Kolik máte dětí? 4 a více?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.7.26 17:33
@884135 píše: Více

Asi dostaneš sodu, ale upřímně si taky říkám, proč si teda pořídili tolik dětí.

• Citovat
  • Upravit
6064
10.7.26 17:42
@884135 píše: Více

No hele je to na rovinu tak, že prostě majetek pro nás není tak prioritní. Pro nás jsou důležité děti, jejich vychování a vzdělání. Nejde mít vše. Tedy někdo to mít může, to ano. My ne.

Chápu, že v dnešní materiální době je to pro spoustu lidí nepředstavitelné. Ale my jsme takhle spokojení. Naše děti nestrádají. Mají se dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
10.7.26 17:45
@Anonymní píše: Více

Tak já se tím netajím. A chápu, že pro někoho jsou důležité zážitky. Dvakrát ročně dovolená, jednou u moře a jednou v Alpách. Velký dům s bazénem. Každý svůj pokoj. Ještě ideálně každý svůj dům… A u každého aby ten bazén byl a ke každému domů alespoň jedno auto… 🙂

Pro nás to fakt není stěžejní. Děti jsme si dělali proto, že je máme rádi a chceme, aby z nich něco bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22242
10.7.26 18:01

@Modesta ale t, zážitky, cestování to posunuje děti někam dál. Vidět svět, zažít, jak se žije jinde.
Tohle opravdu nezískají sezením doma, bez možnosti minimálního soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4074
10.7.26 18:06
@mado píše: Více

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 19:01
@Modesta píše: Více

Nevim, tohle mi přijde Divný.. Aby z nich něco bylo, k tomu je potřeba mít 4 a více dětí, když na to nemám peníze?

• Citovat
  • Upravit
6064
10.7.26 19:14
@mado píše: Více

Já ti rozumím a souhlasím. Ale když dám na jednu stranu vah další dítě a na tu druhou to, že místo čtyř budeme mít jenom 2 a budeme cestovat po světě, tak to cestování není tak důležité. Mít 4 děti je pro nás důležitější.

Navíc pokud jde o cestování, až bude dětem 15 let, budou moci jít na brigádu. Když si něco přivydělají, můžeme jim peníze přidat a budou moci opravdu někam jet. Užijí si to i tak. IMHO není pro jejich rozvoj nezbytně nutné, aby cestovali v dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
10.7.26 19:40
@Anonymní píše: Více

Nikde netvrdím, že k tomu, aby z nich něco bylo, je zapotřebí mít 4 děti. To nevím, z čeho usuzuješ. Já jen říkám, že pokud si mám vybrat mezi tím mít 4 děti a tím jezdit pravidelně na dovolené a mít kupu majetku, vyhrají děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 19:44

Teď čekám neplánovaně ale chtěné sedmé miminko. Nejmladsi má 3, nejstarší skoro 14.Zvladame.

• Citovat
  • Upravit
22242
10.7.26 19:45

A budou to tak vnímat i ty děti? Že se za celé dětství nepodívají dál, než k rybníku?
Nebo by jim stačilo méně sourozenců a větší možnosti od rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4074
10.7.26 19:46

Jen aby to jedno tak viděly i děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...