Kolik dostanu na úřadě práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9754
8.4.12 20:18

Já teda nevím, ale myslela jsem si, že když je výpověď podaná dohodou nebo zaměstnancem, tak zaniká právo na peníze v nezaměstnanosti z UP???? :think: :think: :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.4.12 20:19

Jolynka: tohle bych netvrdil s jistotou. Napřed se zajdi na pracák zeptat, zkonzultovat to… Taky je možné, že ti řeknou, že podpora v nezaměstnanosti ti nenáleží, když pracovní smlouvu rozvazuješ ty. ( Od toho tam přece jsou, aby poskytli informace…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
8.4.12 20:21
@kar-maa píše:
Já teda nevím, ale myslela jsem si, že když je výpověď podaná dohodou nebo zaměstnancem, tak zaniká právo na peníze v nezaměstnanosti z UP???? :think: :think: :think: :think: :think:

Ne, to nezaniká, ale podpora je nižší, než když dostane zaměstnanec výpověď. Ale nejvíce fundované info dají na ÚP.

• Citovat
  • Upravit
14210
8.4.12 20:22

Ja v te praci skoncim i kdyz podporu nedostanu, to neni rozhodujici, jen me zajimalo na cem budu :)

kar-maa na podporu je i tak narok jen je nizsi nez kdyz je vypoved od zamestnavatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taky anonym
8.4.12 23:23

Ahoj, vloudím se zde se svým dotazem - manžel byl teď od 5.9.2011 jako OSVČ, od 1.4.2012 se byl zaregistrovat na ÚP (musel ukončit živnost, resp. přerušit) - dostane podporu? Podle podmínek, že musí být poslední 2 roky důch. pojištěn alespoň rok by splňoval(byl zaměstnán přes 5 měsíců a jako OSVČ pracoval 7 měsíců), ale mezi tou prací jako zaměstnanec a jako OSVČ byl opět na ÚP a vyčerpal podporu. Jak to tedy je? Poradí někdo? Prosím, ne spekulace. Díky.

• Citovat
  • Upravit
101748
9.4.12 08:53

Pokud se nic nezměnilo, tak by podporu dostat měl, protože nárok na podporu se po vyčerpání celé obnovoval po odpracování měsíců, pokud nebyla vyčerpaná celá, tak dokonce po 3 měsících…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
28.8.14 17:23

Vyplácení podpory na ÚP

Ahoj holky, přemýšlela jsem kam zařadit svůj dotaz, týkající se ÚP. Prosím o radu, nerozumím postupu ÚP. Podle současných podmínek je potřeba se zaregistrovat na UP do tří pracovních dnů od ukončení posledního zaměstnání. Pracovní poměr mě skončil 21.7 2014, což bylo pondělí. Na ÚP jsem se byla zaregistrovat 28.7 což bylo také pondělí. Takže na ÚP jsem se zaregistrovala pátý den. jeden pracovní den jsem tedy prošvihla a pochopila jsem to tak že ten prošvihnutý pracovní den mě nebude proplacen.

V evidenci jsem tedy od 28.7 2014. Mám to tedy chápat tak, že mě ÚP začne vyplácet podporu až od doby registrace a ty čtyři pracovní dny mě neproplatí? Kdo tomu rozumí, moc děkuji za radu, já jsem z toho jelen. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
28.8.14 17:34

@chipsa
Tak nejsem moc velký znalec, ale řekla bych že to chápeš správně, ty 4 dny ti úp neproplatí. mě skončila RD a šla jsem na úp o týden později než jsem měla a taky mi to neproplatili.Tady to si musí každý pohlídat. Mě tenkrát řekli přijďte tehdy a tehdy, já tak přišla a teď jsem měla nějaké lítáni po úřadech a tam mi oznámili že jsem týden nebyla nikde hlášená… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
28.8.14 17:38

Já jsem žila v přesvědčení že podporu nebudou proplácet podle prošvihnutých dnů.. Takže jsem si myslela že tři dny mě zaplatí a ten jeden den, který jsem nestihla jsem doma byla zadarmo :nevim: Nechápu proč mě tedy neproplatí ty tři dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
28.8.14 17:49

Já myslím že úp ti bude platit ode dne kdy jsi se na úp zaregistrovala, což je od 28.7 2014

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
28.8.14 18:12

To jo, ale nechápu proč to tak mají? Přece dřív byla povinnost se na ÚP zaregistrovat do 5 pracovních dnů, nevěděla jsem že to zkrátili na tři.. Kdo se má v těch neustále se měnících sračkách vyznat? A také vím že dřív mě do nároku na podporu počítali celých 5 pracovních dnů, ikdyž jsem třeba den prošvihla. Tak mě nezaplatili ten jeden den. Ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
28.8.14 20:24

@chipsa Podpora se vždy vyplácí od data registrace. Žádná povinnost zaregistrovat se do 3 pracovních dní nnení, pouze pokud to do tech 3 pracovních dnů stihnes, tak tě zaregistruji zpětně od následujícího dne po konci zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
29.8.14 07:13

Holky a ještě dotaz.. Když jsem se registrovala 28.7, tak by mě měli ještě proplatit pár dnů, které zbývají do konce měsíce. Chápala jsem to tak, že složenka za zbývající dny v červenci by měla dorazit ted v srpnu, ale žádná nepřišla. Jak to tedy je s povinností ÚP odesílat včas podporu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat