Kojit nebo UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
850
2.12.18 17:37

kojit. prdiky trvaji 3 mesice, uz jsi za pulkou! kdyz se mi deti casto v noci budily, vzpominala jsem na studii, podle ktere se kojene deti vic budi, maji jine faze spanku myslim - a nižší riziko SIDS.
navic kojeni pomaha pri virozach nebo zaludecnich problemech, kdyby na to prcek trpel, vycitala by sis, ze jsi kojit prestala…
to dáš! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
2.12.18 17:39
@Alušáček píše:
Nepohodlné, vadit? Vždyť je to přirozená záležitost :think: Je s tím méně starosti než s chystaním sušenyho mlika..
:mrgreen: souhlas. taky - pokud muzu kojit, proc bych davala miminu mlíko od nějaký krávy! :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
2.12.18 17:42

Si myslim, ze nakej zaklad pro imunitu ma z toho mesice kojeni… Ke kojeni jsou i jine caje, nez fenykl,sestrence se osvedcil odvar z kminu, muzes zkusit odsavat, jestli je to treba tim, ze se spatne prisava a naloka moc vzduchu, ale uprimne je to ta nejpracnejsi varianta… Kdyz to jde, je to super(hlavne je s tim nejmin prace), ale kdyz to nejde, tak to taky neni zadna tragedie, zdravy a s dobrym vztahem k tobe nejspis bude tak jako tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
2.12.18 17:48

@Alušáček no, jak pro koho. Přirozené to sice je, ale o tom pohodlí bych se hádala. S dvojkama prsama možná. Měla jsem prsa velikosti J, když jsem malého kojila a opravdu, nakojit ho někde mimo domov pro mě byl šílený stres. A to jsem měla dostatek mléka, s kojením jsem za celý skoro rok neměla jediný problém. Jen mě to prostě šíleně deptalo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
2.12.18 17:52
@Aduš8 píše:
@Alušáček no, jak pro koho. Přirozené to sice je, ale o tom pohodlí bych se hádala. S dvojkama prsama možná. Měla jsem prsa velikosti J, když jsem malého kojila a opravdu, nakojit ho někde mimo domov pro mě byl šílený stres. A to jsem měla dostatek mléka, s kojením jsem za celý skoro rok neměla jediný problém. Jen mě to prostě šíleně deptalo. :nevim:

Je to na každé ženě, jak se rozhodne. Um je dnes na kvalitní úrovni, tak proč ji nedávat, je tam přesně to, co dítě potřebuje a ne každou ženu baví, když jí dítě ocucává bradavku a musí všude vytahovat prso.
Navíc pořád přemýšlet nad tím, co jím atd., ZLATÁ UM, za to by výrobci měli dostat zlaté medaile.

• Citovat
  • Upravit
1089
2.12.18 17:55

Hlavně si nenech nabulikovat, že prdiky trvaji tři měsíce. Některé děti mají problémy déle, kojení nekojení. Některým dětem pomáhají různé pomůcky jako kapičky, masáže, mastičky, cvičení. Některým pomůže, když matka vysadí problémovou potravinu, některým pomůže přechod na UM. A některým nepomůže nic. Každý si musí najít svou cestu, která bude vyhovovat oběma. Mně jedno dítě sneslo naprosto vše, i obávanou kombinaci MM+UM, s úsměvem a klidným spánkem. Druhé se zas naopak kroutilo u všeho, ať už MM nebo pak UM.

Příspěvek upraven 02.12.18 v 18:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
2.12.18 17:58
@Alušáček píše:
Nepohodlné, vadit? Vždyť je to přirozená záležitost :think: Je s tím méně starosti než s chystaním sušenyho mlika..

Asi jak u koho :roll:
Ano, představ si, že ne každá ženská je odvařená z kojení . ;) A jsou i takové , které to považují za nepohodlné a vadí jim to.
Já to ani nezkusila . Tak brutálně se mi to hnusilo ;) A nelituji ani v nejmenším. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
2.12.18 18:09
@LaraA píše:
kojit. prdiky trvaji 3 mesice, uz jsi za pulkou! kdyz se mi deti casto v noci budily, vzpominala jsem na studii, podle ktere se kojene deti vic budi, maji jine faze spanku myslim - a nižší riziko SIDS.
navic kojeni pomaha pri virozach nebo zaludecnich problemech, kdyby na to prcek trpel, vycitala by sis, ze jsi kojit prestala…
to dáš! :hug:

Na to jsi přišla jak? Rozhodně to není pravidlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
2.12.18 18:14
@Alušáček píše:

Je tolik pro člověka přirozených záležitostí, přesto tyto záležitosti probíhají u různých lidí různě, rozličnými způsoby, mají k nim různé tělesné vybavení a různé podmínky k jejich provádění. Nevím, co je tak těžkého k pochopeni na tom, že kojení může být z rozličných důvodů pro někoho nepohodlné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
2.12.18 18:14

@Klopotkova @Šmoulice Zakladatelka se ptala na názor a můj názor je jednoznačně kojit, pro mě je UM smradlavej sušenej prášek a jsem ráda, že moje děti nic takového pít nemusely… Jak své děti živí ostatní, je mi upřímně jedno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
2.12.18 18:15

Syna jsem kojila rok, pak jsem ho odstavila. Dcerka měla ve 4 měsících růstový spurt a s dvouletým capartem prostě nejde držet mimino u prsu, aby se zvýšila laktace. Tak dostalo UM a díky tomu šla laktace velmi rychle do háje.

Manželovi se to moc nepozdávalo, prý existují studie prokazující korelaci mezi kojením cca do roku dítěte a velikostí IQ.

Takže za mě kojení, ale je to každého věc, jak se k tomu postaví. Pokud někdo 6 nějakého důvodu preferuje UM, tak ta jsou na velmi dobré úrovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.18 18:26

My měli problém s atopákem, jakmile jsem přestala kojit vše v pořádku. Chtěla jsem si kojení užívat, protože s prvním dítětem to nešlo. Nabízeli mi ať vydržím, ať zkouším diety, že třeba za měsíc dva uvidíme co a jak. Pro zdraví svého dítěte jsem udělala to, co ukončilo jeho trápení se svěděním hned a atopák je pryč.

Takže pokud máš pocit, že tvému dítěti bude lépe na UM, tak mu ho dávej. Udělala bych to samé.

• Citovat
  • Upravit
456
2.12.18 18:49

@Alušáček
A můžu se zeptat, jestli svým dětem dáváš/dávala ten smradlavej hnus ze skleniček nebo děláš vlastní jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
2.12.18 19:33

Na toto asi neexistuje u iverzalni odpověď. Mně kojení snad nikdy nebylo příjemné, a přesto jsem UM nedala. Kojení je mnohem pohodlnejsi, žádný umyvabi lahví, míchání správných dávek prášku a vody, trápení, nahřívání na správnou teplotu, vyhazování nevypitych zbytku nebo naopak dodelavani další dávky… No děs, a to vubec neberu v potaz financni stranku nebo cestování. Při kojení prostě vyndas prso a máš potřebnou dávku v potřebné teplotě. Taky to má svá úskalí, ale oproti UM je to nic. Takže dobrovolně nekojit je podle mě absolutni blbost. A to tvrdím i přesto, že jsem měla několik zánětu prsou, do krve rozkousane bradavky, striktní bezmlecnou dietu, jednou přebytky a neustále mokrý oblečení, jindy zase nedostatek mlíka, obe děti hrozně kolikovy… Taky jsem párkrát zkusila UM, taky po něm hezky spali, ale břicho je bolelo úplně stejně, ba i víc, z toho střídání mlík. Nakonec to jako každé jiné období přešlo a jsem rada, že jsem to kojení nevzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
2.12.18 19:44

Bože tady se zas střetnou dva tábory, řeknu ti to asi tak, kojeni není vše, mateřská láska se nepočítá na litry nakojeneho mléka, jak si některé mysli, kojila jsem jsem něco víc, super máma a dám to těm co nekoji řádně sežrat, kolik já takových znám a tady tydle ekobio, neockovaci dojne se tu scházejí a hazou rozumy. Ne není kojeni NEJDŮLEŽITĚJŠÍ, nejdůležitější je, aby byla matka i dítě v pohodě, aby si maminka užila miminka a miminko mělo maminku která se na něj bude usmívat a nebude vynervovana, unavená a na dně. Takže pokud kojeni nejde, může mít i spurt, nebo prostě málo mléka, málo si vytáhne a ať je důvod jakýkoli, pokud bude řešení vaší pohody UM tak směle do toho!!! A kecy o laktacnich poradkynich, to si radej kup flašku vína, než platit todle, já zblbla z e mimina jak mi tu psaly neprestavej, laktační poradkyni, vše jsem udělala a moje dítě rvalo dal, laktační poradkyně mi stejně prd pomohla, nic co bych nevěděla. Pak dostalo UM a od té doby mám nejmilejší, nejlepší, nejusmevavejsi dítě na světě, ksaaaaa s kojnyma co prd ví, jaké to je s tím bojovat!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová