Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Deti 3r, 4r, 6r dostanou 3-4 darky. Chudaci nejsou, kdysi jsem uelala to, ze jsem nakoupila darku hodne, byly z toho jen zvejreny, v konecnem dusledku x tech veci jen roztahaly kolem a poradne si s nimi nehraly.
Od te doy se drzim cca tohoto poctu a je to akorat. Vzdycky je jeden darek velky, jedna kniha, jeden az dva male.
My meli pro skoro ctyrletou ctyri darky vc. babicky (druha babicka a bracha pak da druhy den, to bude jeden velky a dva male), az mi doslo, ze ac jsou to vsecko jeji vrouci prani, klasickou hracku vlastne zadnou nema, tak jsem jeste dokoupila puzzli. S vidinou toho, ze nejspis jeste nejaka ta teticka neco prida, si myslim, ze bude darkama totalne zaplavena, a to ji budou ctyri. Pro dvouletou mi prijde pet darku az az, zvlast, kdyz jsou to jenom hracky.
@Pivonka.Lucni píše:
Ahoj maminky, kolik dárků je asi tak vhodné pro dvouleté batole? Neberte v ohledu finance, to dítě stejně nepobere, že to stojí tolik a tolik, že má třeba jen 1 věc, protože to stálo 3000 atd..Máme pro malou 5 dárků a podle všech to bude chudák o pod stromkem prý skoro nic mít nebude…
máme dřevěnou vláčkodráhu, koně + kočár, sada hraček do vody, dřevěnou tahací žabku a dřevěné kostky s krtečkem + jéště chci koupit miminko, ale to asi necháme na svátek, který má o pár dnů déle. Co myslíte, je to fakt málo? Nehledě na to, že druhý den navštívíme babičky a dostane další dárky?
mě to přijde tak akorát.. ani málo ani moc..cca 5-6 dárků budu mít i pro šestiletýho a myslím, že toho bude mít až až aby si s tím pořádně pohrál
Rika se, ze dite je schopne pobrat tolik darku, kolik mu je let. Takze tech 5 urcite neni malo ![]()
Bohate staci.My mame tri darky-masinku hraci, auto a tatru. Anonym kvuli rodine, vi jake darky mame koupene.
Naši dostanou každý tři dárky a je to tak akorát, kolik jich jsou schopni „pobrat“. Takže pět je až až ![]()
@Pivonka.Lucni Taky mi to přijde až až. Na co přehršle dárků?
Já vybírám dárky podle toho, co se mi pro syna líbí a co si myslím, že využije. Když mě toho napadne víc, koupím víc (ale teda nikdy neměl od nás víc dárků, než tři, má totiž narozeniny blízko Vánoc a kdyby měl ke každé příležitosti dostat deset dárků, tak se v tom ztratí), když míň, tak míň.
Teď k Vánocům dostane chudák malý dárek jen jeden - velkou bednu Dupla, které miluje. Od babiček pak dostane nějaké pohádky a určitě i nějaké drobnosti, takže nevidím důvod mu toho kupovat víc, stejně býváme i teď v zime dost venku, takže si ani nestíhá hrát se vším, co máme doma.
@Pivonka.Lucni to záleží na Vás rodičích ne
. musíš vědět jestli je to dostatek. Dcera má 3,5 a dostane toho až moc
ale ona ráda dárečky
, dostane i oblečení to bude nadšená
, naopak prostřední toho tolik dostat nemůže
,malá vim že rozbalí vše hned, ale ne vše jsou hračky
ale prostřednímu max 4-5 dárků, stejně jak ho znam rozbalí první věc a další už nezájem
. Ale zase u příbuzných dárky nehrozí takže vše najde pod stromečkem doma
a ani jsme nepočítala kolik toho dostane
a to jí ted manžel ještě objednával lego kostičky ![]()
@Lucmína píše:
Rika se, ze dite je schopne pobrat tolik darku, kolik mu je let. Takze tech 5 urcite neni malo
a je to tak i u dospělých že bych naznačila manželovi
![]()
5 dárků je až dost. U nás pravidlo 3 dárky pro všechny. Ano, děti tam mají něco od tety, sestřenic,…ale od nás jen ty 3 (a tím od nás myslím rodiče, babičky a dědečky
), protože jednoho dědečka máme doma na štědrý večer a další babi a dědové jsou 300km daleko ![]()
Tak když to tak čtu, tak radši nebudu počítat, kolik toho dostane naše malá..
jako oblečení téměř žádné, to kupujeme průběžně celý rok, hračky, jako takové, také ne, ale máme tam modelínu PlayDooh, asi 6 knížek, zahradní domek na ven atd.. dceru nerozmazlujeme, řekla bych, že i tvrdě jdeme po výchově, ale jsou to Vánoce a já bych ráda, aby je měla ty nejkrásnější ![]()
@Pivonka.Lucni určitě to není málo, vím že dítě zaujme jedna hračka s tou si nejvíc hraje.Ty počty jsou jen pro dospělé
Není to málo. Já mám pro dvouletaka ještě o tři víc, ale jsou to knihy. Od babicky dostane jen jednu hračku, oblečení a korunky do prasátka. Nechápu, proč se rozšířil trend, že uzbatolata musí být zabalené dárky. Co pak ti rodiče budou kupovat v deseti letech? ![]()
@ProfZav píše:
Není to málo. Já mám pro dvouletaka ještě o tři víc, ale jsou to knihy. Od babicky dostane jen jednu hračku, oblečení a korunky do prasátka. Nechápu, proč se rozšířil trend, že uzbatolata musí být zabalené dárky. Co pak ti rodiče budou kupovat v deseti letech?
Jako dárek pod stromečkem je logicky zabalený, to tam dítěti flákneš krám jen tak? I ty batolata baví ten papír roztrhat a bylo to i dřív… nevím, co mají společného zabalené dárky pod stromečkem a dárky v 10ti letech
![]()