Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše:
Ahojky maminky, potřebuju poradit:roll: Malý 6 týden trpí na prdiky. Dávám už měsíc biogaia, vystřídala jsem všechny kapičky na prdiky, úleva přišla na chvilku, cvičíme s nožkama, masíruje bříško, nahřivame, používám, když je nejhůř rourku,. Snažím se nejíst ml. vyrobky, nadýmavá jídla atd.. Pijí kojící, fenyklový čaj, už nevím co…už jsem stoho na nervy.. Malý i v noci špatně spí, budí se co hodku dvě, kojím, usne a celou noc dokola, k ránu řev než zabere. Přes den nosím, chovám. Dnes jsem dala místo 1 kojení um nutrilon1 a malý spí už 3 hodky.. Tak si říkám, že mu moje mlíčko nedělá dobře. Chtěla bych kojit ale za každou cenu, teď vypadá tak spokojeně. Jak by jste to řešily? Děkuju za radu
Já chvilkové nepohodlí vydržela a jsem ráda. Ony ty prdíky přejdou, ale ke kojení se potom nevrátíš. ![]()
@P4ja souhlasím. Nejhorší máš už skoro za sebou. Kojení je naprosto nejpohodlnější krmení. Koukni do knížky „Nejstastnejsi miminko v okolí“ je tam dost rad, jak „přežít“ první 3 měsíce. A bříško může bolet i děti, co mají UM…pokud se nahltají vzduchu
Já to vydržela a dávala kapky baby calm které malému jako jediné zabíraly … Prdíky ho takhle trápily do půl roka
ale všechno se zvládnout dá ![]()
@Saarka_O K tomu mě napadlo. Zkus laktační poradkyni. Můžeš mít špatnou techniku kojení a miminko může polykat vzduch a tím to taky může být.
no tak pro mě kojení nebylo vůbec pohodlné, natož snad nejpohodlnější
jsem ráda, že jsem brzy přestala a u druhého snad ani nezačnu… flaška je pro mě pohodlnější, může krmit kdokoliv ..
kojení za každou cenu je podle mě blbost, hlavní je tvoje psychika ![]()
U nas stejny, s UM byl klid. Byla jsem v poho ja a hlavne dite. Revoluce, ze musis kojit za kazdou cenu a hledat poradkyne, mi prijde na hlavu. At si kazdej dela co chce, co je pro nej nejlepsi a nejpohodlnejsi. UM neni nic jedovatyho
@Micaella22 píše:
U nas stejny, s UM byl klid. Byla jsem v poho ja a hlavne dite. Revoluce, ze musis kojit za kazdou cenu a hledat poradkyne, mi prijde na hlavu. At si kazdej dela co chce, co je pro nej nejlepsi a nejpohodlnejsi. UM neni nic jedovatyho
@Kaileee jsem úplně stejného názoru. Malého jsem odstavila v 11 měsících, kdy už plně jedl. Teď jsem znovu těhotná a nejradši bych ani kojit nezačala.
Pro mě kojení bylo za trest.
Tak kojeni je pro dite vzdycky lepsi,pokud to jde…ani u jednoho ditete nemely vliv mlecne vyrobky, Jen nektere druhy zeleniny. Lusteniny jsem teda ani nezkousela.
stacilo vysadit to problematicke a byl klid. Krmit taky mohl kdokoliv,stacilo odstrikat. Ja nejlip spala prave,kdyz byla mala plne kojena ![]()
@Aduš8 píše:
@Kaileee jsem úplně stejného názoru. Malého jsem odstavila v 11 měsících, kdy už plně jedl. Teď jsem znovu těhotná a nejradši bych ani kojit nezačala.Pro mě kojení bylo za trest.
však nemusíš kojit, nikdo nemá právo ti do toho kecat nebo se snad snažit aby ses cítila kvůli tomu nějak špatně.. ![]()
Kojit
UM je jen náhražka, to by mě ani nenapadlo dítěti dát, pokud můžu kojit.
@Alušáček píše:
KojitUM je jen náhražka, to by mě ani nenapadlo dítěti dát, pokud můžu kojit.
ani za předpokladu, že by kojení bylo pro Tebe nepohodlné a vadilo by Ti?
@Klopotkova píše:
ani za předpokladu, že by kojení bylo pro Tebe nepohodlné a vadilo by Ti?
Nepohodlné, vadit? Vždyť je to přirozená záležitost
Je s tím méně starosti než s chystaním sušenyho mlika..
Ahojky maminky, potřebuju poradit:roll: Malý 6 týden trpí na prdiky. Dávám už měsíc biogaia, vystřídala jsem všechny kapičky na prdiky, úleva přišla na chvilku, cvičíme s nožkama, masíruje bříško, nahřivame, používám, když je nejhůř rourku,. Snažím se nejíst ml. vyrobky, nadýmavá jídla atd.. Pijí kojící, fenyklový čaj, už nevím co…už jsem stoho na nervy.. Malý i v noci špatně spí, budí se co hodku dvě, kojím, usne a celou noc dokola, k ránu řev než zabere. Přes den nosím, chovám. Dnes jsem dala místo 1 kojení um nutrilon1 a malý spí už 3 hodky.. Tak si říkám, že mu moje mlíčko nedělá dobře. Chtěla bych kojit ale za každou cenu, teď vypadá tak spokojeně. Jak by jste to řešily? Děkuju za radu