Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Hlavně to nevzdávej a nepřecházej na UM!! Já to taky tak chtěla udělat, měla jsem syna na prsu nonstop, už jsem chtěla jít prro sunar, ale přestalo to..prostě šestinedělí je hlavně o kojení, to ti řekne každý, navíc v tomto týdnu bývá spurt, kdy chtějí hodně pít. U syna se to třetím měsícem upravilo, dnes je mu půl roku a někdy si chce dát i po hodině - neřeším, přiložím a je spokojený.
Dudliky mam ctyri druhy - ani jeden. Vzdycky ji nabere. Uvidime, jak dlouho to jeste vydrzim psychicky
Ona me ma opravdu jako velkej dudlik.
A navíc miminko se u prsa uklidní, cítí mámu, není to jen o napití..jak říkám, taky jsem ho měla na prsu furt, ale dneska jsem ráda, že jsem vydržela a sunar mu nikdy nedala. Prospíval dobře, když jsem ho měla na prsu, tak jsem druhou rukou držela knížku a třeba si četla ![]()
@PajaRada píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, jestli nemate zkusenost - mam 5ti tydenni holcicku. Kazde rano se budi kolem 8 a od te doby ji mam skoro az do 6 do vecera u prsu. Pokazde ji nakojim, a za cca 40 min zacina „hledat“ prso a plakat a cumlat vsechno kolem, takze zase priladam, vydrzi tak 5 min, a takhle se to opakuje cely den. Az pak vecer po koupani davam UM, aby si ty prsa taky odpocinuly, protoze to po tom dni poradne boliPak v noci spinka ukazkove - vzbudi se tak jednou, vyjmecne dvakrat. Co s tim? To mam malo mleka, ze se tohle deje?
Ale u tak malého miminka je naprosto normální, že hledá pusinkou a cumlá vše kolem, je to jeho přirozený reflex, kdybys jí přicucla k prsu a nesundala tak tam klidně bude viset celý den, když se dítě nakojí tak klidně hned po pěti minutách začne šmrdlat pusinkou a přeci to neznamená, že mu dám zase prso, taky může mít sprut o kterém se všude dočteš, chce to vydržet, za pár týdnů se to upraví a půjde to.
@PajaRada A zkoušeli jste to upravit „kočárkem“? Vozit v kočárku dvakrát denně - dopoledne, odpoledne - min. ty dvě hodiny, začít hoďku po jídle… a vydržet tenhle režim pár týdnů (drsné vím, ale mimino si na režim většinou zvykne..)
@natyber píše:
Ale u tak malého miminka je naprosto normální, že hledá pusinkou a cumlá vše kolem, je to jeho přirozený reflex, kdybys jí přicucla k prsu a nesundala tak tam klidně bude viset celý den, když se dítě nakojí tak klidně hned po pěti minutách začne šmrdlat pusinkou a přeci to neznamená, že mu dám zase prso, taky může mít sprut o kterém se všude dočteš, chce to vydržet, za pár týdnů se to upraví a půjde to.
Přesně tak, já jsem úplně nesnášela ty rady Kojte po třech hodinách, dejte místo mlíka vodu atd. To by mi neustále plakal, prostě jsem dala kdykoliv si řekl, třeba i po půl hodině a doteď mám doma spokojené miminko, které pláče minimálně. Je to zkouška nervů, ale dá se ustát.
Mojí kamarádce vřeštilo dítě hladem a ona jen tak v klidu na to: Ještě nemá nárok na mlíko, až za půl hodiny! Krve by se ve mně nedořezal ![]()
@PajaRada píše:
Ja jsem zkousela flasku i s odsatym mlikem, ale moc uspechu to nemelo. A flaska s UM - vypije ji, ale pak se stejne chce prisat k prsu.chce být jen u prsu, na dudlík si časem zvykne, nemá moc velký? Dobré jsou dudlíčky MAM podobají se bradavce. vydrž hodinu mezi kojením a pak hlídej jak saje, tak malému dítěti stačí i třeba jen pět minut k najedení a pak už třeba jen dudá, měla bys to vypozorovat a pokud se ti zdá, že už nesaje tak nenechávat déle než 10minut, jinak si fakt zvykne na to dudání a klepne tě pepka.
@janicka.ocet píše:
Přesně tak, já jsem úplně nesnášela ty rady Kojte po třech hodinách, dejte místo mlíka vodu atd. To by mi neustále plakal, prostě jsem dala kdykoliv si řekl, třeba i po půl hodině a doteď mám doma spokojené miminko, které pláče minimálně. Je to zkouška nervů, ale dá se ustát.
Mojí kamarádce vřeštilo dítě hladem a ona jen tak v klidu na to: Ještě nemá nárok na mlíko, až za půl hodiny! Krve by se ve mně nedořezal
Na to bych asi neměla a nakojila to její dítě sama
. Taky jednu takovou maminku znám a nikdy to nepochopím.
@janicka.ocet jo přesně jak píšeš, ono je to náročné ten začátek, ale pak se to upraví, taky mám kamarádky co striktně dodržovaly časové rozestupy i když dítě řvalo jako tur
ale zase se právě musí ohlídat to aby dítě opravdu sálo a né jen dudalo, pak si zvykne a vyžaduje být stále u prsu.
@PajaRada je to tak maličké miminko, že prostě potřebuje cítit tebe, chovej a dudlíček přitom přidržuj u pusinky aby si mohlo žužlat.
Vydrž, bude líp!!!
Miminko je malinké, chce Tě mít prostě u sebe
!Pokud prospívá, čurá a kaká, tak bych do UM určo nešla!!!Není to pak problém mléka, ale jeho potřeby být u maminky
!!!Po pár dnech/týdnech se to upraví
!!!
Já to měla podobně, ale tak až ve dvou a půl měsících. Dopoledne co 2h, odpoledne po hodině, večer visela na prsu nonstop. Přibírala jakž takž. Přiznám se, že jsem dala večer dokrm a postupně (ale musela jsem občas pak i brát léky, při kterých nejde kojit) přešla na UM, ve třech a půl měsících. Na jednu stranu mě to mrzelo, na druhou to byla hrozná úleva, konečně jsem mohla ven a normálně fungovat!
Laktační poradkyně mi radila suplementor. To bych ale už tuplovaně nikam nemohla
. V šestinedělí bych asi zkusila ještě bojovat.
Podívej se na jejich stránky. Až tam jsem zjistila kdy mimino saje a kdy dudá.
http://www.kojeni.net/
@Lidym píše:
Podívej se na jejich stránky. Až tam jsem zjistila kdy mimino saje a kdy dudá.
http://www.kojeni.net/
Měli jsme to podobně v porodce, budila se každou hodinu na kojení a myslím, že jí tam byla i zima..až jsme byli doma, tak jsem jí zkusila dát dudlík mezi pitím a spinkala třeba tři hodky a potom už se to spravilo, tedkom se budí sama po těch dvou třech hodinách a je to fajn, že už nevstávám každou hodku..takže za mě dudlík ![]()