Kojit, nebo to vzdát??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
13.10.20 19:58

@terien @Janli nejstarsi mel zloutenku a od narozeni uz v porodnici nasaval mliko jak divej, pribejval kilo mesicne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.10.20 19:59
@Janli píše:
Jen taková poznámka…děti se žloutenkou je nutný dokrmovat, protože jsou slabý a nemají sílu na kojení, který je energeticky náročný. Kdyby ti ho tam nedokrmovali, tak nejspíš nekojíš vůbec, protože by to dítě nedávalo a usínalo by vyčerpáním. Ten blijící smajlík není úplně na místě.

Blijící smajlík je naprosto na místě, protože to sestry udělaly bez jejího vědomí. Měly se domluvit.
Navíc nikdo nevíme, jak velkou žloutenku měl, často se tam děti dávají tak jako „pro sichr“ a takové dítě by se kojilo úplně normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.10.20 19:59
@P4ja píše:
To je případ od případu. Malou jsme dokrmovali 3 dny. Ale rozhodně ne Nutrilonem a z láhve. Ale mateřským a přes stříkačku. Taky měla žloutenku. U kojení jsem jí budila dávala pozor. Ono je to obvyklá praxe, hlavně tam, kde se řeší kojení po třech hodinách a ne na požádání. Pak jim děti brečí a strčí jim UM z láhve a je pokoj.

U dětí s těžší žloutenkou je ten tříhodinový interval důležitý. Potřebují kombinovat optimální množství mléka a spánku. Mateřským se většinou nedokrmuje, protože v prvních dnech ho není dost, ale dítě to mléko potřebuje. Mě dítě dokrmovali UM a lahví, asi i díky tomu jsem pak kojila dva a půl roku. Dítě rychle zesílilo a mohlo zvládat kojení.

• Citovat
  • Upravit
34322
13.10.20 20:01
@terien píše:
Jsi mě předběhla. Některé ženské už mají z tý masírky kolem kojení rozum v… Asi by radši nechaly děti umřít hlady než dát to jedovaté UM. Já bych ho klidně dala, nevidím jediný důvod se ještě stresovat kvůli kojení, když to nejde, tak to nejde.

Jenže ona NECHTĚLA, aby ho bez jejího vědomí přikrmovaly, a taky CHCE hrozně moc kojit.
A jde tu o zakladatelku, ne o tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.10.20 20:02
@Janli píše:
U dětí s těžší žloutenkou je ten tříhodinový interval důležitý. Potřebují kombinovat optimální množství mléka a spánku. Mateřským se většinou nedokrmuje, protože v prvních dnech ho není dost, ale dítě to mléko potřebuje. Mě dítě dokrmovali UM a lahví, asi i díky tomu jsem pak kojila dva a půl roku. Dítě rychle zesílilo a mohlo zvládat kojení.

V každé dobré porodnici mají zásobu MM, třeba od jiných maminek. Je zbytečné dávat UM a ještě z lahve. (že to tak někde dělají neznamená, že je to správné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.10.20 20:09
@Lucie_Sx píše:
Jenže ona NECHTĚLA, aby ho bez jejího vědomí přikrmovaly, a taky CHCE hrozně moc kojit.

Proč si každá prvorodička myslí, že je chytřejší a zkušenější než sestry, kterým prošly rukama tisíce dětí? Já zažila laktační poradkyni, ze které by se vám rolovaly fusekle. Jela tříhodinový režim, dokrmolalo se um a lahví, někdy se kojení vynechávalo a dávalo se jen um, ale kdo chtěl kojit, toho rozkojila. A to se nejednalo o fyziologický novorozence, ale nedonošence, žloutenkáře a mimina matek, co kašlaly na dietu při cukrovce.

• Citovat
  • Upravit
Janli
13.10.20 20:11
@Lucie_Sx píše:
V každé dobré porodnici mají zásobu MM, třeba od jiných maminek. Je zbytečné dávat UM a ještě z lahve. (že to tak někde dělají neznamená, že je to správné)

To není pravda. Nelze dávat MM od cizí ženy. Já bych to ani nepřipustila.

• Citovat
  • Upravit
9148
13.10.20 20:14

@Janli fakt? To je zvlastni…no my mame se segrou stejne stary deti a kojily jsme si je vzajemne a oba zijou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
13.10.20 20:14
@Janli píše:

Tak u nás mají banku mateřského. A nemyslím si, že je nutné ho dávat lahví. Ono je to pohodlnější. Ale myslím, že to, že ti miminko tajně přikrmují, je fakt přes čáru. Zakladatelka nepíše, že by šla proti personálu. Ale myslím, že by žena měla vědět, co se s miminkem děje, i když s ním není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18231
13.10.20 20:16
@Lucie_Sx píše:

No tak hlavně jde o to mimino. A pokud chce zakladatelka hrozně moc kojit, tak zvládne odbourat dokrm i kloboučky, jen to chce být trpělivá a zároveň to neodkládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24287
13.10.20 20:18

@Lucie_Sx i cizí MM je dokrm. To už je jedno jestli je to cizí MM nebo UM. To vůbec nehraje roli. Jde přece o to, že to dítě není u prsa a nevytvoří si tolik mléka kolik potřebuje. @JanL má s tou žloutenkou pravdu. ty děti jsou spavé, nemají sílu sát. Jestli to tak bylo i u dítěte zakladatelky tak to dokrm chtělo a zřejmě její laktace byla díky tomu nedostatečná. Jestli teď miminko prospívá, žloutenka ustoupila, tak fakt lze dokrm vynechat postupně úplně a hezky se rozkojit. Kloboučky stačí zahodit postupně, záleží jestli dítě už tu bradavku vytáhne - vím o čem mluvím, někdy je ten klobouček záchrana. Já bych bez něj nekojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
13.10.20 20:20
@Janli píše:
Jen taková poznámka…děti se žloutenkou je nutný dokrmovat, protože jsou slabý a nemají sílu na kojení, který je energeticky náročný. Kdyby ti ho tam nedokrmovali, tak nejspíš nekojíš vůbec, protože by to dítě nedávalo a usínalo by vyčerpáním. Ten blijící smajlík není úplně na místě.
@terien píše:
Jsi mě předběhla. Některé ženské už mají z tý masírky kolem kojení rozum v… Asi by radši nechaly děti umřít hlady než dát to jedovaté UM. Já bych ho klidně dala, nevidím jediný důvod se ještě stresovat kvůli kojení, když to nejde, tak to nejde.

Já měla žloutenkové dvě děti a obě byly od začátku plně kojené. Není pravda, že by se vždycky musely dokrmovat. Jen se musí víc hlídat, aby se kojily dostatečně. Dát v porodnici dítěti UM bez vědomí matky je na blicího smajlíka. Takhle nevypadá podpora kojení.
A zakladatelka kojit chce, za snahu a námahu jí to zřejmě stojí. Že vy dvě byste se na to vykašlaly a UM daly, to je pro ni naprosto nedůležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
13.10.20 20:24

Když chceš kojit a to odstříkávání tě nějak moc nestresuje, určitě bych kojila dál. Laktace se ustaluje po dobu tří měsíců, takže 2 týdny po porodu je opravdu brzo na závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
13.10.20 20:32

Mé dítě žloutenku nemělo a i tak se mlíko do 6 dnů pořádně nespustilo a pak i tak nestačilo. Byl i bonding, přikládala jsem celý čas, bradavky celkem rozcucané a bolavé a nic z toho. Když mi pak dítě hodinu řvalo úplně červené hlady a jedna osvícená laktační poradkyně mi nechtěla dát dokrm, že mám dát prso, chtěla jsem vraždit. Nebo když miminko bylo už na tolik unavené, že ho nešlo vzbudit ani studenou vodou. Nejvíc řečí mají maminky, co žádné problémy neměli. Ten stres matky i dítěte podle mne ničemu nepomůže a laktaci už vůbec ne. Tak isto jako žádné extrémní názory. Je blbost, že dokrmující matka se pak nerozkojí. Hlavně klid, zkoušet to, nestresovat a hlídat správné přisátí. I když tedy souhlasím, že sestry neměli dávat UM bez dohody s matkou.

• Citovat
  • Upravit
23966
13.10.20 20:37

Já bych přestala odsávat a dokrmovat. Prostě bych přikládala a nechala tak dlouho jak by chtěl.
Já jsem v šestinedělí nechávala běžně půl hodiny i déle. A to jsem měla „ideální prsa na kojení“ :roll: A kojila jsem na vyžádání, klidně i po hodině.
Taky bych přestala vážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna