Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše:Čím odsáváš? Elektrické odsávačky jsou prý dobré.
Holky já mám taky dilema… Kvůli VVV nemůžu mimčo kojit, zatím je krmené sondou a snažíme se přejít na flašku. Jsou mu 3 týdny. Já od začátku odstříkávám ale moc mi to nejde, mám málo mléka, odstříknu teď tak 20ml. Mimčo teď má navíc hypoalergenní mléko, kdybych mu chtěla dávat svoje tak bych musela držet bezmléčnou dietu. Furt přemýšlím jestli se na to nemám vyprdnout, jestli to má cenu…
20 je za den nebo za jedno odsátí?
Kdyby za den, tak bych se na to taky už vykašlala.
Jinak bezmléčná dieta není nic strašného.
@Lucie_Sx píše: Čím odsáváš? Elektrické odsávačky jsou prý dobré.20 je za den nebo za jedno odsátí?
Jinak bezmléčná dieta není nic strašného.
Kdyby za den, tak bych se na to taky už vykašlala.
Mám elektrickou odsávačku medela od laktační poradkyně. Piju kojící čaje, beru homeopatika a odstříkávám tak 10-20ml za jedno odsávání (půlhodinové). Dva týdny a žádná změna. A to nevím jestli ho pak mimčo bude chtít ![]()
@Netopirek píše:
Nemusí. Pokud dítě sníží svou porodní váhu nebezpečně rychle a byl by tím ohrožen jeho život, nemusí.
U těch rychlých zásahů jde spíš o glykemii než váhu.
@Anonymní píše:
Mám elektrickou odsávačku medela od laktační poradkyně. Piju kojící čaje, beru homeopatika a odstříkávám tak 10-20ml za jedno odsávání (půlhodinové). Dva týdny a žádná změna. A to nevím jestli ho pak mimčo bude chtít
Tak to asi záleží na tobě, jestli ti to za to stojí
.
@Capelucia A jak často jsi odsávala? Mně řekli, že mám hned po každém kojení, což úplně nejde, když musím nechat odříhnout malého… Takže odsávání někdy i hodinu po kojení…
@Lizzie001 Já to moc nehrotila. Odsávala jsem, když jsem si na to vzpomněla, hned po kojení asi ne. Možná tak 3× za den. Jenom jsem to nedělala před kojením.
A taky jsem odsávala alespoň 10 minut, i když nic neteklo - někdy se mlíčko spustilo až po více než 5 minutách.