Kolik máte kousků?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11647
6.10.21 10:38
@Semtex píše:
Tak záleží, jak jseš na to oblečení zaměřená, já jsem často prevlikala i 4× nebo 5× denně, v podstatě jsem toho měla dvakrát tolik a to mi stačilo :P jsem si vědoma, ze je to spis víc než min, asi ne kazdej má potřebu hned běžet dite prevleci po každém ublinknuti :lol:Ale ja mám “trauma” z dětství, mamka byla taková setriva a ja musela nosit jedno triko povinně dva až tři dny, i když tam byl už malej flicek a dle mého názoru to mělo jít ihned do pračky :lol: :P :P :P

Trauma :mrgreen: Já když říkám školačce, že to upatlany triko má dát do špinavého prádla aspoň večer, ne vždy se to podaří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3930
6.10.21 11:19

Já měla asi dva oblečky vel 50 a 52 - na odjezd z porodnice. Prakticky jsem je použila jenom dvakrát - odjezd z porodnice a první návštěva doktora. A pak už byly moc malé :D Pak jsem měla nakoupené až pár kousků 62 a nejvíc 68.
Do zhruba 68 mi maximálně vyhovovaly pouze overaly. Obě děti jsem měla prakticky hlavně v nich. Pak už to záleželo jak se začaly hýbat a overaly jsem dávala hlavně na spaní.
Dle mého není třeba dělat extra zásoby dopředu (pokud člověk teda nedědí) a vyplatí se počkat na to, jaké bude dítě. Mi ani jedno nijak zvlášť neblilo, stačilo dávat bryndáky a neměla jsem problém. Zato od švagrové malá blila furt, převlékala ji snad 8× denně. Ale zase v dnešní době není problém velmi rychle pořídit další oblečení.
Ony ty děcka strašně rychle rostou a trošku se „zdrží“ teprv až v té kategorii 74-80 a to jenom za předpokladu, že rodiče nejsou velcí a mimino roste tak nějak normální rychlostí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
6.10.21 11:35

U prvního jsem taky řešila kolik, čeho a v jaké velikosti. Doporučuji nedělat moc zásoby, jelikož si nakonec každý najde to svoje a zbytek je k ničemu. Ja ted na třetí třeba odkoupila od dvou paní jen bodycka (tuším, že jich tam mám asi 13-15) a polodupacky (zhruba stejný počet) Jedny dupačky mám ještě po starších synech a z těch bazarovych tam možná ještě dvoje jsou, ani to nemám v plánu vytahovat. Brala jsem velikosti 56 a 62, v 62 tam toho mám tak nějak stejně, tuším, ze i nějaké tepláčky a overaly se tam najdou, zehlila jsem to před měsícem, uz si ani nepamatuji, co tam mám. Oproti prvním dětem je ta skříň vážně prázdná, ale pokud nebudeš mít blinkaci mimino, tak fakt není třeba dělat zásoby. Za me idealka pár bodycek, pár polodupacek, overaly na spaní jsou super, ale záleží na preferenci, me se teď kupovat nechtěly, nějaký pěkný setik na ven a je to. To mimino stejně víc nepoužije, ted ještě v době korony všichni vesměs sedi doma ( kde jsou ty časy, kdy jsem každý den cancala mimino do jiných hader a jezdila s kámoškama po kafickach a obchodacich). Rodim za 3 týdny, uz teď vim, ze s miminem vylezu celou zimu max do parku na procházku. Rodině uz je třetí dítě celkem fuk, určitě se mi tu nebudou 3× týdně cpát na návštěvy, abych musela řešit jak mi ladí ponožky s bodyckem. A na jaře se uvidí jaka bude situace a jaké oblečení bude vůbec potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17008
6.10.21 11:50
@Anonymní píše:
Maminky, chci se zeptat, kolik kousků od každého typu oblečků máte pro měsíční miminka a máte už i větší velikosti dopředu?
Např. 7 body s dlouhým rukávem vel.56
Apod. A využijete pro holčičku i tepláčky nebo legínky? Respektivě v čem jsou vaše děti oblečené doma? Dáváte až overal na spaní na noc? Děkuji :hug:

Já mám dvě už větší děti, ale:

Overaly jsem dávala jen a pouze na spaní (špatně se mi přebalovalo, ale zase na slapí jsou super, nikde netlačí a dítě má zakryté záda). Mám holčičky, takže přes den doma měly vždy body + legíny. Tepláky jsem si nikdy neoblíbila, prakticky ani ted ve školce. Max na zahradu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
6.10.21 12:18

Overaly jsem dávala mimču myslím prvních 14 dní, pak přes den bodýčko s dl. rukávem a punčocháčky, i tepláky atd. Na noc overal po koupání. Taky radím nedělat moc zásob dopředu, až v průběhu zjistíš, co vyhovuje tobě a miminku. Já třeba měla nakoupené několikery dupačky a vůbec jsem je nevyužila 🤷‍♀️ Zase kamarádka si je nemohla vynachválit. A pokud očekáváš menší mimčo (pod 3 kg), určitě si kup alespoň 3 overaly ve vel.50. Je to sice max. na 14 dní, ale mně malá v 56 extrémně plavala a musela jsem dokupovat po porodu, což byla otrava (respektive příbuzní sháněli, ale i tak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.10.21 14:09

Měla jsem cca 5 ks od každého a zvládla to i s blicim dítětem. na spaní měl overal. ty jsem měla 3 :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
6.10.21 14:10

Příspěvek upraven 13.11.21 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4138
6.10.21 16:04

Na noc dáváme overal. Jinak radim zbytečně toho moc nekupuj. Dokoupit můžeš vždy. U nás toho plno vůbec nevynosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4138
6.10.21 16:05

Záleží taky, jak často pereš. Tady čtu, že někdo má tři overaly. To nám by zase nestačilo, protože Peru třeba každou barvu jen jednou za čtrnáct dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
6.10.21 20:34

Ahoj ve velikosti 56 a 62 se nám nejvíce osvědčily dupačky a měla je na sobě jak přes den, tak v noci. Od 68 už jsem měla pro malou bodycka (hlavně dlouhý rukáv) + tepláčky, které nosila ven. Na doma a na noc měla stále dupačky. Polodupacky ani laclace mi nevyhovovaly.
Dokud nezačala chodit (cca vel. 86) jsem ji nedávala ani saty ani sukne. Měla jedny saty, které měla na vítáni občanku a na křtiny.
I teď (vel. 92) mi více vyhovuje na spaní jednodílné pyžamo na cvocky, jelikož si stále odkopava peřinu a nechci aby ji táhlo na záda.
Určitě toho nekupuj na začátku moc. Uvidíš jak prcek poroste a co vám bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.21 08:56

Holky mrkněte prosím.. Myslíte že to stačí? Díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.21 09:02

Které z vás přišli tepláčky nebo legíny jako zbytečnost? Přeci nebude děťátko jen v overalu na spaní přeci :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.21 09:12

@tutulka123 Dobrý den a co jste dala pod dupačky? Body s dlouhým?

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.10.21 09:17

Záleží na porodní hmotnosti a rychlosti přibírání mimina. Náše poslední dítko mělo v 5.ti měs. vel 74/80 z Lídlu ( Je trošku větší). V 6 měs. má kousky i vel.86. (body, mikiny).

Overaly na spaní neměl nikdy, jelikož rád spí v posteli s námi, čili zatím nebyla potřeba ( pod peřinou je teplo). Od porodnice spí v noci v body ( buď dl.nebo kr. rukáv dle počasí).

Kousků moc nekupuj. Oni hrozně rychle rostou a navíc pak zjistíš, že zavinovací body ti vyhovuje lépe než klasika. Že mikina přes hlavu je na prd, že raději na zip.
Tepláčky jsou super ty se širokým pásem.
Ale to si každý musí najít, co mu vyhovuje. :kytka:
A dneska je všude mraky oblečení, koupíš ho během chvíle.

Edit: pereme každý den a máme sušičku, prádlo během dne je zpátky ve skříni :palec:
Stejně pak člověk tahá najvíc to oblíbené :lol:

Příspěvek upraven 07.10.21 v 09:39

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.10.21 09:26
@Anonymní píše:
Které z vás přišli tepláčky nebo legíny jako zbytečnost? Přeci nebude děťátko jen v overalu na spaní přeci :nevim:

Proč ne? Můžeš použít dupačky.
Já proti tepláčkům nic nemám, jen se to možná hůř obléká? Nevím, ale asi jsou rodiče, kteří mají čistě overaly, když to vyhovuje.

Za mě jsou i fajn ty tepláčky se širokým pasem a tapkami ( tuším že se tomu říká polodupačky ), odpadá nutnost řešit padající ponožky :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure