Kolik času na PC- děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3372
12.11.14 11:03

Manžel je IT technik a malá, které je 7 let se v něm vzhlídla. Dokonce chodí i do kroužku 1× týdně na grafický design, který ohromně baví a i pan učitel říkal, že je moc šikovná.
Takže u nás když je volná chvilka, tak není problém když si sedne k počítači a hraje si minecraft, dokonce i střílečky. Nijak ji to nezazlíváme. Samozřejmě by nám moc vadilo, kdyby u počítače seděla pokařdé kdyby např. přišla ze školy a byla tam až do večera. Tak to teda ne. Ale 2 hoďky u počítače nebo tabletu denně stráví. A stane se něco příšerného?
Nestane. Když to porovnám s námi dospělými, kolik mi strávíme času na pc nebo na televizi, tak si říkám, že 2 hodiny denně se dítěti určitě nic nestane. Takže pokud se dítěti věnuješ i jinak a počítač pak má jako bonus na pár hodinek denně, tak buď úplně v klídku a moralizování od druhých si vůbec nevšímej. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.11.14 13:24

O moralizování se nějak nebojím, o tom si myslím své, protože osobně si mylsím, že PC je na stejné urovni, jako jiné dětské elektronické - hry, je to to samé, přínosné to neni a čas by se dal lépe využít, a návykkové to je taky - může být.. atd.. jak se říká o Pc.. televize jde to stejné, přínosné to neni, čas se dá lepší využít atd. atd.. takže o to mi ani nejde..
Spíš jsem si celkově říkala, aby u toho netvrdl.. Asi jsem tu párktár zmínila švagrovou, která nechávalal docela časo a dlouho od 3 let, což je její věc, ale teď kluk chodí do první třídy a teď jsou unich vyloženě scény až agresivní, kdy on tak chce, nemůže, musí se učit, zákazy a příkazy s etočí okolo PC.. jakože blbá známka na PC nesmíš, něco udělal dobře můžeš být dél na PC.. samé Pc sož se mi taky nelíbí.. tak jen mě tka napdalo denně kdy je to tak normální- půl hodina, hodina, 3 hodina..
Což bych nechtěla, aby u nás tak dopadlo Pc střed všeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
14.11.14 08:57

Já jo 5 leteho nechavám dost často pouští si dečko tam jsou pěkný hry a pohádky. Nepouštím mu žadný střílečky apod. To jsem proti tomu. Ale hodně se s těch her naučil. Pak samozřejmě máme hodinku denně kdy si plní ukoly, čteme si nebo si hrajeme a každy den chci aby byl aspon dvě hodiny venku, tak ono ve výsledku na ten počitač tak zas moc času nezbývá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.11.14 01:22

Malé jsme koupili tablet a paradoxně nejvíce času tráví posloucháním písniček na youtube:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.11.14 01:22

Ale jinak jsem těžce proti PC hrám, střílečkám a podobným… Podle mě by si děti měly hrát venku a ne na PC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí