Kolik dárků pro 2letou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
27.11.15 13:21

@chijioke a kde že to žijete? Já tedy nevím, ale standardně je batole dítě mezi 1. a 3. rokem i kdyby dokázalo prolouskat molekulární řetězec :palec: že se „očekává hodně“ je fajn, ale já bych to tak neprožívala, páč někdy kolem 5. roku se rozdíly v těchto dovednostech u dětí v 99% stírají, takže pak může být rodič hodně zklamaný, že jeho malý nadprůměrně šikovný a inteligentní jedinec je vlastně průměrný. Navíc, dítě si tím určitě nic nedokazuje, to spíš rodiče :roll:

Co se týče dárků - opravdu nevím, kolik jich děti dostanou. Nikdy jsem se nezamýšlela nad počtem, spíš kupujeme, co víme, že si přejí, nebo by mohlo být úměrné jejich věku (2,5r si ještě moc nevybírá :mrgreen:, se starší je to už náročnější :lol: ). Dárků mávají ale hodně a nevidím na tom vůbec nic špatného, někdy jsou větší, někdy menší. Patří to k Vánocům. Letos dostane mládě doma tak 4-5 dárků, u babičky asi milion (nedá si říct :zed: ), u další babičky tak 1-2 (ta to bere v klidu). Pak ještě tetička a streja, to budou tak 3-4 dárky menšího rázu.
Starší puberťanda dostává dárků méně, ale podstatně dražších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
27.11.15 13:44

@Ronja
Ronji, ještě je toddler… Což je vlastně tak kategorie našeho batolete.

Dle cílů by to u nás bylo - hodné miminko, uřvánek, vztekloun, hyperaktiva… a tam jsme zatím skončili… potřebovala bych kategorii - už začíná rozum brát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.11.15 16:14
@tatranka1 píše:
No tak jsi se nám pochlubila. I kdyz bezny standart ;-)
:palec: přesně!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
27.11.15 20:00
@Janina81 píše:
@Ronja
Ronji, ještě je toddler… Což je vlastně tak kategorie našeho batolete.Dle cílů by to u nás bylo - hodné miminko, uřvánek, vztekloun, hyperaktiva… a tam jsme zatím skončili… potřebovala bych kategorii - už začíná rozum brát…

Pravdu máš, toddlera jsem vynechala. Ještě jsem se chtěla víc rozepsat o té terminologii, která vlastně není vůbec tak propracovaná, jako naše, pak jsem si ale příspěvek přečetla znovu a uvědomila si, že to stejně nemělo cenu. Ach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.11.15 21:01

U nás jeden každý rok 5 dárků.. Tři větší- např Lego, vláčkodráha a pak dva menší typu kostky, knížka atd.
2 letý má ´knížku se zvuky, chodícího plyšového pejska, kuchynku, a patrovou garáž, a ještě chci kostky na stavění dřevěné..
7 letý zase klasika Lego, mám dvě knížky, šipkys terčem, nářadí do dílny,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
28.11.15 00:57
@Markéta80 píše:
a je to tak i u dospělých že bych naznačila manželovi :mrgreen: :mrgreen:

Noó, zkusit to můžeš :potlesk: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
28.11.15 08:30

@Lucmína zkusila jsem :oops:, prý neni milionář, jedině že by mě zabalili sirky, každou zvlášt :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
28.11.15 09:10
@Markéta80 píše:
@Lucmína zkusila jsem :oops:, prý neni milionář, jedině že by mě zabalili sirky, každou zvlášt :mrgreen: :mrgreen:

Taky to zkusím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
28.11.15 09:22

Naše dostane kuchyňku, nádobí a jídlo do kuchyňky..a pak traktor. připadá mi to až až. ale bereme to tak, že si s tím beztak bude hrát později se ségrou..od tety dostane v kufříku ještě čajovou sadu, od druhé úklidová sada, od babičky mazací tabulku. po vánocích dostane sáně jestli napadne sníh, ale to bude mimo vánoce. podle mě jsme to letos i dost přehnali, v plánu byl jeden dárek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
28.11.15 12:03

@Lucmína určitě to klapne ne :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
28.11.15 12:57
@Markéta80 píše: