucapal dudlikem a tisila houpanim v naruci,alespon na tu hodinku.toto je fakt moc..
@PajaRada píše:
Dudliky mam ctyri druhy - ani jeden. Vzdycky ji nabere. Uvidime, jak dlouho to jeste vydrzim psychickyOna me ma opravdu jako velkej dudlik.
Me dcera vzala na milost dudlik od nuku ale takova ta zluta guma, je mekci nez ty prusvitne.
@Boudová píše:
Ahoj. Narozdíl od zakladatelky já opravdu kojim téměř nonstop. Mám měsíční miminko, které mi visi na prsu. Nechtela sem dávat dudlik a byla rozhodnuta kojit co hodinu atd… s láskou. Jenže on mi visi na prsu celou noc a nepustí. Když ji vytáhnu tak place a hned se vrtí a nemůže spát. Přes den to samé. Jediný kdy vytuhne je v satku tam teda vydrží pak chvíli spát i bez prsa to je fakt jediný. Ani nevím co chci poradit. Nejspíš ho nechám dal, ale „stve“ me to mám ještě dceru necelý tři roky a nemám moc prostor ji pořád ne pomazlit.pac jen to že si dám sprchu doprovází řev. Měl někdo taky tak? Zlepšilo se?
ahoj.mne presne tohle zacala ted dělat rocni dcera.do roka bych ji odstavila z minuty na minutu,kojit chtěl a tak 2× denne.od roka zmena o 1000%. Chce pít porad,leze mi pod triko,koji se dlouho a co je nejhorsi,nad ranem a v poledne spí výhradně s prsem v puse.neexistuje,ze me nema za dudlik.to je rev .A dudlik po me hazi.nevim co se stalo,pro me je to k neziti,protoze ja si s ni lehat v poledne nemuzu a i kdyby,mam uz uplne ocucane bradavky.dela si ze me dudlik. Doufam,ze to s vedry skonci.Snad…
Mladsi mela dudlik od porodnice a kojila jsem ji bez problemu a dlouho. Mela jsem doma jeste 17mesicni, to fakt nejde jen lezet s mladsim ditetem. Ale jak jsou horka, tak potrebuje casteji pit.