Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@johanka.1987 píše:
Umí dojet nakoupit, wow, dospělý člověk umí koupit jídlo, doufám, že ho za tak těžkou činnost dost chválíšJinak za mě jsou 3 už hodně, běžné je pro mě 2 děti na 2 rodiče
Se 4 a více neznám osobně nikoho. Jen podivné existence z výměny manželek a naopak hodně bohaté z instagramu (např. Salákovi). Samozřejmě jasně, že jsou, jen jak jsem napsala, nevyskytují se v mém okolí.
Docela trapné. Si představ že znám plno chlapu, co nakoupit neumíš Nakupovat ani nejezdí a musí ženská nebo kupují blbosti, ani nevi co ženská používá apod. A nakoupit pro 8 lidi je náročnější než nákup pro 3 čl. rodinu. Nehodlám trajdat po obchodech denně.
Mě přijde velká rodina od 6 dětí. Ale my máme doma 4 děti, tak mi to ani nepřijde.
Hardcore jsou rozestupy mezi dětmi. Začali jsme pozdě a sekali je jak Baťa cvičky
ale už začíná být celkem domluva i s dvouleťákem.
Jedno dítě=malá rodina
Dvě děti=normální rodina
Tři a čtyři děti=velká rodina
Cokoli nad čtyři=masochismus ![]()
Mám pocit, že teď je kolem mě spousta mladých rodin s jedním dítětem a víc nechtějí a nezdá se, že by postupem let měnily názor (děti už mají třeba přes pět let
)
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.