Kolegyně mě dělá teror

Anonymní
9.11.12 16:37

kolegyně mě dělá teror

Ahoj, chtěla bych poradit ….. Už jsem skoro půl roku v novém zaměstnání, kde pracuji v kanceláři s paní které bude 50 let (rozvedená), mě je 35 (vdaná, 2 malé děti). Máme stejnou funkci. Šéfy máme 3, všichni ve věku 30 – 40. Kolegyně je velmi atraktivní, sportovní typ a je velmi ráda obletována muži. Když jsem nastoupila měli jsme přátelský vztah, nikdy mě však neoslovila jménem, neptala se mě co rodina, spíše já udržovala komunikaci o ní a ona mě zaučovala aby byla plně zastupitelná. Po měsíci odjela na dovolenou a já ji celý týden zastupovala, což jsem zvládla velmi dobře. Když se vrátila, přestala mě dávat práci a přestala se mnou komunikovat. Tak jsem si vždycky něco našla – šanony, archiv a snažila jsem se stále něco dělat. Pak se trochu přestěhovala kancelář aby se mě tam vešel stůl a tím se jí posunuly kytky atd … A tím to začlo … začala být na mě hodně nepříjemná, když promluvila tak štěkala a hlavně vůůůbec mě nechtěla nic nechat dělat, odnesla si obrázky ze zdi, hodiny, utěrky, ručníky, atd co bylo její. Toho si samozřejmě všimli i šéfové (z nichž jeden z nich s ní udržoval intimní vztah – který byl utajený) a vzali si ji na kobereček a že se ke mně má chovat slušně a nadále mě zaučovat.. s čímž ona souhlasila, ale i nadále se chovala ke mně stejně. Když jsem se s ní snažila navázat komunikaci, jako co jsem jí udělala … obvinila mě že jsem jí po X letech překopala kancelář a víc se mnou nechtěla řešit. Tak nějak plynul čas a my si zvykly na ticho v kanceláři, jen ráno dobrý den a odpo nashle …. A už je to tak přes 4 měsíce. Před 14 dny když začala být venku zima vypnula radiátor a často větrala, tak jsem si ho zapla a ona přišla a vypla … tak jsem jí požádala že mi je zima, jestli teda mám chodit ve vaťáku … tak to nechala zapnutý ale když jsem odešla a vrátila se, byl vypnutý. Tak jsem onemocněla ale dál chodila do práce, minulý týden onemocněla ona a zůstala týden doma …. Včera se tu na otočku stavila, seřvala mě že byla kvůli mně nemocná, že ať si jsem příště doma. Na to já jsem jí řekla, že jsem byla nemocná z toho že mě nedovolila zapnout radiátor.. a ona že bude lepší když budeme mít svoje kanceláře, jenže to teď není reálné, protože nejsou. Mají se rozdělit i naše funkce, tak aby měla každá něco jiného na starosti, což uvítám. Do té doby já jsem z toho už úplně grogy, ať udělám co udělám všechno je špatně. Na stůl ji vlézt nesmím, do dokumentů jí vlézt nesmím. Tak dělám práci pro šéfy, oni mě zadávají co mám dělat a teď je to OK, ale vydržet s ní v jedný kanceláři je horor. Je jak tajfun. Pracuje tu už spousty let a má tu svoje zastánce (kteří jsou teď proti mně a dávají mě to najevo a je u nich třeba 2 – 3 hodiny v prac. době na kafíčku) ale také spousty odpůrců (dokáže být velmi zlá a nepříjemná, náladová), kteří mě podporují, tak jako šéfové jsou se mnou spokojeni a podporují mě. ALE.. ta nálada to je psycho když tu je. A nevím jestli to zvládnu. Ale bez práce být nemůžu. Poradťe mi jak na ni aby se aspoň ke mně chovala slušně a abych se těšila do práce … :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
729
9.11.12 16:45

No to ti nezávidím :nevim: ona tě prostě bere jako konkurenci, není už jediná na světě - v kanceláři…vydrž! ono na ní dojde, jestli se takhle k tobě chová, a ty její kávičky a nálady.. postupně bude na tvé straně víc lidí. Svým chováním tě chce jednoznačně vyštípat, musíš vydržet, snad brzy zvítězíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
9.11.12 16:47

Tak to bych jí poslala rychle do pr***e :cert: Fajn, nechceš se mnou mluvit nemluv, ale chovej se jako dospělá a v práci profesionálně, víš už nejsi nejmladší, tak se snaž udržet si místo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
9.11.12 16:47

Nevim, co delate, ale zrejme totez. Mozna te bere jako konkurenci, boji se o misto…

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
9.11.12 16:49

:oops: Ted ctu, ze budete kazda delat neco, jsem puvodne tak daleko nedosla

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.12 16:58

Ani nevíš jak Tě chápu - být někde kde mlčíš :zed: :zed: nepříjemná atmoška od kolegyně :zed: chce tomu udělat rázný konec :kytka:

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
9.11.12 17:01

Z jeji strany jde o šikanu. Navštívila bych dobrého psychologa, aby mi poradil, jak se chovat, abych se nezhroutila. Určitě existuji praktické nástroje k zvládnutí šikany mezi zaměstnanci. Tím, že ma intimní vztah s někým z vedeni, je na koni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.12 17:05

No, tak to Ti moc nezávidím :-/ Nejlepší rada asi je hlavně jí nelést do zadku - jakože nesnažit se jí zavděčit. Pak by se mohla cítit, že má oproti Tobě navrch. Prostě udělat si svou práci a s ní komunikaci zkrouhnout jen na tu nejnutnější. Asi to není dokonalé řešení, ale pokud se s ní nedá normálně mluvit a nedozvíš se, proč se takto začala chovat, jinak to nevidím :nevim: Zútulni si svůj pracovní stůl: vylep fotkama, obrázkama dětí, přines kytičky a aspoň trochu si to tam zpříjemni ;) Třeba vám ty kanceláře fakt rozdělí.
Bohužel jsem to měla obdobně, jen ne s kolegyní, ale s nadřízenou a byl to jeden z hlavních důvodů, proč jsem na mateřské. :think:
 Eva

• Citovat
  • Upravit
5635
9.11.12 17:07
@Junkyska píše:
Tak to bych jí poslala rychle do pr***e :cert: Fajn, nechceš se mnou mluvit nemluv, ale chovej se jako dospělá a v práci profesionálně, víš už nejsi nejmladší, tak se snaž udržet si místo :palec:

V 35??? 8o 8o 8o 8o To nemyslíš vážně, že ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.11.12 17:10

Vykasli se na ni! :kytka:
Vypne radiator? Je tam opravdu zima? Proste si jej zapni. Slusne ji rekni, ze ti je zima, popripade si klidne vezmi deku a prehod si ji pres ramena! :mrgreen:
Hele a na kazdyho jednou dojde, teda asi, bych ti mohla povypravet u nas v praci co se delo!
A kdyby byla porad nesnesitelna, tak bych jemne poukazala na to, kde travi pracovni dobu… :oops: vzdy se to da nejak zaonacit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.11.12 17:11
@Kirbisek píše:
V 35??? 8o 8o 8o 8o To nemyslíš vážně, že ne!

To byla asi poznamka na tu protivnou padesatnici! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.11.12 17:11

Bojí se - je starší, je tam déle, tak má strach, že a) povýší tebe b) zjistí, že stihneš udělat vše a ji vyhodí c) bojí se i když vás chtějí rozdělit. Být tebou neřeš to - buď usměvavá, kašli na ní, práci si ber od šéfů, nech si v práci silnější svetr, kdyby vypla radiátor… kdyby se to stupňovalo, klidně dojdi za šéfem, že práci máš ráda, ráda vyjdeš kolegyni vstříc, ale že ho chceš upozornit, že šikanu nesneseš, jestli by si s ní promluvil… Když to nebudeš hrotit, ale budeš vše řešit v klidu, nakonec se to obrátí proti ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.11.12 17:12

A jinak bych se v praci rozplyvala stestim… at ti manzel parkrat zavola a krasne mu rekni, jak moc ho milujes, jak se tesis domu a ze ti prece vubec, ale vubec nemusi delat veceri! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
9.11.12 17:14
@Barca12345 píše:
To byla asi poznamka na tu protivnou padesatnici! :think:

Aháááá, JAKO ŽE TO MÁ ŘÍCT TÉ KOLEGYNI :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tak to pak joooo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
9.11.12 17:14
@Kirbisek píše:
V 35??? 8o 8o 8o 8o To nemyslíš vážně, že ne!

Kolegyni bude 50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat