Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, holky kolik jste schopni utratit za dovolenou na týden u moře během léta s dětmi ?
Co jsem šmírovala cestovky, tak za týdenní pobyt u moře s plnou penzí chtějí od 20tis. víc ? Když chce je celá rodina tak fakt platí 80tisíc ? Chápu, že tam budou asi nějaké slevy ale i tak za polovinu mě to příjde dost drahé ?
Jak to vidíte vy ?
Díky, klára
pokud se vystihne sleva třeba na první moment, tak je spoustu případů, kdy platí jen dospělí plnou částku a jsou až dvě děti zdarma (jen za cenu dětské letenky), takže to tolik být nemusí ![]()
Záleží na tom, jak máš velké děti a kolik jich je. Malé děti neplatí plnou cenu.
Kolik jsem schopna utratit - no já bych byla schopna utratit hodně, ale nemůžu si to dovolit. Kolik jsem ochotna utratit - pro naši rodinu do 50 tisíc beru jako ok. Máme jedno malé dítě.
my když jedeme čtyřčlená rodinna, tak dva dospělý a děti 2 a pět let tak jsme platili cca 45 tis. letecky all incl., htl…
letecky níž jsem se nedostala at jsem hledala jak jsem chtěla…ale je to o nárocích, co člověk od místa a služeb vyžaduje.
Máme dvě děti a letos jsme ochotni dát za dovču zhruba 80 tisíc.Záleží opravdu jaké má člověk nároky a do jaké chce destinace.Jinak jsme většinou s jedním dítětem se vešlki do 40 tisíc.
Taky záleží kdy chceš jet. Za červenec-srpen dáš nejvíc. O poznání nižší ceny jsou květen, září.. My jsme si letos koupili zájezd na first minute, letíme v září a za dva dospělé a jedno dítě (rok a půl) dáme 35 tis (all in, plážový servis, hotel 4*+, pojištění.. prostě vše..)
My jezdili 2 dospeli 2 tydny za 20000. Ale autem, bez jidla, do kempu. Ubytovani je za 7000 a zbytek jidlo, cesta… Nemenila bych. Ale je to o povaze.
Jsem notorický kolenovrt a neúnavný hledač slev. Loni jsme byli s FISCHERem v květnu 11 dní v Egyptě (AI, hotel****), zájezd koupen v lednu (jedno dítě zadara, pojištění a parkování na letišti taky), 2 dospělí + 2 děti, cena 44 tis. Kč.
Levněji už asi jen nějaký extra Last nebo si jít s kuframa sednout na letiště a čekat co se nabídne.
Letos jedem k moři opět autem (máme nové a je to takové akčnější…), rozpočet tak 30-40 tis. na dva týdny se vším.
je to strašně individuální, pro někoho je to vysoká částka, někdo by se do toho nevešel ani náhodou…
záleží na destinaci, období, nárocích…
já bych třeba s cestovkou nejela nikam ani za nic ![]()
Za mě, dva dospělí a záleží na mnoha okolnostech. Jestli jedeme autem nebo letíme, pokud letíme, tak kam a s kolika přestupy, jestli je sezóna v plném proudu nebo ne, jestli bereme psy, nebo ne, záleží na destinaci, na tom jestli bez jídla nebo all in.,jestli letíme sami za sebe nebo od tety, která vlastní CK a platíme pouze letenky, záleží na typu ubytování atd atd, každý ti odpoví za sebe jinak, ale pokud mám obecně odpovědět, kolik jsme ochotni dát za luxusnější dovču, tak cca těch 80 - 100 tisíc … zhruba. I když to v dnešní době nejsou žádný peníze.
Já to vidím s dvouletkou tak na padesát. Už asi nebudu chtít spát ve stanu a jíst konzervy, jako s manželem na svatební cestě
I když, až bude starší, proč se k tomu nevrátit ![]()
pokud bych měla odpovědět na úvodní otázku tématu - tak schopná bych byla utrati za dovolenou cokoliv, zejména když má člověk vysněné nějaké destinace,že
ale skutečnost je taková, že pokud už se po nějakém zájezdu dívám, chci ho co nejlevněji, protože si peníze ani netisknu ani nekradu ![]()
Tak my mame ted zaplacenou dovcu na Kanary-Tenerife 2dospeli a 1.5r mimco…je to na 15dni..all inn…platily jsme i ted v Lednu a 44tis…jo odlet je 15.6…takze jeste mimo sezonu ale uz s krasnym teplem ![]()
0,– Kč - nechápu co bych tam dělala a jěště za to platit takový pálky ![]()
radši plnou nádrž benzinu/nafty a jed kam a kdy mě napadne po čr a okolních státech ![]()
My byli předloni na 10 dní v chorvatsku, vlastním autem v apartmánu, vařili jsme si a vyšlo nás to na 20 tis, bez jídla.
Letos bychom chtěli zase. Jo a máme teda 4 děti. ![]()