Kolik času vám zabrala cesta do porodnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1222
10.7.26 15:10
@Sandra-93 píše: Více

Poprvé to byla hodina. Měla jsem z toho strach, tak jsem se nastěhovala k rodině, kdy byla dojezdová vzdálenost tak pět minut. Jela jsem po pravidelných kontrakcích po 5 minutách, arogantní doktor se záplavou blbých keců mi řekl, že je to slabota a poslal mě domů a dítě se mi pak narodilo doma (za hodinu a něco málo poté, co mě vyhodil). Tady bych hlavně podotkla, že kdybych nebydlela u rodiny, tak by mě domů s největší pravděpodobností neposlal, protože jsem to měla daleko. Takže asi tak :mrgreen: Zas na druhou stranu rodit s tímhle jelimanem v blízkosti by bylo nejspíš hodně za trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
10.7.26 15:12

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.7.26 10:09

Ahoj, 45-50min. A pak jsem si tam ještě asi 6 hod počkala na dceru😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
11.7.26 11:00

Zdravím, do porodnice to máme 10 minut autem. U prvního porodu uplynuly cca 4 hodiny mezi příjmem a porodem. K druhému porodu jsem jela záchrankou a nikam jinam než do nejbližší by mě nevezli, i když nešlo o urgentní případ. Do porodu zbyly asi 2 hodiny. Ke třetímu mě manžel musel jen vyhodit před porodnicí. Do hodiny se vrátil, ale už stihnul akorát přestřihnout pupečník. Takže ano, u mě platilo, že první porod probíhal pomaleji, ale nemusí to tak být vždy. Známá porodila dvakrát po cestě v autě, ale první porod do porodnice stihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.7.26 18:24

Časově jsme to měli přibližně jako vy, ani já ani manželka a ani její gynekolog jsme to nepovažovali za problém. Porod se rozjel v prvním případě do šesti hodin od příjezdu, ve druhém tak do půl hodiny.
(Teoreticky jsem měl kapitolu o překotném porodu našprtanou a 155 na rychlé volbě v telefonu, ale nic z toho nemusel použít.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
12.7.26 07:51
@Sandra-93 píše: Více

Ahoj,

já si myslím, že 50minut se dá. Prvorodičky nemívají porod do hodiny. Neříkám, že je to pravidlo, ale…

Já měla u první dcery dojezd 10minut a byla jsem na hekárně asi 6hodin. U druhé dcery jsme už bydleli na vesnici a dojezd jsme měli 15minut, ale vezli jsme ještě starší dceru k babičce. Jeli jsme až byly kontrakce po 2minutách, v autě se protáhly zase na 5minut, cesta do porodnice i s vyzvednutím babičky v práci, odvozem k nim domů zabrala necelou hodinu a já pak v porodnici do hodiny a půl porodila.

Je to sice delší čas, ale pokud není riziková, tak se to dá. :nevim: Ono třeba holky z okolí prahy, přes Pražský provoz to taky mají třeba hodinu cesty… :nevim:

Být vámi jsem v klidu, užívám si těhotenství, chystám se na miminko, těším se na něj a hlavu z porodu si fakt nedělám. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.26 08:09

U prvního dítěte 7min a po 19h porodu skončil porod císařem…u druhého jsem jela několikrát rychlou a nakonec rodila v porodnici 40min od nás, rychlou rychleji :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.26 08:39

Asi deset minut pěšky, ale klidně jsem to mohla vzi5 procházkou kolem celého okresu - u prvního to stejn3 trvalo ještě 24 hodí, u druhého jen měla taky času hodiny. Půl dne.

• Citovat
  • Upravit
1071
12.7.26 08:53

U prvního 5 minut, ale to mě vezla rychlá, nemocnice byla 10km od baráku, tam to bylo blby, to nebyl normální porod.
U druhyho do 30minut, ale byla jsem tam ještě 16 hodin, nakonec to skončilo dalším císařem.
Kamarádka to do porodnice ani nestihla. Myslela, že ji bolí žaludek, sedla na záchod a bum, hlavička venku. Než přijela rychlá, cca 10 min, dítě bylo na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková