Kolik má zubů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17014
16.2.12 14:00
Phoebe píše:
no u nás začaly zuby pro změnu strašně brzo takže teď ve 14ti měsících už má asi 16 zubů :mrgreen: ale buď ráda že jich moc nemáte páč bych řekla že čím je dítě starší tím spíš bude spolupracovat při čištění zubů, u nás je to každodenní boj a stejně mu je nevyčistím pořádně :roll: neustále mě děsí že s ním budu brzo sedět u zubaře s kazem :zed:

Malému je 5 měsíců a má 3 zuby :mrgreen: Čistíme už pár dní zuby, protože 2 už má pěkně velké a drží a chce ještě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
16.2.12 14:03

V 10 měsících měl 6 další dva měsíce nic a dnes 15m chybí jen 4stoličky a spodní šičáky. Za dva měsíce se vyklubalo 8 zubů a skoro jsme o nich nevěděli :nevim: Takže v roce jich i tvoje dítko může mít plnou pusu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
16.2.12 14:04

Tak dcerka mela v 8 mesicich 4 zuby a jedla teda vse nerozmixovane.I chleva atd..Ony ty zuby s tim nemaji moc souvislost,dcerka si poradila i bez nich.Os roka jedla to same co my,samozrejme mene korenene atd…Ale jedla vse a nemixovane.Proste si to rozmelnila dasnema :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
16.2.12 14:09

Naše dcerka měla první zoubek v 11 měsících. Respektive vyrostly dva horní najednou. A taky měla ráda chlebík a vůbec jí nedělalo problém to i bez zoubků zdlabat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
16.2.12 14:10

Oni maj ty dásničky dost tvrdý, určitě už jsi mu projížděla pusu, to je pěknej stisk. Myslím, že jak se naučej jídlo žmoulat, tak si s tím poradí. S chlebem určitě. Naše malá (14,5 měsíce, 8 zubů) miluje, když ji odloupnu z chleba kůrku. Chodí tady pak a cucá si ji a žmoulá a v pohodě. Kousky měkkýho jídla taky ok. Jídlo stejně taky nerozmnělnuješ předníma zubama, stoličky rostou až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.12 14:12

jo, jasně, chleby mu taky nemixuju a zeleninu taky občas rozmačkám jen vidličkou a ok, jen se mi ted naposled chlebem asi 2× docela drsně zakuckal, tak jsem byla rozrušená a dělám tedka chleba ještě na menší kousíčky, ale je to na dlouho to krmení. chleba miluje,t akže klidně sní i dva krajíce na jedno krmení a to trvá pak půl hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
16.2.12 14:37

Náš má v 18 měsících 6 zubů a poradí si v pohodě se vším. Jablka, rajčata, paprika…není problém. A nejraději má suchý chleba :mrgreen: Ale teda musím napsat, že nejstaršímu jsem všechno mixovala docela dlouho, protože měl zuby taky pozdě a měla jsem strach, že to nezvládne a byla to chyba, protože se nenaučil pořádně kousat a skoro do 2 let jsme mixovali :roll: Při holce mi kamarádka poradila na naučení kousání kukuřičné lupínky, naučila se to krásně a v roce jsme už v 10 měsících dávno nemixovali, a s nejmenším to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9997
16.2.12 15:11
Phoebe píše:
no u nás začaly zuby pro změnu strašně brzo takže teď ve 14ti měsících už má asi 16 zubů :mrgreen: ale buď ráda že jich moc nemáte páč bych řekla že čím je dítě starší tím spíš bude spolupracovat při čištění zubů, u nás je to každodenní boj a stejně mu je nevyčistím pořádně :roll: neustále mě děsí že s ním budu brzo sedět u zubaře s kazem :zed:

Tolik se toho neboj. Říká se, že čím vyrostou zoubky dřív, tím jsou zdravější. Já a můj starší jsme toho důkazem. Já mám ve 40 jeden kaz a syn v 15ti žádný (zoubky mu začly růst ve třech měsících) a žádný přeborník na čištění zubů to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
16.2.12 15:55
K-a-č-i-k píše:
Phoebe píše:
Phoebe, jak který dítko asi. Ten náš si naopak čistí zubu od začátku strašně rád a nikdy nebyl problém.

když dám kartáček jemu tak ho kouše a vycucává z něj pastu :lol: když mu chci vyčistit zuby pořádně tak ho musím přisednout, že mu kouká jen hlava a tu mu přidržím mezi kolenem a rukou a druhou rukou mu čistím zuby :twisted: zní to strašně ale jinak to s ním nejde :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
16.2.12 15:59
Paoloska píše:
Phoebe píše:
Tolik se toho neboj. Říká se, že čím vyrostou zoubky dřív, tím jsou zdravější. Já a můj starší jsme toho důkazem. Já mám ve 40 jeden kaz a syn v 15ti žádný (zoubky mu začly růst ve třech měsících) a žádný přeborník na čištění zubů to není.

jé kéžby, já se totiž dost bojím kvůli sobě… ve svých šestadvaceti už nemám jeden zub a další se hlásí taky :zed: tak aby to neměl po mě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
16.2.12 16:04

a jinak taky mu čistím zuby od prvních zubů… takže cca od čtyř měsíců asi…už si to ani nepamatuju 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9997
16.2.12 16:13
Phoebe píše:
Paoloska píše:
Phoebe píše:
Tolik se toho neboj. Říká se, že čím vyrostou zoubky dřív, tím jsou zdravější. Já a můj starší jsme toho důkazem. Já mám ve 40 jeden kaz a syn v 15ti žádný (zoubky mu začly růst ve třech měsících) a žádný přeborník na čištění zubů to není.
jé kéžby, já se totiž dost bojím kvůli sobě… ve svých šestadvaceti už nemám jeden zub a další se hlásí taky :zed: tak aby to neměl po mě :roll:

A co taťka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
19.2.12 11:28
Paoloska píše:
Phoebe píše:
Paoloska píše:
Phoebe píše:
jé kéžby, já se totiž dost bojím kvůli sobě… ve svých šestadvaceti už nemám jeden zub a další se hlásí taky :zed: tak aby to neměl po mě :roll:
A co taťka?

no není na tom nijak slavně, ale je na tom furt líp než já a přitom si narozdíl ode mě ty zuby moc nečistí :roll: takže pokud se mi podaří v Kubovi vypěstovat kladný vztah k ústní hygieně tak mám snad tak nějak vyhráno :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
12.10.14 19:21

Kolik melo vase ditko zubu v 1.roce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.10.14 19:24

Syn 8, dcera 16.