Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Hezký den,
Už tady podobná diskuze byla, ale nemůžu ji najít. Kolik peněz máte z výplaty jen pro sebe? Bez mobilu, jídla atd. Pro zábavu, kafíčka, oblečení, kosmetika, nehty…
Mám tolik, kolik potřebuji nebo chci. Můžu si koupit, na co si ukážu. Protože oba s manželem chodíme do práce a on nemá problém, když si koupím něco hezkýho na sebe nebo si dojdu ke kadeřnici. Je rád, že se o sebe starám. Nikdy mě nenapadlo to přepočítávat na měsíční výdaje. Proč je ta cifra pro tebe tak důležitá?
Těžko to spočítat. Kafíčka - nejsou; kosmetika, kadeřnice apod. - není; oblečení - někdy nic, někdy třeba 2 tisíce; koncerty - někdy jdu sama, někdy ne a cena je různá, možná 7 tisíc za rok jen za mě; největší můj osobní výdaj je tetování, průměrně by to mohlo vyjít na 1500 za měsíc.
@Ijen Tak treba bryle, kontaktni cocky a zubare nebo leky ci doplnky v lekarne nepocitam do polozky „utratit za sebe“. To jsou proste veci nezbytne v ramci zdravi.
Za sebe beru veci jako kafe, vino, masaz, kosmetika, kadernice, kultura, kosmetiku (nad ramec indulony a facka),nejaky novy oblecek „jen protoze se mi libi“, fitko, nove sportovni vybaveni, parfem.
Nikdy jsem to nepočítala, ale před pár měsíci tu byla podobná diskuze, a to mě donutilo si to jeden měsíc hlídat - vyšlo mi: 800,– kadeřnice, 1000,– masáž, 600,– sauna, 600,– mani/pedi, 700,– kosmeťák, 1500,– kafíčka, vínečka, občas cigarety (tak krabička na měsíc), 1000,– knížky, 300,– vitamíny, 800,– dentální hygiena, 500,– nákup kosmetiky, 4000,– oblečení/doplňky. Krom toho posledního bodu je vše více méně pravidelné. Nepočítám výlety, kina, divadlo, koncert, ale jen to, co se týkalo jen a pouze mě. No šla jsem do mdlob
![]()
Díky za reakce
No vidím, že v průměru převažují ty 2-3 tis. měs, myslím, že je to tak adekvátní pro ty, co mají děti ![]()
Ještě dotaz, spousta tu zmiňovala toho zubaře, v řádech tisíců, co vám s těmi zuby dělá za takové prachy? Já dala u zubaře nejvíc 750,– za bílou plombu a to mi ještě 500,–proplatila pojišťovna.
@Anonymní píše:
Díky za reakceNo vidím, že v průměru převažují ty 2-3 tis. měs, myslím, že je to tak adekvátní pro ty, co mají děti
Ještě dotaz, spousta tu zmiňovala toho zubaře, v řádech tisíců, co vám s těmi zuby dělá za takové prachy? Já dala u zubaře nejvíc 750,– za bílou plombu a to mi ještě 500,–proplatila pojišťovna.
Záleží, jak který zubař. Já za bílou plombu u zubaře dávám 1400. Pokud se jedná o můstek, dlouhobější rovnátka atd… jsou to většinou sumy spíš v řádech desetitisíců - osobní zkušenost nemám, ale vím z doslechu.
@Anonymní píše:
Díky za reakceNo vidím, že v průměru převažují ty 2-3 tis. měs, myslím, že je to tak adekvátní pro ty, co mají děti
Ted jsem za bilou plombu platila 1700 (Praha). 500 jsem platila u levneho prazskeho zubare asi pred 7 lety.
Pokud ma nekdo se zuby problem a potrebuje cisteni kanalku, mustek apod., tak si to tezce zaplati.
@warita píše:
Mne kozmetika silne nebavi. Byla jsem tam par krat na popud moji sestry a mamky. Sestra mela sveho casu takovou krupicku na cele, ne akne, ale asi ucpane pory nebo co, tak se tam chodila nechat zkraslovat, plus si nechala delat nehty. Moje mamka na kozmeticku taky pela ody. Mno, byla jsem asi vseho vsudy 3×. Pani mi vycistila plet, trochu upravila oboci, nabarvila mi ho (jsem prirozena blondyna), krasne se mnou pokecala o zivote, zatim co na mne pajcovala jeden prirodni pripravek za druhym. V podstate to bylo velmi prijemne, nakonec masaz. Ale ze by se dostavil nejaky omlazujici nebo jiny efekt, to jsem nepozorovala.
Já si Ti zase kosmetiku moc užívám, je to pro mě top relax, moje kosmetička, má polohovací lehátko, dávám si vždy masáž..no prostě skoro 2 hodky nirvána:-)jo a zná mě, tak že je u toho ticho, takže si to fajn vychutnávám.
@Svistice píše:
Ted jsem za bilou plombu platila 1700 (Praha). 500 jsem platila u levneho prazskeho zubare asi pred 7 lety.
Pokud ma nekdo se zuby problem a potrebuje cisteni kanalku, mustek apod., tak si to tezce zaplati.
Já za přečištění kanálků a dostavbu zubu dala na podzim dohromady přes 20 tisíc…
Nechávala jsem si měnit amalgámové plomby na dvou zubech dole a zahučelo v tom 6 tisíc… Dceři rovnátka vyšly přes 30k, takže pokud je nějaká maminka má, tak to hned naskáče. Jinak bílá plomba standardně 1200,– u kamarádů zubařů, kteří si normálně účtují 1700,–…
@neila píše:
Nechávala jsem si měnit amalgámové plomby na dvou zubech dole a zahučelo v tom 6 tisíc… Dceři rovnátka vyšly přes 30k, takže pokud je nějaká maminka má, tak to hned naskáče. Jinak bílá plomba standardně 1200,– u kamarádů zubařů, kteří si normálně účtují 1700,–…
Tak ale to je vyloženě mimořádný výdaj a třeba 5-10 let máš klid ne?
@Anonymní píše:
Tak ale to je vyloženě mimořádný výdaj a třeba 5-10 let máš klid ne?
Jasně, to jo. Akorát ty rovnátka lezou do peněz pravidelně. Stačí, aby prdnul zámek a hned je to za 700,– ![]()
@neila píše:
Jasně, to jo. Akorát ty rovnátka lezou do peněz pravidelně. Stačí, aby prdnul zámek a hned je to za 700,–
já platila 500,– snad každý měsíc při dotahování
@Tamtama píše:
já platila 500,– snad každý měsíc při dotahování
dcera měla měnění gumiček za necelé 300,– stovky, ale zámky ji padaly poměrně často, takže to lezlo do vyšších částek