Kojit, nebo to vzdát??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
13.10.20 21:11

@Janli Dávají a nikoho se neptají. Taková je má zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.20 21:15

Zakladatelka

Díky za reakce! :srdce:
S tím Nutrilonem jsem se asi špatně vyjádřila… Samozřejmě ho radši dám, než aby měl syn hlad! Jen mě v porodnici pobouřilo, že ho daly bez mého vědomí a navíc ho tím krmily i dál (na vizitě byl prý slabý) - ale to jsem nenapsala..
Kloboučky jsme už odbourali, přisál se sám k bradavce, šikulka. :srdce:
Teď jsem kojila 30 minut, 15 minut každé prso, a výsledek je nakojených 50. Zbylých 40 jsem dala přes stříkačku… Ještě mi v lednici zbylo moje mléko, takže byl vlastně plně kojený..
Jde mi o to, jestli myslíte, že se to ještě rozjede…
Celý ten kolotoč - zvážit, kojit, zvážit, ohřát ideálně moje mléko jako dokrm (Nutrilon, když už nic není), dokrmit stříkačkou, říhnout (moc mi to nejde) a pak odsávat. - mě vyčerpává… Ubírá mi to spánek a čas s malým… Můj ideál je vyndat prso, nakrmit, zandat, říhnout a pomazlit… Vyjde to? :nevim:
Snad to není moc chaotické, zjevně mám mléko místo prsou na mozku. :zed:

• Citovat
  • Upravit
24291
13.10.20 21:25

Jo jestli nestrádá tak jen koj. Fakt ten příkrm vynechej. Zvážit můžeš třeba za dva dny jestli nehubne. Jen se prostě příprav na to, že budeš kojit hodně často než si vytvoří potřebnou dávku mléka. Případně dáš trochu dokrmu kdy to nepůjde. Ale opravdu nemusíš pokaždé dávat dokrm, aby vypil požadované množství ;) a když nakojíš pláče? Chce ještě? Jestli ne tak tu stříkačku dávat nemusíš.

A chápu, mému synovi dali taky dokrm bez mého vědomí a pak dávali víc a víc a nešlo se mi rozkojit. To by tak být nemělo. Ale zase jede, že ta možnost dát dokrm je. Kojit fakt můžeš i teď na pohodu plně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18231
13.10.20 21:30
@Anonymní píše:
S tím Nutrilonem jsem se asi špatně vyjádřila… Samozřejmě ho radši dám, než aby měl syn hlad! Jen mě v porodnici pobouřilo, že ho daly bez mého vědomí a navíc ho tím krmily i dál (na vizitě byl prý slabý) - ale to jsem nenapsala..
Teď jsem kojila 30 minut, 15 minut každé prso, a výsledek je nakojených 50. Zbylých 40 jsem dala přes stříkačku… Ještě mi v lednici zbylo moje mléko, takže byl vlastně plně kojený..
Celý ten kolotoč - zvážit, kojit, zvážit, ohřát ideálně moje mléko jako dokrm (Nutrilon, když už nic není), dokrmit stříkačkou, říhnout (moc mi to nejde) a pak odsávat. - mě vyčerpává… Ubírá mi to spánek a čas s malým… Můj ideál je vyndat prso, nakrmit, zandat, říhnout a pomazlit… Vyjde to? :nevim:
Snad to není moc chaotické, zjevně mám mléko místo prsou na mozku. :zed:

Pokud to nemáš nařízené od doktora, tak nevaž. Prostě koj, počítej plíny a kontroluj velkou fontanelu na hlavě, aby byla napnutá. Zkus se vybodnout na kombinaci kojení/dokrm. Prostě jedno nebo druhé, kojení začne postupně převažovat. Já jsem dávala flašku s UM večer, kdy jsem měla mléka nejméně. A taky bylo fajn, že dceru nakrmil muž a já šla dřív spát. Odpočinek taky dělá hodně. Počítej s občasnými spurty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.10.20 21:31
@Tarjei píše:
@Janli fakt? To je zvlastni…no my mame se segrou stejne stary deti a kojily jsme si je vzajemne a oba zijou :lol:

Jde o děti v porodnici a mléko cizí matky. Většina porodnic nedrží zásoby mléka od prověřených dárkyň a odstříkané mléko od jiné rodičky se dávat nesmí. Co kdyby byla čímkoliv nakažená nebo to byla tajná feťačka.

• Citovat
  • Upravit
23966
13.10.20 22:03
@Anonymní píše:

já bych zrušila to dokrmování. Jestli má pořád hlad, znovu přiložit. A čas bych vůbec nehlídala. A já vždycky kojila jen z jednoho prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.10.20 22:09
@Lucie_Sx píše:
Jenže ona NECHTĚLA, aby ho bez jejího vědomí přikrmovaly, a taky CHCE hrozně moc kojit.
A jde tu o zakladatelku, ne o tebe.
Že nechtěla neznamená, že to nebylo nutné. Ať klidně kojí, já napsala jen svůj názor. Je fůra holek, co kojit chtěly a nešlo to.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.10.20 22:14
@Anonymní píše:

No a co měli dělat, když byl syn opravdu slabý a potřeboval přibrat? Samozřejmě že se to může rozjet, ale taky nemusí a nemá smysl se z toho hroutit, kdyby to nastalo. Je tu spousta příběhů, kdy si holky ve své honbě za kojením pokazily první týdny a měsíce s miminkem a ve finále to stejně k ničemu nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.10.20 22:14
@Tarjei píše:
@terien @Janli nejstarsi mel zloutenku a od narozeni uz v porodnici nasaval mliko jak divej, pribejval kilo mesicne.

A? To evidentně není případ zakladatelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.10.20 22:16
@Lucie_Sx píše:
V každé dobré porodnici mají zásobu MM, třeba od jiných maminek. Je zbytečné dávat UM a ještě z lahve. (že to tak někde dělají neznamená, že je to správné)

Fuj :poblion: to bych radši dala um než mlíko bůhví od koho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.10.20 22:18
@Janli píše:
Proč si každá prvorodička myslí, že je chytřejší a zkušenější než sestry, kterým prošly rukama tisíce dětí? Já zažila laktační poradkyni, ze které by se vám rolovaly fusekle. Jela tříhodinový režim, dokrmolalo se um a lahví, někdy se kojení vynechávalo a dávalo se jen um, ale kdo chtěl kojit, toho rozkojila. A to se nejednalo o fyziologický novorozence, ale nedonošence, žloutenkáře a mimina matek, co kašlaly na dietu při cukrovce.

Dokrmit dítě pouze se souhlasem matky by mělo být naprosto automatické.
Je úplně jedno, kdo má pravdu, jde o tu domluvu.

@Janli píše:
To není pravda. Nelze dávat MM od cizí ženy. Já bych to ani nepřipustila.

Tak tedy všude, kde jsem byla, to šlo.
Předčasně narozené děti se taky všechny krmí MM z mateřské banky.
Jestli chtěli souhlasy, to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.10.20 22:41
@Anonymní píše:

Ty jsi vůbec nečetla, co jsem ti psala, to je pak těžký :nevim:.

Když je tohle (viz vytučněné výše) tvůj ideál, tak proč to proboha takto neděláš??

Ještě jednou: - přestaň vážit před a po kojení. Dítě vypije méně, ale bude mít dřív hlad a dřív se znovu nakojí. Neodsávej. Nech ho kojit/cucat, jak potřebuje. Nedokrmuj.
Je mu 14 dní, je to krásný čas na to, aby se laktace ještě rychle sama navýšila!!
Každý den navíc to půjde hůř a hůř.
A ten hlad… ano, je potřeba, aby miminko cítilo hlad (v rozumné míře!!!), jinak nebude stimulovat prsa tak, jak je potřeba.
Je to jako, když přijde spurt - mimčo najednou potřebuje víc, je hladové, řve, sápe se na prsa, tělo dostane signál: „je potřeba tvořit víc mlíka!“, začne makat, vytvoří víc mlíka, do pár dní se to srovná. Jsi v té stejné situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
13.10.20 22:50

O rozkojení jsem se pokoušela měsíc. Porod mi vyvolávali 3 týdny před termínem, neměla jsem mliko, malý byl slabý, neměl zájem o prso, měl žloutenku. Malého jsem musela kontrolovat skrz váhu, museli jsme mu roztahovat žaludek. Po 4 týdnech jsem si řekla dost, přešla plně na UM a začala si užívat mateřství :srdce:

Moje rada, udělej to tak, jak to cítíš. Jestli to ještě chceš, zkoušej. Kdyby si se dostala do fáze, kdy to už nebudeš dávat, ukonči to. Po přejití na UM jsem si pár nocí probrečela, že jsem to nezvládla, ale za týden jsem se dala zcela do pohody a nelituji toho. Přeji ti hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
13.10.20 22:51
@Lucie_Sx píše:
Tak tedy všude, kde jsem byla, to šlo.
Předčasně narozené děti se taky všechny krmí MM z mateřské banky.
Jestli chtěli souhlasy, to netuším.

Ano, chtějí souhlas, že chceš dokrmit mm od jiné ženy. A vysvětlí, jak to upravují, aby to bylo bezpečné Pokud už něco odstříkáváš, tak samozřejmě používají tvoje. I to se upravuje, když ho za den nespotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.10.20 22:56
@Polnik píše:
O rozkojení jsem se pokoušela měsíc. Porod mi vyvolávali 3 týdny před termínem, neměla jsem mliko, malý byl slabý, neměl zájem o prso, měl žloutenku. Malého jsem musela kontrolovat skrz váhu, museli jsme mu roztahovat žaludek. Po 4 týdnech jsem si řekla dost, přešla plně na UM a začala si užívat mateřství :srdce:Moje rada, udělej to tak, jak to cítíš. Jestli to ještě chceš, zkoušej. Kdyby si se dostala do fáze, kdy to už nebudeš dávat, ukonči to. Po přejití na UM jsem si pár nocí probrečela, že jsem to nezvládla, ale za týden jsem se dala zcela do pohody a nelituji toho. Přeji ti hodně štěstí :kytka:

Ale tvůj případ je úplně jiný :nevim:.
Zakladatelka by mohla kojit úplně normálně, není absolutně důvod jí radit to zabalit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová