Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nonstop
Obytnou plochu máme 180m, na jednom konci skončím a na začátku už to vypadá, jako bych tam měsíc nesahla. Sklepy a garáž uklízíme 1× za rok, víc není čas.
@PetiteFillette píše:
NonstopObytnou plochu máme 180m, na jednom konci skončím a na začátku už to vypadá, jako bych tam měsíc nesahla. Sklepy a garáž uklízíme 1× za rok, víc není čas.
Tak pěkně děkuju
já čekala, jak mi tu někdo napíše, že to má zfouknute za hoďku a pohoda
![]()
@Anonymní píše:
Tak pěkně děkujujá čekala, jak mi tu někdo napíše, že to má zfouknute za hoďku a pohoda
![]()
Napsat ti to můžu, jestli ti nevadí lež
![]()
@skorotehotna píše:
1200 kc jednou za dva týdny
Co bych za to dala!! Ale doma mi to neprojde, už jsem to vzdala. Přítel by to nerozdýchal. Ale asi mu dám nůž na krk - doma nehne prstem a fakt se nechci o takový velký barák starat sama.
takže buď začne makat, nebo prostě bude paní na úklid ![]()
No záleží, co znamená pro tebe uklizeno, pokud chceš mít opravdu čisto, tak uklízíš fakt furt, neb sotva skončíš, tak na druhé straně můžeš zase začít..
když se často větrá, je prachu více, u nás stačí, když lítají děti na zahradu a nezavírají za sebou dveře..to pak neustále vytírám nebo vysávám..
![]()
Mame 240. Vytreno za 45 minut, jen rovne a hladke plochy. Pak 3 koupelny za 30, a to nejhorsi je hotovo.
Ty jo, docela dost času, když se to sečte..Tak dejme tomu 15-20 minut koupelna se záchodem x 2,protože máme v každém patře.10 minut prach, když nedělám i vršky skříní, to trvá déle. Než umyju celou kuchyni do velkého U s barem, to máme dejme tomu 5-10 minut, minule jsem si měřila, jak dlouho vysávám a bylo to skoro hodinu plus 45 minut vytírání..Okna myju vždy 2 dny, za jeden den to nedávám. A běžný úklid, jako uklízení věcí na své místo, to dělám nonstop, jinak se vše roztahá po baráku a bylo by to na delší dobu, kdybych věčně něco nepřenášela zpět.
@Anonymní píše:
Tak pěkně děkujujá čekala, jak mi tu někdo napíše, že to má zfouknute za hoďku a pohoda
![]()
za hodinu ani náhodou
@weyky píše:
Ty jo, docela dost času, když se to sečte..Tak dejme tomu 15-20 minut koupelna se záchodem x 2,protože máme v každém patře.10 minut prach, když nedělám i vršky skříní, to trvá déle. Než umyju celou kuchyni do velkého U s barem, to máme dejme tomu 5-10 minut, minule jsem si měřila, jak dlouho vysávám a bylo to skoro hodinu plus 45 minut vytírání..Okna myju vždy 2 dny, za jeden den to nedávám. A běžný úklid, jako uklízení věcí na své místo, to dělám nonstop, jinak se vše roztahá po baráku a bylo by to na delší dobu, kdybych věčně něco nepřenášela zpět.
a k tomu hračky po dětech to je práce na pořád, záchod od nich počůraný pořád ![]()
Já se dvěma malými dětmi na rodičaku uklizum 80m2 nejméně 1,5 hodiny denně. Když je potřeba udělat sklep nebo chodba a schodiště, tak to dělám na etapy, když děti spí a nebo hlídá manžel. Takovýhle barák by pro mě byl smrt, jsem na úklid pes.
@ka2ka píše:
a k tomu hračky po dětech to je práce na pořád, záchod od nich počůraný pořád
jj taky znám ![]()
Jestli manžel nehrabne na úklid, vydupla bych si paní na pomoc. Taky záleží, kolik dětí tam bude dělat curbes. Ale já uklízím průběžně. Uvařím, hned uklidím kuchyň, jdu použít koupelnu, záchod, když vidím, že je třeba, umyju, obden vyluxuju přízemí, v patře mám robotický vysavač. Když vidím prach, setru. Manžel myje okna, občas vytře, uklízí si po sobě. Máme jedno dítě, 2,5 roku. Tu učím si po sobě uklízet. Když odcházím z baráku, uklidím. uklidím večer, přez den poklizim průběžně. Dá se říct, že máme pořád uklizeno a zabere mi to cca půl hoďky až hoďku denně, hádám.
Příspěvek upraven 19.06.20 v 20:33
Máme 220 m2 a paní na úklid chodí 1× týdně na 5 hodin a určitě to neznamená, že já už za celý týden nemusím uklízet…
Zdravím! V srpnu se stěhujeme do nového domu, 6+2 a celý podsklepený. Chtěli jsme velký dům, ale začínám mít docela strach z úklidu. Kdo máte tak velký dům - kolik času vám úklid zabere? Nepočítám takový ten narazovější úklid typu mytí oken, úklid v komoře nebo ve sklepě. Nechtěla bych trávit 3 hodiny denně úklidem
budou tam i místnosti, které moc času nezaberou (pokoj pro hosty a pracovna), ale obytná plocha je 220 m2 a jen vytřít bude tak na hodinu minimálně
mám teda robotický vysavač, takže ten mi ušetří hodně času, ale přeci jen 2 koupelny a hodně dalších místností..