Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky, kolik a jak casto krmite sve 6tydenni miminka kdyz jsou na UM? a jake mlicko davate? dekuji
Na obalu mas napsane davkovani, pokud chce dite vic, dej mu v pohode vic. Nekrm driv jak za 3h neni to pry dobre na travici trakt. Nedoporucuju za nas nutrilon, ten dite uplne ucpal. Ted Beba HA.
O davkovani samozrejme vim
akorat mi prijde, ze to malymu nestaci, celkovy davkovani jsem mu rozdelila aby papal po 3 hodkach, ale vydrzi sotva 2-2.5..a kdyz mu dam vic, tak vydrzi taky tech 2,5…doktorka mi hlavne rekla, ze pribral hodne, at vic urco nedavam ![]()
@lenit co 3 h, dávkování cca dle váhy. Nedávala bych o moc víc, zkus ho na tu půl hoďku zabavit jinak ![]()
V šesti týdnech pil 90-120ml mlika po 3 hod. Dávali jsme Nutrilon AR.
Jak poznáš, ze place na mlicko? Nekdy miminka placou, ze chteji maminku, pochovat atd.
@sisk me prijde, ze ho celkove mlicko min siti, presli jsme na beba comfort. Kdyz place, tak zkousime vsechno..ale vzdy zabere jen mlicko ![]()
Ja mela taky dceru co hodne pila. Vecer rozhodne nevydrzela 3 hodiny, nekdy jsem musela dat i za 1,5 hodiny, taky hodne pribirala, ale davala jsem ji podle potreby. V roce mela 10 kg a ted je vysoka a hubena, tak si myslim ze hodne vypiteho mlika na ni nenechalo nasledky:-) kdyby bylo miminko prejedene, vyzvraci se. Dala bych spis na jeho potreby a taky bych spis byla pro vetsi mnozstvi a po tech 3 hodinach aby ho nebolelo brisko. Vzdycky to ale nejde. Nerid se tolik radami druhych, je to tvoje dite ![]()
@brumik7 me jde o to, aby opravdu nemel hlad. Ale je fakt, ze obcas blinka, takze je prepapany…tenhle tyden jsme byli na kontrole v 6tydnech a maly vazi 4700g, porodni vahu mel 3520g, tak je to podle doktorky velky narust. Je ale pravda, ze kilo nabral za 3 tydny.
@lenit ten nárůst nepovažuju za nic dramatického. Náš malej to měl hodně podobné jako váš - por. 3350, šestinedělí 4640(nárůst za 4 týdny o 1150g).A to byl plně kojen a nikdo neřekl ani pumpa ![]()
@lenit dcera mela 3,24 porodni vahu a 4,5 v sstinedeli. Dr se smala ze ji chutna, ale ona tedy nezvracela. Hezky se prvni ctyri mesice zakulatila a pak z toho vyrostla jak se zacala vic hybat. Jestli ti blinka tak mu davej min nebo treba mensi savicku aby tolik nehltal
Jestli ublinkava, tak je prepitej. To poznas, jestli ma dost nebo chce jeste ![]()
Neprijde mi, ze by nejak moc pribral
normalne ![]()
Syn mel porodni vahu 3350g a v 6 tydnech 5,2kg
a to byl jenom kojenej. Mimca si vezmou kolik potrebujou ![]()
Muj syn nabral z porodni vahy 3,6 ma 4,6. Za tri tydny 600g. Mela jsem trochu obavy, ale doktorka rekla, ze kdyz ma hlad at se naji, jen ze mame dodrzovat rozestupy 3hod, aby to stravil.
@lenit u kluků jsme se řídila tabulkou na krabici, malá pila snad non stop. vypila dávku a max za 1,5h zase řvala ale v noci spala bez buzení. Já se ptala dětské a řekla že pokud nezvrací tak jí mam nechat
a zůstalo jí to, jedla by pořád ![]()
Tak bacha na to, je ublinkávání a ublinkávání. Může mít reflux, zvláště, pokud ublinkává i dlouho po jídle. Pořešit s doktorkou, kdyžtak zahušťovat.
Osvědčeno za mě (UM jsem teda dokrmovala, ale vážila jsem před a po kojení a zbytek dodala) krmit menší dávky po 2 hodinách. Když to všechno stráví, tak už se nemá jak míchat staré mléko s novým.
A na váhový přírůstek se vydlábni. Kojenci se fakt špatně vysvětluje, že by měl jíst méně ![]()